MEDIA

Το παρασκήνιο για το τέλος της "Ελληνοφρένειας" από τον Alpha

Το παρασκήνιο για το τέλος της "Ελληνοφρένειας" από τον Alpha

Γιατί κόπηκε η εκπομπή, τι λένε οι συντελεστές, τι απαντά το κανάλι. Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Η είδηση έσκασε σαν… βόμβα στο χώρο της τηλεόρασης. Απρόσμενα: κόπηκε η "Ελληνοφρένεια" από τον Alpha. Γιατί όμως;

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκπομπή σταμάτησε λόγω χαμηλής τηλεθέασης και μόνο για αυτό. Στο κανάλι της Κάντζας η λογική ορίζει πως αν μια εκπομπή κάνει μικρότερη τηλεθέαση από τον (υψηλότατο) μέσο όρο του Alpha, τότε αυτομάτως σταματά. Και το deadline είναι τρεις, άντε τέσσερις εκπομπές. Στην "Ελληνοφρένεια" δόθηκε όμως παράταση χρόνου και προβλήθηκαν συνολικά επτά εκπομπές.

Από τον Alpha υπογραμμίζουν πως η απόφαση δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία καθώς η εκπομπή έπαιζε στο πρόγραμμά του εδώ και 4,5 χρόνια ωστόσο η αγορά έχει γίνει απαιτητική. Συν ότι, κάθε χρόνο πριν το νέο έτος γίνεται πάντα επανασχεδιασμός και άπαντες είναι υπό κρίση ενόψει του β’ μισού της σεζόν, οπότε και συχνά αναπροσαρμόζεται η στρατηγική.

Αντιθέτως, οι συντελεστές της εκπομπής κάνουν λόγω για "κόψιμο" και αφήνουν υπονοούμενα. Μιλώντας στο "Έθνος" ο… τσολιάς της "Ελληνοφρένειας" σχολίασε: "Μας φάγανε. Μια εκπομπή πολιτικής σάτιρας δεν κόβεται, λογοκρίνεται. Δεν πρόκειται για τηλεπαιχνίδι. Η σάτιρα είναι ένα είδος από μόνη της -αν βεβαίως θέλεις κι αντέχεις να έχεις μια τέτοια εκπομπή. Κι αν θέλεις να τη διατηρήσεις, ψάχνεις εναλλακτικές: αλλάζεις μέρα και ώρα στην εκπομπή. Τέλος πάντων θα θεωρούσα τίμιο το "δεν θέλω", όχι αυτό που έγινε. Πάντως εμείς δεν λυπόμαστε καθόλου.

Το θεωρούμε παράσημο. Ήταν τόσο νοσηρό και πολεμικό το κλίμα τον τελευταίο καιρό, που σχεδόν ανακουφιστήκαμε. Ξέρουμε άλλωστε ότι η δουλειά μας είναι να ενοχλούμε. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με συνέπεια. Να το επαναλάβω; Με συνέπεια. Μας το ανακοίνωσαν αφότου είχα τελειώσει το μοντάζ της επόμενης εκπομπής και το είχα παραδώσει, ώστε να είναι σίγουροι ότι δεν θα πούμε κάτι".

Τέλος λοιπόν ο Μπαλούρδος και ο Τσολιάς. Ακομψα; Προφανώς. Με εξήγηση; Επίσης. Με παράπονα; Εννοείται. Μιας και αναφερόμαστε σε εκπομπή πολιτικής σάτιρας, δεν μπορεί να μην αναρωτιέται κανείς μήπως υπήρχαν άλλοι λόγοι, ανεπίσημοι. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν υφίσταται.

Nίκος Μποζιονέλος ([email protected])

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ