MEDIA

Τα 3 μύρια για τις άδειες, ο Νταμπίζας και η… Ζιμπάμπουε του Πορτοσάλτε

Τα 3 μύρια για τις άδειες, ο Νταμπίζας και η… Ζιμπάμπουε του Πορτοσάλτε

Οι λόγοι της διαγραφής των δημοσιογράφων, η προκήρυξη για των τηλεοπτικών αδειών, live το «αντίο» του Κόμπι Μπράιαντ και άλλα…. Ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος, καταγράφει τη μιντιακή επικαιρότητα

-> Ο Mediaρχης παρεμβαίνει καθημερινά στο «Βούρτσα, Μπάλα και Τραμπάλα» (18:00 με 20:00) στον Sport24 Radio 103,3 .

Ιδού γιατί τους διέγραψαν!

Σε 6.200 λέξεις μπορείτε να διαβάσετε την απόφαση υπ’ αριθμ. 4/2016 του Πρωτοβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ αναφορικά με την πρόσφατη διαγραφή, και άλλες ποινές, δημοσιογράφων , όπως και το σκεπτικό των αποφάσεων.

Για τους διαγραφέντες, τώρα… Ο Νίκος Κονιτόπουλος, αρχισυντάκτη της εκπομπής του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στον ΣΚΑΪ, διεγράφη για έξι μήνες επειδή στην εκπομπή εμφανιζόταν ο προπαγανδιστικός τίτλος «Δεν έχουμε δικαίωμα απέναντι στα παιδιά μας να πούμε όχι» και επειδή σε άλλο σημείο Μπογδάνος (σ.σ. που δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ) δήλωνε ότι «Θα ψηφίσω ΝΑΙ… γιατί είμαι πεπεισμένος ότι δεν αστειεύονται».

Ο Αρη Πορτοσάλτε, ως τότε διευθυντής αλλά και παραγωγός, του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ διεγράφη «επειδή σε σειρά εκπομπών του, λειτούργησε αντιδεοντολογικά και μεροληπτικά. Ενδεικτικά, σε εκπομπή του την 1/7/2015 παραβιάζοντας την δεοντολογία και λειτουργώντας προπαγανδιστικά ανέφερε: “Η πρώτη χώρα του ανεπτυγμένου κόσμου χρεοκοπεί με ευθύνη των κυβερνώντων της χώρας, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ο κυβερνήτης της χώρας … Μαζέψτε τα και φύγετε, υπάρχει ο ιθύνων νους που είναι ο Τσίπρας, υπάρχει και ο τεχνικός υπεύθυνος, βασικός υπεύθυνος για το δράμα, για την Μικρασιατική καταστροφή… πρώτη φορά Ζιμπάμπουε”».

Ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του ΣΚΑΪ, Σταμάτης Μαλέλης, διεγράφη για 18 μήνες «επειδή την παραμονή του δημοψηφίσματος, 4/7/2015, επέτρεψε τη μετάδοση μεροληπτικών εκπομπών πολιτικού περιεχόμενου, αντίθετα από τη δεοντολογία, ούτε παρενέβη, όπως όφειλε, ως διευθυντής ειδήσεων του σταθμού.

Προφανώς και οι λόγοι της διαγραφής δεν είναι φίμωση της ελευθερίας των ΜΜΕ, έτσι; Εκτός κι αν κάποιος, επειδή έτσι γουστάρει, δύναται να κάνει εκπομπές παραμονή εκλογών (ή δημοψηφίσματος) και να μην τιμωρείται.

Live στον ΟΤΕ TV το… αντίο του Κόμπι και το ρεκόρ των Ουόριορς

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 14 Απριλίου, οι φίλοι του μπάσκετ θα παρακολουθήσουν την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου που θα περάσει στην ιστορία ως η τελευταία του Κόμπι Μπράιαντ στο ΝΒΑ και ο ΟΤΕ TV θα μεταφέρει τους συνδρομητές του, ζωντανά, αποκλειστικά και σε HD, στην πρώτη σειρά του «Staples Center». Όσοι ενδιαφέρονται να δουν τι θαυμαστό έχουν ετοιμάσει οι Λος Άντζελες Λέικερς για τον κορυφαίο παίκτη τους, δεν έχουν παρά να συντονιστούν τα ξημερώματα της στις 05:30, με μετάδοση από το OTE Sport 4.

Τα 3 μύρια για τις άδειες, ο Νταμπίζας και η… Ζιμπάμπουε του Πορτοσάλτε


Την ίδια ώρα, στο OTE Sport 7, οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς ετοιμάζονται να γράψουν ιστορία, σπάζοντας το ρεκόρ των Σικάγο Μπουλς, με τον ΟΤΕ TV να δίνει και πάλι το «παρών» στον κρίσιμο αγώνα απέναντι στους Μέμφις Γκρίζλις. . Μετά την επικράτηση με 92-86 στο Σαν Αντόνιο, η παρέα του Στέφεν Κάρι έφτασε τις 72 νίκες στην regular season και ισοφάρισαν το ρεκόρ των Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν της σεζόν 1995-96. Ο αγώνας θα κρίνει αν οι Ουόριορς θα σπάσουν το θρυλικό ρεκόρ.

Καλεσμένος ο Νταμπίζας στην ΕΡΤ

Στις μεταδόσεις και τις περιγραφές των αγώνων του Champions και του Europa League αναφέρθηκε η στήλη εκτενώς από χθες. Απόψε στην εκπομπή του ΟΤΕ θα είναι καλεσμένος ο Στάικος Βεργέτης. Αύριο, το Ατλέτικο – Μπαρτσελόνα μεταδίδεται και από τον OTE TV και από την ΕΡΤ1, στο στούντιο της οποίας για την εκπομπή (21:0) «Champions ΕΡΤ» με τον Ιωσήφ Νικολάου και τον Περικλή Μακρή θα είναι καλεσμένος ο Νίκος Νταμπίζας. Το ματς της Μαδρίτης θα περιγράψει ο Γιώργος Χαϊκάλης.

Play offs Volley League, μέρος 4

Οι φίλοι του βόλεϊ την Τετάρτη 13 Απριλίου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά και αποκλειστικά στα κανάλια Novasports τους 4ους αγώνες ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός και Φοίνικας Σύρου – Κηφισιά για την ημιτελική φάση των play offs της Volley League. Συγκεκριμένα στις 18:00 ια προβληθεί η αναμέτρηση της «PAOK Sports Arena» από το Novasports 1 σε περιγραφή Ισίδωρου Πρίντεζη και στις 20:30 θα ακολουθήσει στο Novasports 4 το ματς της Σύρου σε περιγραφή Παντελή Λώλη.

Ο Γεωργούντζος και ο… Γκλέτσος

Τα 3 μύρια για τις άδειες, ο Νταμπίζας και η… Ζιμπάμπουε του Πορτοσάλτε
THOMAS CHRISOHOIDIS

Αύριο, Τετάρτη στις 23:15 στον ΑΝΤ1 στο «The 2night Show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου καλεσμένος είναι, μεταξύ άλλων, ο Σωτήρης Γεωργούντζος που μιλάει για την απόλυτη και ολοκληρωτική αγάπη που έχει στην ομάδα ποδοσφαίρου της Καλαμάτας, την περιβόητη «Μαύρη θύελλα». Και λέει, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, γιατί σοκαρίστηκε από τη δήλωση του Απόστολου Γκλέτσου ότι έχει συνευρεθεί σεξουαλικά με άντρα. Πόσο πιο κάτω, Γρηγοράκη;

Θες άδεια; 3 μύρια

Στα τρία εκατομμύρια ευρώ ορίζεται το ύψος της τιμής εκκίνησης για κάθε μία από τις τέσσερις άδειες ιδιωτικών καναλιών , σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν σήμερα ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, ο κάθε τηλεοπτικός σταθμός που θα λάβει άδεια (σύνολο 4) υποχρεούται να απασχολεί τουλάχιστον 160 εργαζόμενους ως τεχνικό προσωπικό, 120 εργαζόμενους σε θέσεις διοικητικού προσωπικού και 120 εργαζόμενους σε θέσεις δημοσιογράφων. Με το Μητρώο Ειδικοτήτων που θα ιδρυθεί, σύμφωνα με τον Νόμο, θα καθορίζονται οι επιμέρους κατηγορίες ειδικοτήτων για το σύνολο του προσωπικού που απασχολούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί ελεύθερης λήψης.

Η ΠΟΕΣΥ ζητάει άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) απέστειλε στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, την ακόλουθη επιστολή: «Κύριε Πρωθυπουργέ. Μετά τον άκαρπο τερματισμό των συζητήσεων του υπουργείου Εργασίας με εκπροσώπους όλων των φορέων της Ενημέρωσης και την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό, πιθανώς εντός του προσεχούς 15θημέρου, σας ζητούμε να υλοποιήσετε την προσωπική σας δέσμευση προς τον Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα της ΠΟΕΣΥ, για τη συνάντησή σας με τους Προέδρους των Ενώσεων του χώρου του Τύπου, μέσα στις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Σας ενημερώνουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου μας βρίσκονται από καιρό σε αγωνιστική ετοιμότητα και έχουν αποφασιστεί συσκέψεις για καθορισμό του χρόνου έναρξης άμεσων απεργιακών αγώνων διαρκείας».

Ο ΠΣΑΤ συγκεντρώνει ρουχισμό για τους πρόσφυγες

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, αναπτύσσοντας την πολύπλευρη δράση του, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση ειδών ρουχισμού και τροφίμων μακράς διαρκείας που θα προωθηθούν στους πρόσφυγες οι οποίοι φιλοξενούνται στη χώρα μας αναζητώντας το δικαίωμα καλύτερης ζωής για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Η πρωτοβουλία του αυτή, σ’ ότι αφορά τη Θεσσαλονίκη, ξεκινά από σήμερα (11 Απριλίου 2016) και η υλοποίηση της θα κορυφωθεί στη διάρκεια του ποδοσφαιρικού τουρνουά «Σταύρος Ρεπανάς», που θα διεξαχθεί, γα 9η χρονιά, στα Γήπεδα της Μίκρας 14 και 15 Μαΐου με τη συνεργασία της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ) και της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ). Σ’ ότι αφορά την Αθήνα, η αντίστοιχη δράση, επίσης η υλοποίηση της ξεκινά από σήμερα και θα κορυφωθεί στη διάρκεια των τελικών του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Τύπου (11 Ιουνίου), σε συνεργασία με την Επιτροπή Οργάνωσης του Πρωταθλήματος Τύπου (ΠΣΑΕ –ΜΜΕ). Όσοι επιθυμούν πριν από τις δύο αυτές ημερομηνίες, να συνδράμουν, μπορούν να το κάνουν, προσερχόμενοι στα γραφεία του Συνδέσμου στην Αθήνα (Ασκληπιού 3, 2ος όροφος) και στη Θεσσαλονίκη (Καυτανζόγλειο Στάδιο, 2ος όροφος, 2310215350).

Ο ΠΣΑΤ, καλεί τους συναδέλφους αλλά και την ευρύτερη κοινωνία γενικότερα να προστρέξουν και να ανταποκριθούν στην πρωτοβουλία του, που σκοπό έχει να προσφέρει μια μικρή έστω νότα ελπίδας και αισιοδοξίας στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.

Η Νία Βαρντάλος και το… σόι της στην ΕΡΤ

Αύριο Τετάρτη στις 18:00 το απόγευμα, από τη συχνότητα της ΕΡΤ2 θα παρουσιαστεί ένα αφιέρωμα στην ταινία-φαινόμενο που επιστρέφει, το «Γάμος αλά Ελληνικά 2» (My Big Fat Greek Wedding 2), με αποκλειστικές συνεντεύξεις, αντιδράσεις απ’ όλο τον κόσμο, συζητήσεις και παραλειπόμενα.

Τα 3 μύρια για τις άδειες, ο Νταμπίζας και η… Ζιμπάμπουε του Πορτοσάλτε


Ο κριτικός κινηματογράφου Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος συναντά τη Νία Βαρντάλος και τον Τζον Κόρμπετ στο Λος Άντζελες και συνομιλεί μαζί τους, με αφορμή την πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες της νέας τους ρομαντικής κομεντί. Επίσης, ο Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος -με οικογενειακή διάθεση- συζητεί για την ταινία με το σκηνοθέτη Πάνο Ηλιακόπουλο και τη σινεφίλ και social media specialist, Χριστιάνα Μπικάκη.

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ