MEDIA

"Υπενθύμιση" της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ προς τους δημοσιογράφους ενόψει του τελικού Κυπέλλου

Συνέντευξη τύπου της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) για τους πλειστηριασμούς στην ΕΣΗΕΑ. Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2017. (EUROKINISSI / Ελένη Ρόκου)
Συνέντευξη τύπου της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) για τους πλειστηριασμούς στην ΕΣΗΕΑ. Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2017. (EUROKINISSI / Ελένη Ρόκου) EUROKINISSI

ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ έβγαλαν κοινή ανακοίνωση ενόψει του τελικού Κυπέλλου σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να λειτουργήσουν οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν την αναμέτρηση.

Κοινή ανακοίνωση για τον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ και το κλίμα που θα πρέπει να υπάρξει και μεταξύ των εκπροσώπων του Τύπου που θα καλύψουν το παιχνίδι έβγαλαν οι ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ. Σε αυτή μεταξύ άλλων τονίζεται πως οι ελάχιστοι δημοσιογράφοι που εμπλέκονται σε προσωπικές αντεγκλήσεις με συναδέλφους δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν το σύνολο των αθλητικών συντακτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

"Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και του Π.Σ.Α.Τ., ενόψει του τελικού Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, χαιρετίζουν την στάση των συναδέλφων, οι οποίοι συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης κάτω από αντίξοες κοινωνικές, εργασιακές και οικονομικές συνθήκες, ανεπηρέαστοι από τα όσα δυσάρεστα συμβαίνουν στο χώρο του ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια.

Οι ελάχιστοι δημοσιογράφοι που εμπλέκονται σε προσωπικές αντεγκλήσεις με συναδέλφους δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν το σύνολο των αθλητικών συντακτών.

Καλούμε αυτούς τους λίγους δημοσιογράφους να μην ξεχνούν ότι «η πληροφόρηση είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα ή μέσο προπαγάνδας… και ο δημοσιογράφος οφείλει να μεταδίδει την είδηση ανεπηρέαστα από τις προσωπικές του πεποιθήσεις», όπως αναφέρει το άρθρο 1 των Αρχών Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ