MEDIA

Θύμισε ημέρες... δημοψηφίσματος ο ΣΚΑΪ, τι λέει η Nova!

Θύμισε ημέρες... δημοψηφίσματος ο ΣΚΑΪ, τι λέει η Nova!

Τι άφησε πίσω του mediaκώς το... clasico που εξελίχθηκε σε cafrico στη Λεωφόρο;

Το φετινό καλοκαίρι ήταν το πιο "ένθερμο" πολιτικά από αυτό του.... '65 και την περιβόητη Αποστασία, με τον ΣΚΑΪ να κάνει κίνηση-ματ έχοντας 24ωρη live ενημέρωση για τις πολιτικές εξελίξεις, ειδικά στην προ και μετά δημοψηφίσματος περίοδος. Και επιβραβεύτηκε για τη δουλειά, κερδίζοντας πολλές μονάδες σε μέσο όρο τηλεθέασης.

Κάθε νόμισμα έχει όμως και δύο όψεις και, σύμφωνα με τη (λίγο καιρό μετά το δημοψήφισμα) δημοσιοποίηση των στοιχείων του ΕΣΡ ο ΣΚΑΪ, μαζί με ΑΝΤ1 και Mega, είχε "παίξει" σχεδόν... 80-20 υπέρ του "ναι" προεκλογικά. Ειρήσθω εν παρόδω τότε, μόνο Alpha και ΕΡΤ (σ.σ. λογικό) είχαν κατιτίς περισσότερο "ναι" από "όχι"!

Εκείνες τις ημέρες θύμισε χθες η κάλυψη των γεγονότων χθες στη Λεωφόρο με την αναβολή του Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός , γεγονότα που έκαναν τη χώρα για πολλοστή φορά παγκοσμίως ρεζίλι . Ο διαιτητής προχώρησε στην αναβολή του αγώνα εξηγώντας γιατί στο φύλλο αγώνα ενώ κι από το περιβάλλον του υπουργού Σταύρου Κοντονή έγινε γνωστό ότι η αναβολή οφειλόταν στα επεισόδια .

Στον ΣΚΑΪ, το λοιπόν, κανάλι (ως γνωστόν) του Γιάννη Αλαφούζου, φρόντισαν να περάσουν άλλη "γραμμή": "Τίναξαν το ντέρμπι στον αέρα διαιτητής και παρατηρητής" ανέφεραν ( εδώ το σχετικό βίντεο ), με ρεπορτάζ επιλεγμένων ειδήσεων και γεγονότων από τη Λεωφόρο. Οπως το ότι τα επεισόδια οφείλονταν στην απόφαση του διαιτητή να αναβάλει το ματς: τα συμπεράσματα εύλογα μεν, και δικά σας... Οχι τυχαίο ότι στο Twitter έγινε χαμός με σχετικές αναρτήσεις!

Οσο για την επικείμενη παραίτηση του Γιάννη Αλαφούζου; Οπως γράφουν οι typologies , " ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ, παράλληλα με την απόκτηση του Παναθηναϊκού, είχε κάνει και επενδύσεις στα αθλητικά media, με σημαντικότερη εξ αυτών την απόκτηση του πρώτου αθλητικού ραδιοφωνικού σταθμού της χώρας, του ΣΠΟΡ FM. Παράλληλα είχε προβεί σε κινήσεις ενίσχυσης της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, με γνωστούς δημοσιογράφους, όπως ο Αντώνης Πανούτσος και ο Αλέξης Σπυρόπουλος, ενώ αισθητή είναι και η παρέμβαση σε νέες ιστοσελίδες που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο. Ποιο θα είναι το μέλλον αυτών των επενδύσεων;".

Η θέση της Nova

Πλην της περίπτωσης του ΣΚΑΪ, στο e-mail της στήλης αλλά και στα social media έγινε πανικός από φωνές διαμαρτυρίες κατά της Nova, με τη συνδρομητικό να τηρεί απαρέγκλιτα την πάγια πολιτική του και να μη μεταδίδει τα επεισόδια που έγιναν ανάμεσα στους οπαδούς του Παναθηναϊκού και την αστυνομία. Αντιθέτως, μεταδόθηκαν οι στιγμές που οι παίκτες του Ολυμπιακού δέχθηκαν φωτοβολίδες, όπως οφειλόταν.

Δεν είναι... είδηση πια ότι η Nova εναρμονίζεται με την τακτική της UEFA η οποία επίσης δεν μεταδίδει επεισόδια σε αγώνες των διοργανώσεών της ενώ και στην Premier League αλλά και στα μεγάλα παιχνίδια γίνεται κάτι αντίστοιχο. Ως εταιρεία προσπαθεί να προφυλάξει το φίλαθλο κοινό από αυτούς που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο και δεν έχουν καμία σχέση με αυτό.

Ωστόσο, τούτο πλέον πλήττει την ενημέρωση καθώς δεν υπήρχε χθες εικόνα ώστε ο κόσμος να καταλάβει τι ακριβώς γινόταν στη Λεωφόρο! Κι αν κάποιος πλέον έχει συνηθίσει τον μη σχολιασμό στις διαιτητικές φάσεις από πλευράς συνδρομητικού, αφενός αποτελεί μειονότητα αφετέρου τούτο αυξάνει την κριτική προς τη Nova η οποία "προστατεύοντας", με τη δική της λογική και τακτική, το "προϊόν" που έχει πληρώσει αδρά για να μεταδίδει, ουσιαστικά δίνει λαβή σε άλλα σε άλλα κανάλια για μονόπλευρη ενημέρωση.

Και από την άλλη, δεν παραβλέπεται ότι η Nova έχει άδεια ψυχαγωγικού καναλιού και όχι ειδησεογραφικού και οφείλει δίνει θέαμα στους συνδρομητές της και όχι να κάνει ήρωες βίαια στοιχεία όπως αυτά που έκαναν τα χθεσινά επεισόδια στη Λεωφόρο. Τα πλάνα που καταγράφει είναι όλα στη διάθεση των Αρχών και βέβαια οι δημοσιογράφοι χθες στη Λεωφόρο μετέδωσαν κανονικά τις εξελίξεις - απλώς χωρίς εικόνα.

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ