MEDIA

Τι γίνεται με τους Βαρδινογιάννηδες στα media; Οι άνθρωποι του Μαρινάκη;

Τι γίνεται με τους Βαρδινογιάννηδες στα media; Οι άνθρωποι του Μαρινάκη;

Είναι απορίας άξιον γιατί, στον πλειστηριασμό, η οικογένεια Βαρδινογιάννη είχε προς διάθεση τα λιγότερα χρήματα για τις άδειες των τηλεοπτικών καναλιών.

Το μόνο επιχειρηματικό σχήμα που αντιμετώπισε με αμιγώς επιχειρηματικούς όρους τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Ωστόσο, αν και μετείχε με δύο υποψηφιότητες και ισάριθμους εκπροσώπους (τον Κάρολο Αλκαλάι για το Star και τον Πάνο Κυριακόπουλο με τους Κύπριους) προσέφεραν 13 και 18 εκατ. ευρώ αντίστοιχα στη μεγαλύτερη πλειοδοσία τους.

Αλλοι λένε πως με την νίκη αυτή ο Βαρδής Βαρδινογιάννης ήθελε να δείξει στην κυβέρνηση ότι δεν νομιμοποιεί τη διαδικασία. Αλλοι ότι δεν ενδιαφερόταν πραγματικά να αποκτήσει άδεια;

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο δεν ισχύει, άλλωστε η οικογένεια εκτός από τη συμμετοχή της στο Μega, έχει εδώ και 23 χρόνια στην ιδιοκτησία της το Star, στο οποίο έχει επενδύσει δεκάδες εκατ. ευρώ και στο οποίο απασχολεί περίπου 400 εργαζόμενους. Ήθελε, λοιπόν, να πάρει άδεια, αλλά με τίμημα στα πλαίσια της λογικής. Και τα 18 εκατ. ευρώ ήταν το «ταβάνι» αφού, σύμφωνα με την ομάδα του επιχειρηματία, μέχρι τόσα θα μπορούσε (αν έπαιρνε κανάλι) να ήταν κερδοφόρος η επένδυση.

Aποχωρούν οι Βαρδινογιάννηδες από τα ΜΜΕ; Δεν υπάρχει καμία τέτοια πληροφόρηση.

Οι (νέοι) άνθρωποι του Μαρινάκη!

Τι γίνεται με τους Βαρδινογιάννηδες στα media; Οι άνθρωποι του Μαρινάκη;

Ποιοι θα στελεχώσουν το νέο κανάλι, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη; Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος Σωτήρης Ξενάκης θα έχει κεντρικό ρόλο, και στον σχεδιασμό και στη δομή της λειτουργίας του. Ακούγεται, αλλά δεν επιβεβαιώνεται, και για τον Νίκο Στραβελάκη που, ύστερα από μια… ζωή στο Mega, βρίσκεται στο Star.

Εννοείται το προφανές, ότι στο νέο κανάλι θα αξιοποιηθούν μια σειρά από δημοσιογράφους που απασχολούνται ήδη στον όμιλο Κουρτάκη («Παραπολιτικά», «Επένδυση», «Στο Καρφί» κλπ), στα έντυπα αλλά και το ραδιόφωνο του γνωστού εκδότη. Λίζα Δουκακάρου και Ανδριάννα Ζαρακέλη έχουν μακρά τηλεοπτική εμπειρία ενώ πιθανολογείται ότι θα αξιοποιηθούν στον τομέα των ειδήσεων η Ελένη Καλογερόπουλου και ο Γιώργος Κατσίγιαννης.

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ