MEDIA

Το συγκλονιστικό σημερινό «Φως» και το «αντίο» όλων των αθλητικών εντύπων!

Το συγκλονιστικό σημερινό «Φως» και το «αντίο» όλων των αθλητικών εντύπων!

Ο Θόδωρος Νικολαΐδης ήταν τόσο ξεχωριστός που, την επομένη του θανάτου του, σε κάθε αθηναϊκή αθλητική εφημερίδα (ανεξαρτήτως οπαδικής προτίμησης) υπήρχε αναφορά στο θλιβερό γεγονός… Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

« Αχώρετο πράγμα ο θάνατος. Δεν χωρά ούτε τις λέξεις, ούτε τις σκέψεις. Και η μνήμη να προσπαθεί να στριμώξει στιγμές… Πάρα πολλές στιγμές. Ανεκτίμητες. Που δεν θέλεις να τις μοιραστείς με κανέναν. Όχι από εγωισμό, αλλά από ανάγκη να κρατήσεις κάτι εντελώς δικό σου.

Τι να γράψεις για τον Θόδωρο Νικολαΐδη; Τα έχει γράψει όλα εκείνος. Όχι μόνο με τα κείμενά του, αλλά και με τις πράξεις του. Και η γραφή του είναι σφραγίδα. Όχι μόνο γι’ αυτή την εφημερίδα, το έργο της ζωής του. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μας σφραγίζουν. Κρατώντας αναμμένα κεριά μπροστά στο εικονοστάσι της ψυχής μας. Πλημμυρίζοντάς μας πάντα με ΦΩΣ».

Tούτα έγραψε στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Φως των Σπορ» η Ολγα Νικολαΐδου, στέλεχος της εφημερίδας και κόρη του Θόδωρου που «έφυγε» χθες από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών .

Το συγκλονιστικό σημερινό «Φως» και το «αντίο» όλων των αθλητικών εντύπων!


Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί την Τρίτη 21 Μαρτίου στις 11:00 από τον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Νεκροταφείο. Παράκληση της οικογένειας αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στα Παιδικά Χωριά SOS (αριθμός λογαριασμού 104/48022763, ΕθνικήΤράπεζα).

Ο Θεόδωρος Νικολαΐδης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1925 και ήταν παιδί προσφύγων από τη Μικρά Ασία. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία από την εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ», στην οποία κάλυπτε το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Στις 11 Απριλίου 1955 εξέδωσε για πρώτη φορά το «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ» ως εβδομαδιαία εφημερίδα με την ονομασία «Αθλητικό Φως». Από τον Ιανουάριο του 1960 η εφημερίδα έγινε δισεβδομαδιαία, κυκλοφορούσε κάθε Δευτέρα και Πέμπτη και από το 1966 προστέθηκε το φύλο του Σαββάτου. Από την 1η Ιουλίου 1967 μέχρι και σήμερα είναι καθημερινή. Το «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», η πρώτη σε κυκλοφορία αθλητική εφημερίδα, υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες «σχολές» αθλητικής δημοσιογραφίας στην Ελλάδα στην οποία γαλουγήθηκαν γενιές αθλητικών συντακτών και αναδείχθηκαν σημαντικές προσωπικότητες της δημοσιογραφίας. Ήταν και παραμένει ένα από τα σημαντικότερα έντυπα στην ιστορία του αθλητικού Τύπου.

Σήμερα, 19 Μαρτίου, κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας χωρίς το στίγμα του, αλλά με τον Θόδωρο Νικολαϊδη στο πρωτοσέλιδο…

Το συγκλονιστικό σημερινό «Φως» και το «αντίο» όλων των αθλητικών εντύπων!


Ο Θόδωρος Νικολαΐδης απέφευγε τη δημοσιότητα, όπως ο διάολος το λιβάνι. Δεν του άρεσε να δίνει συνεντεύξεις, να φαίνεται προς τα έξω. Ελάχιστες φωτογραφίες του υπάρχουν. Ίσως γιατί αγαπούσε ακόμη και τώρα στα 91 του, την παλιά καλή δημοσιογραφία, αυτή που υπηρέτησε από μικρό παιδί στην «Αθλητική Ηχώ» κι ύστερα στο δημιούργημα της ζωής του, το «Φως των Σπορ». «Εφυγε και άφησε πίσω του ένα τεράστιο κενό και μια πιο μεγάλη κληρονομιά» όπως έγραψε χθες ο Γιάννης Φιλέρης.

Και επειδή ο Νικολαΐδης ήταν τόσο ξεχωριστός που, σήμερα την επομένη του θανάτου του, σε κάθε αθηναϊκή αθλητική εφημερίδα (ανεξαρτήτως οπαδικής «γραμμής») υπήρχε αναφορά στην εν λόγω απώλεια… Μια ματιά στα πρωτοσέλιδα είναι ενδεικτική!

FB page Nίκος Μποζιονέλος, Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ