MEDIA

Υπαρκτό ενδιαφέρον από Alpha και ANT1 για έξι "άστεγες" ΠΑΕ

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ / ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΚΑΜΕΡΑ ΚΑΜΕΡΑΜΑΝ  / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ / ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΚΑΜΕΡΑ ΚΑΜΕΡΑΜΑΝ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Alpha και ο ΑΝΤ1 ενδιαφέρονται να εμπλακούν στο ποδόσφαιρο και φέρονται να έχουν καταθέσει πρόταση για τις έξι τηλεοπτικά άστεγες ΠΑΕ πλην Παναθηναϊκού, ο οποίος πολύ πιθανό να καταλήξει στη Nova.

Η θέση του Γιώργου Βασιλειάδη για πρωτάθλημα 12 ομάδων στη μεγάλη κατηγορία σε βάθος διετίας είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο υφυπουργός δεν κάνει πίσω και το έκανε σαφές τόσο στην επιστολή του προς τη Λίγκα, όσο και στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6.

Με αυτά τα δεδομένα και με τις ομάδες να μην δέχονται να μειωθούν κάτω από 14, θεωρώντας ότι και έτσι γίνεται πιο ανταγωνιστικό το προϊόν, οι συζητήσεις τους οδηγούνται σε ναυάγιο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι παύει να ισχύει και η πρόταση για σύμπραξη Nova και ΕΡΤ με ποσό άνω των 250.000.0000 ευρώ συνολικά για μια πενταετία.

Φαίνεται όμως ότι υπάρχει εναλλακτικό πλάνο για τις ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο και οι οποίες είναι επτά την δεδομένη χρονική στιγμή. Με τον Παναθηναϊκό να είναι πιο κοντά στη Nova, οι άλλες έξι (Ατρόμητος, Ξάνθη, Λαμία, Άρης, Παναιτωλικός, Απόλλων Σμύρνης) έχουν πρόταση από τον ANT1 και τον Alpha.

Μάλιστα, τα δυο αυτά κανάλια είναι διατεθειμένα να δώσουν ένα ποσό της τάξεως των 7.000.000 ευρώ τον χρόνο, δηλαδή κοντά στο 1.200.000 ευρώ για καθεμία από τις ομάδες που αυτή την στιγμή δεν έχουν "στέγη".

Τα χρήματα είναι λιγότερα απ' αυτά που θα έπαιρναν με την πρόταση Βασιλειάδη, με την διαφορά ότι δεν μπαίνει σε μεγαλύτερο κίνδυνο η παρουσία τους στη μεγάλη κατηγορία. Αυτή είναι μια εναλλακτική λύση που εξετάζεται από τις ομάδες, με το Epsilon να καραδοκεί και να αποτελεί τον τρίτο πόλο, χωρίς όμως να έχουν γίνει γνωστά τα χρήματα που είναι διατεθειμένο να δώσει για τις έξι ομάδες.

Βέβαια, τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί. Η πρόταση Βασιλειάδη είναι ακόμα στο τραπέζι (όχι για πολύ ακόμη όμως), σίγουρα είναι πιο συμφέρουσα οικονομικά και για περισσότερα χρόνια. Απλά, θα πρέπει να υπάρξει αναδιάρθρωση που προβλέπει 12 ομάδες, κάτι που προς το παρόν κάνει τις ομάδες να αντιδρούν και να μην το δέχονται.

Όπως και να 'χει, το θέμα θα πρέπει να λυθεί άμεσα, διότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και ακόμα δεν έχει γίνει ούτε καν η κλήρωση για το επόμενο πρωτάθλημα.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ