MEDIA

Τα πλάνα του Eurosport για τους Xειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Τα πλάνα του Eurosport για τους Xειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Η καινοτομία στην κορυφή της κάλυψης του Eurosport, χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη στην τεχνολογία παραγωγής, περισσότερα δεδομένα και 1.100 κάμερες για να φέρουν τους θεατές πιο κοντά στη δράση.

Για τον εορτασμό των 100 ημερών μέχρι τους Xειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην PyeongChang το 2018, η Discovery Communications και το Eurosport αποκαλύπτουν τα σχέδιά τους για τη μεταμόρφωση στην τηλεοπτική εμπειρία των Xειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Το Eurosport θα μεταφέρει τους πρώτους πλήρως ψηφιακούς Αγώνες για την Ευρώπη, live και on-demand σε όλες τις οθόνες σε 48 αγορές. Το διαδραστικό Eurosport Player θα είναι το μοναδικό μέρος που οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν το κάθε λεπτό, τον κάθε αθλητή και το κάθε άθλημα - online, σε κινητό, tablet ή TV. Περισσότερες από 4.000 ώρες μετάδοσης και 100 αγωνίσματα θα είναι διαθέσιμα, συμπεριλαμβανομένων 900 ωρών ζωντανής δράσης, περισσότερες από ποτέ πριν σε όλη την ήπειρο.

Το Eurosport Player θα δίνει στους θεατές την ευκαιρία να προσωποποιήσουν και να καθορίσουν τη δική τους Ολυμπιακή εμπειρία. Η νέα καμπάνια Make It Yours, που παρουσιάζεται το Νοέμβριο, θα ζητά από τους θεατές να πάρουν τον έλεγχο στην εμπειρία τους από τους Αγώνες και να επιλέγουν τι βλέπουν, πότε το βλέπουν και πως παρακολουθούν τα αγαπημένα τους αθλήματα και τους πρωταγωνιστές τους.

Η καμπάνια περιλαμβάνει τον νέο ύμνο του Eurosport, μία σύγχρονη εκτέλεση του κλασικού κομματιού των Queen, I Want It All, από την συμφωνική ορχήστρα του Λονδίνου, τονίζοντας την ικανότητα του θεατή να έχει άμεση πρόσβαση σε κάθε στιγμή των Αγώνων, σε κάθε μέρος και ανά πάσα στιγμή, μέσω των υπηρεσιών του Eurosport.

Λαμβάνοντας νέα προσέγγιση για τη νέα γενιά, η Discovery ανακοίνωσε πρόσφατα την -πρώτη τέτοιου είδους- συνεργασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Snap Inc. στην Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, η συνεργασία θα παρουσιάζει υλικό από τους χρήστες και από το παρασκήνιο της PyeongChang 2018 στους χρήστες Snapchat στην Ευρώπη.

Το Eurosport θα έχει ειδικά αφιερωμένο κινητό ψηφιακό studio στην PyeongChang και θα συνεργαστεί με μερικούς από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη ψηφιακή επιρροή στην Ευρώπη, μετατρέποντας τους σε συντακτικές ομάδες κατά τη διάρκεια των Αγώνων για να δημιουργήσουν μοναδικό υλικό για τα social media με έμφαση στην εμπλοκή νέων και νεότερων κοινών. Άλλη μία πρωτιά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ευρώπη.

Τεχνολογία και καινοτομία

Η καινοτομία θα είναι στην κορυφή της κάλυψης του Eurosport, χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη στην τεχνολογία παραγωγής, περισσότερα δεδομένα και 1.100 κάμερες για να φέρουν τους θεατές πιο κοντά στη δράση.

Ξεχωρίζει το νέο “Eurosport Cube” studio, με τη δράση από την PyeongChang να ζωντανεύει χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία. Μία πρωτιά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το Cube studio θα χρησιμοποιεί επαυξημένη πραγματικότητα και εμπλουτισμένα δεδομένα για να δημιουργήσει ένα επιβλητικό και διαδραστικό περιβάλλον, προσφέροντας στους θεατές την κορυφαία ανάλυση της δράσης.

Μέρος της σειράς των 100 νέων και μοναδικών σύντομων φιλμ του Eurosport, η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί για να γίνει ακόμα πιο κατανοητό το κάθε χειμερινό άθλημα. Αυτό το πρώτο στο είδος του υλικό θα δώσει στους θεατές μία νέα οπτική των χειμερινών αθλημάτων, επιτρέποντάς τους να γίνουν οι ειδικοί.

Ένα παράδειγμα είναι το Sport Explainers του Eurosport: με τη χρήση επαυξημένης πραγματικότητας και εμπλουτισμένων δεδομένων, δημιουργούνται φιλμ που εμβαθύνουν στην τεχνική ανάλυση των χειμερινών αθλημάτων, παρουσιάζοντας πως κερδίζουν το χρυσό μετάλλιο οι κορυφαίοι αθλητές στον κόσμο.

Παγκοσμίου επιπέδου γνώση και ανάλυση

Η παγκόσμια απήχηση του Eurosport θα φέρει περισσότερη γνώση, με 150 ειδικούς να σχολιάζουν τη δράση και να φέρνουν τους θεατές πιο κοντά στο Ολυμπιακό ταξίδι των αθλητών. Η λίστα περιλαμβάνει πολλούς πρώην αθλητές, οι οποίοι έφτασαν στην κορυφή του αθλήματός τους και τα ονόματά τους αποτελούν πόλο έλξης στις χώρες τους.

Η βαθύτερη ανάλυση και τα καλύτερα σχόλια από τους ειδικούς αναλυτές και τους σχολιαστές, με 58 πρώην αθλητές Ολυμπιακών Αγώνων, με 151 συμμετοχές, 75 μετάλλια και 28 χρυσά μετάλλια συνολικά.

Nίκος Μποζιονέλος ([email protected])

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ