ΣΤΗΛΕΣ

Allez les Grecs!

Allez les Grecs!

Κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε τη Γαλλία, κάτι περίεργο αιωρείται στην ατμόσφαιρα. Είναι μία διαφορετικού είδους αναμέτρηση για την Ελλάδα.

Μία μέρα ξεκούρασης ήταν υπερ-αρκετή! Για να είμαστε ειλικρινείς, κανείς δεν θα ήθελε να πάρει μια μέρα ρεπό εν μέσω του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Για μπάσκετ ήρθαμε, αυτό θέλουμε να δούμε. Non stop.

Η πρεμιέρα με την Ισλανδία ανήκει στο παρελθόν, ο αγώνας με τη Γαλλία (2/9, 16:30) είναι προ των πυλών. Ωραίο πράμα αυτή η ανυπομονησία για τέτοιου είδους παιχνίδια. Εντάξει, μπορεί να μην είναι νοκ άουτ ή να διακυβεύεται κάτι σημαντικό, αλλά όπως και να το κάνουμε, κάθε φορά που βρίσκουμε απέναντί μας τους "μπλε", κάτι αιωρείται στην ατμόσφαιρα. Από εκείνο το μαγικό βράδυ στο Βελιγράδι, πριν από δώδεκα χρόνια, κι έπειτα, κάθε αγώνας με τη Γαλλία έχει ιδιαίτερο χρώμα.

Αυτή τη φορά έχουμε μια καλή ευκαιρία να τους "καθαρίσουμε" από τον Α' Όμιλο και να κάνουμε μεγάλο βήμα για την πρωτιά στον όμιλο. Κι αν στο γήπεδο αναμένεται να βρίσκονται περισσότεροι φίλοι της Γαλλίας, παρά της Ελλάδας, ουδόλως μας απασχολεί. Καταπώς φαίνεται, θα παίζουμε... εκτός έδρας σε όλα τα παιχνίδια στο Ελσίνκι, αφού οι αντίπαλοί μας έχουν πιο έντονη παρουσία στις εξέδρες.

Ακόμη κι έτσι βέβαια, εμείς παραμένουμε πιστοί. Εκεί, στις θέσεις μας κάθε φορά, με τη φιλοδοξία να δούμε μία ακόμη αναμέτρηση με τη γαλλική ομάδα να καταλήγει στη δική μας πλευρά. Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σημαίνει άλλωστε... ελληνογαλλικές μάχες. Κι αντί για "allez les bleus", εμείς θα φωνάζουμε "allez les Grecs"!

Μπες στο olagiatokalathi.gr και θα βρεις όσα πρέπει να ξέρεις για το μπάσκετ, αλλά και όσα χρειάζεσαι για να το απολαύσεις!

powered by Typeform
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ