MEDIA

«Θα υπάρξει ακύρωση άδειας!»

«Θα υπάρξει ακύρωση άδειας!»

Η πρόεδρος της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Τασία Χριστοδουλοπούλου, προέβλεψε…

Στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα καταθέσουν οι τέσσερις πλειοδότες της ηλεκτρονικής δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες αφού η πλειοψηφία έκανε αποδεκτό το σχετικό αίτημα της αντιπολίτευσης. Ενημέρωση θα παράσχουν στην επιτροπή τόσο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς όσο και ο ΓΓ Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος.

Το αίτημα κλήσης των τεσσάρων υπερθεματιστών υπέβαλε στην Επιτροπή η ΝΔ μέσω πληθώρας βουλευτών της και ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ. Οι βουλευτές της ΝΔ επικαλέστηκαν δημοσιεύματα και τηλεοπτικά ρεπορτάζ σχετικά με την προέλευση των χρημάτων του Χρήστου Καλογρίτσα που πλειοδότησε σε μία από τις τέσσερις άδειες. «Είναι μείζον θέμα διαφάνειας. Να ρωτήσουμε πώς έγινε αποδεκτός ένας άνθρωπος που δεν φαίνεται να έχει ούτε ένα ευρώ;» διερωτήθηκε ο Μάκης Βορίδης.

Η πρόεδρος της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Τασία Χριστοδουλοπούλου, αντέτεινε ότι αρμόδια για να κρίνει την υπόθεση δεν είναι η Θεσμών και Διαφάνειας αλλά η Δικαιοσύνη και το Συμβούλιο της Επικρατείας που κρίνουν τον διαγωνισμό. Ωστόσο κατόπιν, έντονων αντεγκλήσεων που προκάλεσαν και σύντομη διακοπή της συνεδρίασης η κ. Χριστοδουλοπούλου αποδέχτηκε το αίτημα της αντιπολίτευσης βάσει του κανονισμού που επιτρέπει στα 2/5 των μελών της Επιτροπής να αιτούνται την κλήση προσώπων. Κάλεσε, πάντως, τους βουλευτές να μην κάνουν "τσίρκο" τη διαδικασία και ανακοίνωσε ότι η ενημέρωση θα γίνει σε δύο συνεδριάσεις με διαφορά ενός μήνα. Και προκάλεσε αίσθηση όταν προέβλεψε ότι τα στοιχεία που έχουν δει το φως τις δημοσιότητας θα οδηγήσουν σε ακύρωση άδειας. «Εάν ισχύουν αυτά που αποκαλύπτονται θα υπάρξει ακύρωση άδειας. Δεν θέλω να υπερασπιστώ ούτε τον Καλογρίτσα, ούτε τον Αλαφούζο» είπε χαρακτηριστικά κ. Χριστοδουλοπούλου.

-> Ο Mediaρχης παρεμβαίνει καθημερινά στο «Βούρτσα, Μπάλα και Τραμπάλα» (18:00 με 20:00) στον Sport24 Radio 103,3 .

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ