MEDIA

Συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος ο Βαξεβάνης

Συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος ο Βαξεβάνης

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο δημοσιογράφοι Κώστας Βαξεβάνης και Βασίλης Ανδριανόπουλος, μετά την κατάθεσή τους στον εισαγγελέα, Δημήτριο Γκύζη, ο οποίος δεν άσκησε δίωξη κατά των δύο μηνυόμενων. Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Στο Αστυνομικό Τμήμα της Καλλιθέας παρουσιάστηκαν οι δημοσιογράφοι Κώστας Βαξεβάνης και Βασίλης Ανδριανόπουλος το μεσημέρι της Δευτέρας, μετά τη μήνυση της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα για το δημοσίευμα του «Documento» με τίτλο «Οικογένεια Στουρνάρα: Ο μεγάλος έρωτας με τις φαρμακοβιομηχανίες». Έπειτα, οι δύο δημοσιογράφοι με τη συνοδεία της Αστυνομίας, οδηγήθηκαν στη ΔΕΕ για τις ανάλογες φωτογραφίες, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών για να καταθέσουν.

«Του εύχομαι καλή τύχη» δήλωσε -απευθυνόμενος στον Γιάννη Στουρνάρα- ο εκδότης της εφημερίδας κατά την έξοδό του από το Α.Τ. Καλλιθέας. Μετά από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, οι δύο δημοσιογράφοι οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να καταθέσουν, με τον εισαγγελέα, Δημήτριο Γκύζη, να μην ενεργοποιεί τη διαδικασία του αυτοφώρου και να μην ασκεί διώξεις κατά των Βαξεβάνη και Ανδρανόπουλου. Ειδικότερα, ο κ. Γκύζης διέταξε προκαταρκτική έρευνα, δηλαδή την έναρξη κύκλου καταθέσεων από τους μηνυτές και τους μηνυόμενους για να αποφανθεί, ενώ παράλληλα θα έχει και τον απαιτούμενο χρόνο για να εξετάσει το δημοσίευμα αναφορικά με το αν προκύπτει συκοφαντική δυσφήμηση της κ. Στουρνάρα.

Ο Κώστας Βαξεβάνης τόνισε μετά την κατάθεσή του: «Ο κ. Στουρνάρας ως δημόσιο πρόσωπο, η οικογένεια Στουρνάρα με τη δημοσιότητα που έχει και το δημόσιο ρόλο, πρέπει να απαντήσουν στην ουσία των όσων έχουμε δημοσιεύσει και όχι να κρύβονται πίσω από τις μηνύσεις. Να απαντήσουν αν είχαν σχέσεις και ποιες σχέσεις με τις φαρμακευτικές. Αν η κ. Στουρνάρα διοργάνωνε εκδηλώσεις, χορηγούμενες από τις φαρμακευτικές, στις οποίες μίλαγε ο κ. Στουρνάρας. Αν πήρε 400.000 ευρώ από ΚΕΕΛΠΝΟ χωρίς διαγωνισμό και να μας πει ο κ. Στουρνάρας όσα λέγονται και μάλιστα ενόρκως ότι συνομιλούσε με τον κ. Φρουτζή της Novartis».

ΣΥΡΙΖΑ για τη σύλληψη Βαξεβάνη

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα: «Η μήνυση που κατέθεσε η σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, εναντίον του εκδότη της εφημερίδας “Documento”, Κώστα Βαξεβάνη, βάλλει ευθέως κατά της δημοσιογραφίας και της ελευθεροτυπίας. Το επίμαχο δημοσίευμα για το οποίο κατατέθηκε η μήνυση θέτει ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα για το χώρο της δημόσιας υγείας, τα οποία χρήζουν σοβαρών και τεκμηριωμένων απαντήσεων. Αντί η κ. Νικολοπούλου να καταθέτει μηνύσεις, ας απαντήσει στα συγκεκριμένα ερωτήματα».

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

E-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ