MEDIA

Το «Survivor», ο έλεγχος του ΕΣΡ και το τουρκικό… μνημόνιο του ΣΚΑΪ!

Το «Survivor», ο έλεγχος του ΕΣΡ και το τουρκικό… μνημόνιο του ΣΚΑΪ!

Ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος, γράφει για την επικείμενη αλλαγή ώρας του reality αλλά και τη… συνέχειά του.

Το όνομα του Ατσούν Αλιτσαλί δεν είχε ακουστεί στη χώρα μας έως… πέρυσι τέτοιον καιρό. Τότε που είχε γραφτεί κατά κόρον ότι ενδιαφερόταν να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια ενόψει του, επικείμενου, τότε, διαγωνισμού. Ο Τούρκος επιχειρηματίες δεν κατέλθει εντέλει στον διαγωνισμό αλλά είναι αυτός που (επαν)έφερε το «Survivor» στη χώρα, μέσω του ΣΚΑΪ. Διότι η παραγωγή του reality είναι δική του, της εταιρείας του δηλαδή (της Acunmedya). Ένα reality που είχε κλείσει αρχικώς στο Star αλλά οι εξελίξεις με τον διαγωνισμό υποχρέωσαν το κανάλι να το αφήσει…

Αλιτσαλί και Γιάννης Αλαφούζος υπέγραψαν νέο… μνημόνιο συνεργασίας με διάρκεια έως το 2019 αφού η πρώτη συμφωνία διαρκούσε (για τα «The Voice» και «Survivor») έως και τη σεζόν 2017-18.

Συνάμα, μετά τη φετινή επιτυχία, στον ΣΚΑΪ αποφάσισαν για τη νέα χρονιά το «Survivor» να προβληθεί από τις αρχές Φεβρουαρίου έως και τις αρχές Ιουλίου! Ως τότε, η Acunmedya θα προβάλει στο κανάλι τρεις παραγωγές: το «The Voice», το «Ελλάδα έχεις ταλέντο» (σ.σ. άλλη μια επιστροφή) και το «My style rocks».

Το πρόβλημα, και για τις τηλεθεάσεις (μιας και το «Survivor» βλέπουν φανατικά και ανήλικα παιδιά) είναι ότι το reality ίσως υποχρεωθεί να αλλάξει ώρα προβολής, μάλιστα ύστερα από καταγγελίες εξετάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα το θέμα στη Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και το κατά πόσο το σήμα «καταλληλότητας» συνάδει με την ώρα προβολής του.

Εισήγηση από ειδική ομάδα νομικών και επιστημόνων έφτασε στα χέρια του ΕΣΡ και του ΣΚΑΪ, μια εισήγηση που αμφισβητεί την καταλληλότητα του reality ως πρόγραμμα «με επιθυμητή τη γονική συναίνεση». Η ώρα προβολής είναι αυτή που έχει προβληματίσει τα μέλη τα ανεξάρτητης Αρχή, των οποίων η απόφαση για παρέμβαση του ΕΣΡ δεν προέκυψε ούτε από την ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου ούτε από κάποιον εξωτερικό παράγοντα. Στόχος ήταν να διερευνηθεί αν το εν λόγω τηλεοπτικό πρόγραμμα είναι όντως κατάλληλο για παιδιά από τη στιγμή που ορισμένοι κρίνουν ότι μέσω αυτού παρουσιάζονται σεξουαλικά υπονοούμενα και «διαφημίζεται» το bullying.

Στον φάκελο συμπεριλήφθηκαν μεταξύ άλλων απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα, εικόνες, διάλογοι και άλλα στοιχεία που σύμφωνα με τα μέλη τεκμηριώνουν το επιχείρημα για ακατάλληλο για ανηλίκους περιεχόμενο. Κορυφαίο παράδειγμα ο καυγάς μεταξύ δύο παικτών (Γιώργου Αγγελόπουλου και Γιάννη Σπαλιάρα), στον οποίο ακούστηκαν λέξεις και φράσεις που συζητήθηκαν πολύ όπως «σε κερνάω», «αρχ@@α» και άλλα.

Το κανάλι κατάφερε εντέχνως να πάρει αναβολή για την αύριο, Τετάρτη 21 του μήνα κερδίζοντας χρόνο μιας και το τρέχον τηλεπαιχνίδι ολοκληρώνεται σε λίγο καιρό…

FB page Nίκος Μποζιονέλος, Twitter @nbozionelos

E-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ