MEDIA

Τηλεοπτικά CHL και EUL, εξελίξεις στη "Sportday", βιβλίο για "Θρύλο"!

Τηλεοπτικά CHL και EUL, εξελίξεις στη "Sportday", βιβλίο για "Θρύλο"!

Πού θα δούμε και τι εκκρεμότητες υπάρχουν στα ματς των ελληνικών ομάδων; Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Επί προσωπικού

Αν έχει κάνει κάτι τούτη τη στήλη να ξεχωρίσει από τότε που πρωτοξεκίνησε στο Sport24.gr, δέκα μήνες πριν, είναι η εγκυρότητα στο ρεπορτάζ και όχι η ταχύτητα στην είδηση, η οποία δημοσιεύεται χωρίς τσεκάρισμα και επιβεβαίωση. Να σας θυμίσω αποκλειστικά ή μη θέματα δεν υπάρχει λόγος, να σας θυμίσω ότι μόνο εδώ διαβάσατε ότι το προ μηνών φιλικό Τουρκία - Ελλάδα δεν θα μεταδιδόταν από την ΕΡΤ, να σας σημειώσω πως ό,τι έχει γραφτεί εδώ, έχει επιβεβαιωθεί. Αν δεν γραφτεί, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν ισχύει: αλλά θα γραφτεί στον Mediaρχη αν ισχύει ως είδηση και όχι ως φημολογία. Και σας ευχαριστώ, όλους, για την εμπιστοσύνη τόσο καιρό.

Τηλεοπτικά CHL και EUL, εξελίξεις στη "Sportday", βιβλίο για "Θρύλο"!

Τα φετινά τηλεοπτικά σε Champions και Europa League

Διαβάζοντας σχόλιά σας και απορίες σας στο e-mail της στήλης, κατανοώ ότι ο κόσμος δεν έχει καταλάβει (και δεν είναι υποχρεωμένος άλλωστε) τι ακριβώς ισχύει στα τηλεοπτικά Champions και Europa League. Με αφορμή τις σημερινές κληρώσεις των ελληνικών ομάδων θα κάνω μια… σούμα, πάντως εκκρεμότητες υπάρχουν αφού δεν έχει κλείσει ακόμη, πουθενά, κανένα εκτός έδρας παιχνίδι και των πέντε. Διαβάστε λοιπόν προσεκτικά…

Champions League

* Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει μια εκ των Σέριφ ή Χάποελ Μπιρ Σεβά. Το εντός έδρας παιχνίδι θα μεταδοθεί από τη Nova.

* Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Αγιαξ. Το εντός έδρας παιχνίδι θα μεταδοθεί από τη Nova.

Κατόπιν, ακολουθούν τα play offs του Champions League τα οποία εντάσσονται στην κεντρική διαχείριση και θα μεταδοθούν αποκλειστικά από τον OTE TV που έχει το "πακέτο". Η ΕΡΤ ξεκινά μεταδόσεις (13 ανά σεζόν) από τους ομίλους και μετά, παράλληλα με τον OTE TV.

Europa League

* Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει μια εκ των ΑΪΚ Στοκχόλμης ή FC Γιουρόπα. Το εντός έδρας παιχνίδι θα μεταδοθεί από τον OTE TV.

* Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τη Σεντ Ετιέν. Το εντός έδρας παιχνίδι θα μεταδοθεί από τη Nova.

* Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αντιμετωπίσει την ΑΖ Αλκμααρ. Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη, αλλά είναι το πιθανότερο, αν μεταδώσει το εντός έδρας ματς η Nova (όπως χθες, με την Οντ).

Η συμφωνία του ΟΤΕ με τον Παναθηναϊκό και της Nova με την ΑΕΚ θα ισχύσει και για τα εντός έδρας στα play offs του Europa League κι αυτό διότι η κεντρική διαχείριση στο Europa ξεκινά από τη φάση ομίλων και μετά (και από τότε μεταδίδει τα ματς αποκλειστικά ο OTE TV).

Επαναλαμβάνω, δεν υπάρχει τούτη τη στιγμή κανένα δεδομένο για τα εκτός έδρας παιχνίδια, που είναι προς διαπραγμάτευση. Από βδομάδα, θα μπορούμε να πούμε περισσότερα.

Το ότι πληρώθηκαν (στη "Sportday"), δεν είναι είδηση…

Στις εποχές, της κρίσης, που ζούμε το τελευταίο που χρειάζεται είναι να προσπαθεί ο ένας να βγάλει το μάτι του άλλου. Οποιος έχει, ή λέει ότι έχει, καλό ρεπορτάζ, μπορεί να γράφει ό,τι θέλει για άλλα "μαγαζιά". Αρκεί όμως, να ισχύουν.

Χθες αναρτήθηκαν σε ορισμένα blogs, που απευθύνονται κυρίως στη δημοσιογραφική πιάτσα και όχι στο ευρύ κοινό, "ρεπορτάζ" περί κλίματος αβεβαιότητας στη "Sportday", πάγωμα μισθών, απολύσεις ενόψει και μείωση σελίδων (από 48 στις 40) μετά και τη μείωση της τιμής (90 λεπτά αντί για 1,3 ευρώ - από την 1η Ιουνίου). Επειδή η καλύτερη διάψευση ενός ρεπορτάζ είναι η πράξη αυτή καθαυτή, οι εργαζόμενοι σήμερα πληρώθηκαν κανονικά και… με τον νόμο τον μισθό Ιουνίου, πάνω κάτω στις μέρες που αυτός καταβάλλεται.

Διότι, αν κάνουμε μια λίστα με το πόσο "πίσω" είναι σε μισθούς οι εφημερίδες (αθλητικές ή μη) δεν θα τελειώνει το κείμενο με τα οφειλόμενα.

53ο Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλι Αιγαίου

Το ιστορικό Ράλι Αιγαίου ανοίγει και φέτος πανιά και θα καλυφθεί για τέταρτη σερί χρονιά από τα κανάλια Novasports από το Σάββατο μέχρι την Τρίτη. Οι εκπομπές θα προβάλλονται σε πρώτη μετάδοση κάθε βράδυ στις 23:00 από το Novasports 1 gr και σε επανάληψη την ίδια μέρα στις 00:00 από το Novasports . Το πλέον ιστορικό ιστιοπλοϊκό γεγονός ανοιχτής θάλασσας, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Ο.Ι.Α.Θ.), θα πλέει για εννέα ημέρες στη διαδρομή Φάληρο-Πάτμος-Μήλος-Σούνιο, μία διαδρομή συνολικά 350 ναυτικών μιλίων. Η Novasports Sailing Team αποτελούμενη από τον Παντελή Λώλη, τις κάμερες εν πλω και την ομάδα παραγωγής των αθλητικών καναλιών της Nova θα μεταφέρουν τις εξελίξεις της ημέρας.

Ο Ολυμπιακός σε βιβλίο του Φίλιπ Κερ!

Η Λόντον Σίτι ετοιμάζεται να αγωνιστεί εναντίον του Ολυμπιακού για το Champions League. Η θερμοκρασία είναι υψηλή, η ατμόσφαιρα τεταμένη. Καθώς η Ελλάδα φλέγεται, ο προπονητής Σκοτ Μάνσον είναι αναγκασμένος να τραβήξει τα λουριά στους παίχτες της ομάδας του. Οι εντολές του σαφείς: απαγορεύεται το ποτό, το ξενύχτι και η επαφή με γυναίκες. Η ομάδα πρέπει πάση θυσία να μείνει συγκεντρωμένη, να παίξει καλά στο ματς του Πειραιά και να γυρίσει στο Λονδίνο ανανεωμένη προκειμένου να ετοιμαστεί για τον κρίσιμο επόμενο αγώνα στην έδρα της, το "Σιλβερτάουν Ντοκ".

Το πλάνο όμως του Σκοτ Μάνσον δεν θα μπορούσε να προβλέψει ένα μοιραίο γεγονός. Όταν το αστέρι της Σίτι καταρρέει στη διάρκεια του αγώνα με τον Ολυμπιακό, οι θεατές κι οι ποδοσφαιριστές των ομάδων παθαίνουν σοκ. Άραγε ο παίχτης πέθανε από καρδιακή προσβολή; Ή μήπως έχει συμβεί κάτι άλλο και ο θάνατος θα πρέπει να αποδοθεί σε σκευωρία; Καθώς οι ελληνικές αρχές ξεκινούν έρευνα για δολοφονία, ο Σκοτ Μάνσον καλείται να λύσει το μυστήριο, να ανακαλύψει γρήγορα την αλήθεια και να επαναφέρει την ομάδα στους κανονικούς της ρυθμούς.

Τηλεοπτικά CHL και EUL, εξελίξεις στη "Sportday", βιβλίο για "Θρύλο"!

Τούτη είναι η περιγραφή του νέου βιβλίου με τίτλο "Το χέρι του Θεού" του Φίλιπ Κεπ, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Κέδρος" και μάλιστα στο εξώφυλλο εικονίζεται το "Γ. Καραϊσκάκης"! Ο Κερ έχει γράψει και άλλο βιβλίο, ως πρώτο μέρος, το "Ξαφνικός Θάνατος" όπου ο Μάνσον, ο ήρωας της νέας σειράς μυθιστορημάτων του, είναι βοηθός προπονητή στη Λόντον Σίτι.

"H ιστορία της Δημοκρατίας" αύριο στη "Μηχανή του Χρόνου"

Η "Μηχανή του χρόνου" με το Χρίστο Βασιλόπουλο, που θα μεταδοθεί αύριο Σάββατο στις 17:00 από την ΕΡΤ1, παρουσιάζει την ιστορία του δημοκρατικού πολιτεύματος, που "γεννήθηκε" στην αρχαία Αθήνα και διαδόθηκε σ’ όλο τον κόσμο. Οι πρόσφατες ανασκαφές στο αρχαίο νεκροταφείο του Φαληρικού Δέλτα, όπου βρέθηκαν αλυσοδεμένοι σκελετοί, δείχνουν ότι το «Κυλώνειο άγος» είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις, ήτοι η προσπάθεια του ευγενή Κύλωνα να καταλάβει την εξουσία που οδήγησε στο θάνατο των οπαδών του. Ο Βασιλόπουλος συνομιλεί με ιστορικούς και αρχαιολόγους και παρουσιάζει τα σημαντικά γεγονότα που οδήγησαν την Αθήνα στον εκδημοκρατισμό της, ενώ κάνει αυτοψία στον χώρο που συνδέθηκε με το δημοκρατικό πολίτευμα: την Αρχαία Αγορά.

Τηλεοπτικά CHL και EUL, εξελίξεις στη "Sportday", βιβλίο για "Θρύλο"!

Στην εκπομπή μιλούν οι Άννα Ραμμού (καθηγήτρια Αρχαίας Ιστορίας), Edward Harris (Βρετανός καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας), Ελένη Μπάνου (έφορος αρχαιοτήτων Αθηνών), Σελήνη - Ελένη Ψωμά (ιστορικός), αρχαιολόγοι από το Επιγραφικό Μουσείο Αθηνών, καθώς και άλλοι επιστήμονες, ιστορικοί και καθηγητές.

-> Ο Mediaρχης παρεμβαίνει καθημερινά στο "Βούρτσα, Μπάλα και Τραμπάλα" (18:00 με 20:00) στον Sport24 Radio 103,3 .

FB page Nίκος Μποζιονέλος, Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ