MEDIA

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα για Champions & Europa League

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα για Champions & Europa League

Οι διαπραγματεύσεις για το… σεντόνι, το Europa League και άλλα… Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Ο Οκτώβριος… των διαπραγματεύσεων θα είναι φέτος. Κυρίως για τα δικαιώματα του Champions League 2018–21 αλλά κυρίως του Europa League.

Αυτή τη φορά λέγεται ότι την άνοιξη θα κλείσουν οι συμφωνίες. Η διαφορά πλέον είναι πως εν Ελλάδι το Europa ίσως αποδεχθεί πιο… ακριβό καθώς με το νέο σύστημα διεξαγωγής θα είναι πολύ δύσκολο μια ελληνική ομάδα να μετάσχει στους ομίλους του Champions League.

Τα δικαιώματα μέχρι και τον Μάιο τα έχει η Cosmote TV, που τα είχε πληρώσει αδρά τότε (αποκλειστικά το Champions League 2015-18 και ένα ματς με την ΕΡΤ παράλληλα κάθε Τετάρτη, πλήρως… αποκλειστικά το Europa League) και φυσικά θα τα διεκδικήσει εκ νέου. Η Nova επίσης θα μπει στο παιχνίδι, έχοντας μάλιστα αποκτήσει και παραπάνω ρευστό ύστερα από τις συμφωνίες με Vodafone και Wind.

Από ιδιωτικά κανάλια, ο ΣΚΑΪ ίσως να κινούνταν προς την εν λόγω κατεύθυνση αλλά οι τελευταίες κινήσεις της διοίκησής του αρχίζουν να δείχνουν μια τάση απομάκρυνσης από τα αθλητικά τηλεοπτικά προϊόντα.

Η ΕΡΤ θέλει να θα ξεκινήσει μερίδιο από τους αγώνες , όπως και ο ΑΝΤ1 που είχε φτάσει ως τα 9 εκατ. ευρώ για το Μουντιάλ 2018 (το πήρε η ΕΡΤ με 10 εκατ.). Συν ότι παίζει να αποκτήσουν ημέρες (π.χ. αγώνες Τρίτης) και όχι όλο το πακέτο…

Nίκος Μποζιονέλος ([email protected])

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ