MEDIA

Τι ισχύει στα τηλεοπτικά της Super League, ποιες ΠΑΕ έχουν κλείσει!

SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ / ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΚΑΜΕΡΑ ΚΑΜΕΡΑΜΑΝ  / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΡΙΣΑ - ΠΑΟ / ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΚΑΜΕΡΑ ΚΑΜΕΡΑΜΑΝ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι κινήσεις της Cosmote TV, ποιες ΠΑΕ έχουν ήδη κλείσει στη Nova, τι λέει ο συνεταιρισμός. Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Από διάφορες πλευρές υπήρξε σήμερα πληροφόρηση, "διαρροή" στη δημοσιογραφική διάλεκτο, για τις εξελίξεις και τα δεδομένα με τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Super League, το συμβόλαιο των οποίων με τη Nova εκπνέει στη λήξη της σεζόν.

ΠΩΣ ΞΕKΙΝΗΣΕ

Μόνα δεδομένα ήταν ότι ο ΠΑΟΚ έχει διμερές, διετές συμβόλαιο με τη Nova ("τρέχει" η πρώτη του χρονιά, φέτος) και πως η Nova είχε τερματίσει μονομερώς τη σύμβαση κεντρικής διαχείρισης για τη σεζόν 2018-19 μετά την απόρριψη από τη Super League της πρότασης 30 εκατ. ευρώ για τις 15 από τις 16 ομάδες.

ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ COSMOTE TV…

Οι εξελίξεις τις τελευταίες ώρες ήταν ραγδαίες. Εν αρχή, η αποκάλυψη της στήλης για το έμπρακτο ενδιαφέρον της Cosmote TV, είτε για την κεντρική διαχείριση είτε μονομερώς με ορισμένες ΠΑΕ. Δεδομένα η Cosmote TV κάνει διερευνητικές επαφές με όλες τις ΠΑΕ.

KAI Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Η ΛΙΓΚΑ

Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό πως υπήρξε συνάντηση ανάμεσα σε ανθρώπους του συνεταιρισμού της Super League Σουρωτή και της Cosmote TV με θέμα συζήτησης το μοντέλο της κεντρικής διαχείρισης. Μια συνάντηση που έγινε σε καλό κλίμα και που ζητήθηκε από τη Super League.

Η NOVA ΓΙΑ 6 "ΣΙΓΟΥΡΕΣ" ΠΑΕ

Τούτα έδειχναν πως η κεντρική διαχείριση είχε μέλλον, με άλλον τηλεοπτικό φορέα, ώσπου έλαβε θέση η Nova με την αποκάλυψη ότι έχει συμφωνήσει με οκτώ ΠΑΕ , εκ των οποίων οι έξι έχουν ήδη υπογράψει διμερή δεσμευτική σύμβαση και ακόμη δύο βρίσκονται αρκετά κοντά. Οι ανακοινώσεις δε, αναμένονται την επόμενη εβδομάδα ενώ χαρακτηρίζει " όνειρα θερινής νυκτός τα περί αναβίωσης της κεντρικής διαχείρισης".

ΠΟΙΕΣ ΠΑΕ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ;

Η δική μας πληροφόρηση για το εν λόγω 6+2 της Nova έχει να κάνει με τη δεδομένη, από πέρυσι, συμφωνία με τον ΠΑΟΚ, αλλά και με την υπογραφή συμβολαίων από πλευράς Παναθηναϊκού, Λεβαδειακού, Πανιωνίου και Λάρισας. Για τον Ολυμπιακό και τον Αστέρα εκτιμάται ότι "βρίσκονται κοντά".

Σημειωτέον ότι, στις διμερείς συμφωνίες, η αναφορά είναι για συμβόλαια δύο και τριών ετών.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Και φτάνουμε στον ορισμό της φράσης "κεντρική διαχείριση" η οποία, κακά τα ψέματα, από πέρυσι δεν υπάρχει με την κυριολεκτική της έννοια: η ΠΑΕ ΠΑΟΚ συμφώνησε, στα τέλη Αυγούστου του ’17, "ατομικά" με τη Nova η οποία είχε σύμβαση κεντρικής διαχείρισης και με τις άλλες 15 ΠΑΕ για την τρέχουσα σεζόν.

Αν όμως υπάρχει ενδιαφέρον από κανάλι, όπως την Cosmote TV που το εξέφρασε, και για τις 15 ΠΑΕ και μερικές έχουν ήδη κλείσει στη Nova, τι γίνεται; Σίγουρα δεν υπάρχει "κεντρική διαχείριση", αλλά το ελληνικό ποδόσφαιρο μπαίνει σε ένα νέο status quo τηλεοπτικά, με δύο "πόλους". Οι διερευνητικές επαφές της Cosmote TV με τις ΠΑΕ που έμειναν στο… ράφι φαίνεται να είναι μία σανίδα σωτηρίας για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τι θα γίνει αν μείνουν ξεκρέμαστες;

Αίσθησή μας είναι ότι το εν λόγω "παιχνίδι" θα έχει και συνέχεια…

Nίκος Μποζιονέλος ([email protected])

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ