MEDIA

«Χυλόπιτα» ΣτΕ στα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών

«Χυλόπιτα» ΣτΕ στα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών

Aπορρίφθηκαν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που είχαν κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τηλεοπτικούς σταθμούς με τους οποίους ζητούσαν προσωρινή δικαστική προστασία, έως ότου εκδικαστούν οι κύριες προσφυγές τους για το νομοθετικό πλαίσιο παροχής τηλεοπτικών αδειών.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις υπ΄ αριθμ. 129-131/2016 αποφάσεις της απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Αlpha, Star και Epsilon TV, ενώ ήδη έχει απορριφθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Mega.

Παράλληλα, δημοσιεύθηκε το σκεπτικό της απόφασης ασφαλιστικών μέτρων (124/2016) της Ολομέλειας του ΣτΕ με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση του Mega. Συγκεκριμένα, το ΣτΕ στην απόφασή του για το Mega, έκρινε ότι σύμφωνα με την νομοθεσία η προσβαλλόμενη υπ΄ αριθμ. 7984/2016 απόφαση των υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών με την οποία καθορίσθηκε στα 3 εκ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για κάθε μια από τις 4 «δημοπρατούμενες άδειες παροχών περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition), είναι προγενέστερη της προκήρυξης του διαγωνισμού (δηλαδή είναι εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας).

Όποτε, σύμφωνα με το Ν. 3886/2010 η αίτηση του Mega Channel δεν έχει το χαρακτήρα ασφαλιστικών μέτρων, αλλά το χαρακτήρα αίτησης αναστολής (Π.Δ. 18/1989). Σύμφωνα με το ΣτΕ η αίτηση του Mega ως αίτηση ασφαλιστικών μέτρων είναι απορριπτέα ως αβάσιμη, αλλά και ως αίτηση αναστολής είναι και πάλι απορριπτέα, καθώς από την επίμαχη υπουργική απόφαση δεν προκαλείται στον τηλεοπτικό σταθμό «βλάβη ανεπανόρθωτη ή δυσχερώς επανορθώσιμη», αλλά «ούτε στοιχειοθετούνται οι εξαιρετικοί εκείνοι λόγοι οι οποίοι θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν» τη χορήγηση της αναστολής και έτσι επέστρεψε στο κανάλι το ποσό που είχε καταθέσει για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων το οποίο ανέρχεται στα 33.233,34 ευρώ.

-> Ο Mediaρχης παρεμβαίνει καθημερινά στο «Βούρτσα, Μπάλα και Τραμπάλα» (18:00 με 20:00) στον Sport24 Radio 103,3 .

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ