MEDIA

Το Discovery έφερε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες σε μεγαλύτερο κοινό

Το Discovery έφερε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες σε μεγαλύτερο κοινό
YOMIURI

Οι θεατές αγκάλιασαν την πρωτοποριακή παραγωγή του Discovery για την παρουσίαση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Με τη λήξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018, η Discovery έφερε εις πέρας με αξιοσημείωτη επιτυχία τη δέσμευση της να προσεγγίσει μεγαλύτερο κοινό, σε περισσότερες οθόνες από ποτέ.

Οι θεατές αγκάλιασαν την πρωτοποριακή παραγωγή του Discovery για την παρουσίαση των Ολυμπιακών Αγώνων. Η συναρπαστική κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων λεπτό προς λεπτό σε ζωντανή μετάδοση στα ψηφιακά μέσα, οι κορυφαίοι ειδικοί που σχολίαζαν σε παγκόσμια πρώτη όλες τις εξελίξεις των Ολυμπιακών Αγώνων – στο ‘Eurosport cube’ το στούντιο επαυξημένης πραγματικότητας– καθήλωσαν το κοινό της Discovery και του Eurosport σε όλες τις υπάρχουσες πλατφόρμες.

Περίπου το 58% του πληθυσμού παρακολούθησε σε ελεύθερη ψηφιακή και συνδρομητική τηλεόραση το υπερθέαμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, στις 10 κορυφαίες αγορές στις οποίες έχει παρουσία η Discovery καθώς επίσης και σε συνεργαζόμενους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς. Με ένα πρωτοφανές ρεκόρ που καταρρίπτει όλα τα προηγούμενα, 76 εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν online τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε ψηφιακά και κοινωνικά μέσα καθώς και μέσω του πλήρως ολοκληρωμένου Eurosport app το οποίο περιλαμβάνει ελεύθερο περιεχόμενο και την Premium Sport υπηρεσία Eurosport Player.

Το δυναμικό ξεκίνημα της Discovery με την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ενισχύει και στηρίζει τους επερχόμενους Αγώνες του 2020 στο Τόκιο όπως επίσης και τη συνεχή ζωντανή κάλυψη των αθλημάτων από το κορυφαίο κανάλι του δικτύου, το Eurosport.

Η τηλεθέαση και το Engagement στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών

Για πρώτη φορά η Discovery, έχει κατορθώσει να αποτυπώσει μια ακριβή εικόνα της τηλεθέασης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Ευρώπη, συγκεντρώνοντας στοιχεία από όλες τις πλατφόρμες χρησιμοποιώντας μια μοναδική καινοτομική μέθοδο καταμέτρησης με την υποστήριξη της Ολυμπιακής Επιτροπής. Οι τρείς νέες τεχνολογίες μαζί καταγράφουν τα ακριβή στοιχεία τηλεθέασης ("Total Video" - η νέα «TV») της ελεύθερης ψηφιακής τηλεόρασης, της συνδρομητικής τηλεόρασης, καθώς και τις online και social πλατφόρμες της ίδιας της εταιρείας και των συνεργατών της. Είτε μέσω tablet, κινητών συσκευών είτε μέσω παραδοσιακών μέσων όπως η τηλεόραση, οι θεατές αναζητούν και βρίσκουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε ολοένα περισσότερες και νέες πλατφόρμες.

* 4,5 εκατομμύρια προβολές Video – κάθε μεμονωμένο πρόγραμμα ή video που παρακολουθήσαν οι θεατές

* 1,7 εκατομμύρια ώρες Video – κάθε στιγμή των Αγώνων που παρακολούθησαν οι θεατές (102.818.493.241 Λεπτά)

* 386 εκατομμύρια χρήστες– αθροιστικό νούμερο των θεατών από όλες τις πλατφόρμες

* 8,1 εκατομμύρια Engagement – αλληλεπιδράσεις χρηστών που έδειξαν το ενδιαφέρον τους μέσω like, share και σχολίων σε όλα τα ψηφιακά και κοινωνικά μέσα δικτύωσης της Discovery, καλύπτοντας όλες τις πλατφόρμες.

Η Discovery προσεγγίζει νέα και νεότερα ηλικιακά κοινά μέσα από Digital και Social κανάλια

Η Discovery και το κορυφαίο αθλητικό κανάλι της το Eurosport προσέφεραν μια προσωποποιημένη και πιο επιβλητική εμπειρία προβολής στα ψηφιακά μέσα μέσω της ενοποίησης των κορυφαίων Ευρωπαϊκών αθλητικών streaming υπηρεσιών Eurosport App, Eurosport.com και Eurosport Player, οι οποίες παρέχουν εξατομικευμένες επιλογές για τους χρήστες.

* 15 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποίησαν το Eurosport App και το Eurosport.com κατά την διάρκεια των Αγώνων.

* Το Eurosport Player για το μήνα Φεβρουάριο σημείωσε τα υψηλότερα αποτελέσματα, με καθημερινές προβολές video έως 166% συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2018 και αύξηση του μέσου όρου μοναδικών θεατών 147% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2017.

Η αναλυτική και εις βάθος κάλυψη της Discovery προσέλκυσε εκατομμύρια νέα και νεότερα ηλικιακά κοινά που ασχολούνται με τα digital μέσα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήρθαν επιτέλους στη digital εποχή, με live προβολή σε Facebook, Instagram, Snapchat και Twitter, με συνεντεύξεις αθλητών και μέσα από ένα mobile digital studio το οποίο παρήγαγε έως και 1.000 μικρού μήκους social video που δημοσιεύονταν καθημερινά, κρατώντας το ενδιαφέρον του κοινού αμείωτο.

Το Eurosport συνεργάστηκε με 20 digital influencers, οι οποίοι είχαν 21 εκατομμύρια followers συνολικά με στόχο να δημιουργήσουν τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες που αναμεταδίδονται σε mobile συσκευές για τα νεότερα ηλικιακά κοινά. Influencers, από επτά διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες-αγορές, ταξίδεψαν στην Νότια Κορέα για να μοιραστούν την μαγεία των Αγώνων με εκατομμύρια φαν και ακολούθους.

Nίκος Μποζιονέλος ([email protected])

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ