MEDIA

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Ελλης Στάη για σεξουαλική παρενόχληση από βουλευτή!

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Ελλης Στάη για σεξουαλική παρενόχληση από βουλευτή!

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τέσσερις γυναίκες στην εκπομπή "Αυτοψία" για σεξουαλική παρενόχληση σε τέσσερις διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους. Τι είπε η Έλλη Στάη για τη δική της παρενόχληση από πολιτικό.

Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις σε βάρος του Οσκαρικού παραγωγού, Χάρβεϊ Γουάινστιν, για σεξουαλική παρενόχληση, πολλές γυναίκες σε Αμερική και Ευρώπη "έσπασαν τη σιωπή τους".

Οι γυναίκες αυτές τόλμησαν να μοιραστούν και τις δικές τους ιστορίες. Μίλησαν για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν στον εργασιακό τους χώρο όταν άνδρες, σε θέσεις ισχύος, τους ζήτησαν σεξουαλικά ανταλλάγματα για να προχωρήσουν στην καριέρα τους, ενώ αναφέρθηκαν και στο κόστος που πλήρωσαν όταν είπαν "Όχι".

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, στις 23:50 στον Alpha και στην εκπομπή "Αυτοψία", τέσσερις γνωστές Ελληνίδες από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους "σπάνε τα ταμπού" και μιλούν στον Αντώνη Σρόιτερ για τη σεξουαλική παρενόχληση. Σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση, μοιράζονται τον δικό τους οδηγό επιβίωσης, σε περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης.

* Η δημοσιογράφος Έλλη Στάη αποκαλύπτει, για πρώτη φορά, πως στα πρώτα της επαγγελματικά βήματα έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και περιγράφει τις διαστάσεις του φαινομένου στα ΜΜΕ.

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Ελλης Στάη για σεξουαλική παρενόχληση από βουλευτή!

* Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωταθλήτρια κολύμβησης Ελένη Αυλωνίτου -δύο φορές θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης - μιλά για το τι συμβαίνει στον Αθλητισμό αλλά και τον Δημόσιο Τομέα όπου εργάστηκε.

Ω Η ηθοποιός Ναταλία Δραγούμη, που πρωταγωνίστησε στα τηλεοπτικά σποτ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης, μιλά για την προσωπική της εμπειρία και απαντά στο ερώτημα "αν υπάρχουν και Έλληνες "Γουάινστιν"".

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Ελλης Στάη για σεξουαλική παρενόχληση από βουλευτή!

* Η πρωταθλήτρια στίβου Φανή Χαλκιά μιλά για τη σεξουαλική παρενόχληση στα γήπεδα αλλά και τα social media.

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις της Ελλης Στάη για σεξουαλική παρενόχληση από βουλευτή!

Μέρος της συνέντευξης της Ελλης Στάη διέρρευσε και μιλά για τη σεξουαλική παρενόχληση που έχει δεχτεί από Ελληνα πολιτικό! "Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από παλαιό πολιτικό, πολύ μεγάλο όνομα ο οποίος μου την έπεσε κανονικά μες στο γραφείο. Κι εκεί σηκώθηκα κι έφυγα, η συνέντευξη δεν έγινε. Στην ψύχρα, στην απόλυτη ψύχρα!", αποκαλύπτει η δημοσιογράφος.

"Είχα αναρωτηθεί και είπα ότι για να το κάνει αυτό σημαίνει ότι το κάνει συνέχεια. Θα πρέπει να το έχει κάνει και σε άλλες περιπτώσεις, δεν το έκανε σε μένα πρώτη φορά. Αν με ρωτήσεις αν τον έβλεπα έκτοτε και του μιλούσα του μεγάλου αυτού πολιτικού, βεβαίως όταν τον συναντούσα έξω του μιλούσα, δεν τίθεται θέμα. Μαζεύτηκε, αλλά δεν τον εκτιμούσα πια καθόλου, ούτε σαν πολιτικό. Είχα πια πλήρη εικόνα. Για μένα δεν υπήρχε ως πολιτικός, γιατί δεν μπορεί να είσαι καλός πολιτικός όταν έχεις αυτές τις συμπεριφορές. Αποκλείεται, δεν μπορείς να είσαι".

Επιπλέον η δημοσιογράφος μίλησε για την παρενόχληση που αντιμετώπισε στα πρώτα της βήματα στο χώρο της δημοσιογραφίας, αφού καθημερινά γινόταν αποδέκτης σχολίων που ξεπερνούσαν τα όρια της απλής κολακείας και τα οποία την έκαναν να νιώθει άβολα.

Nίκος Μποζιονέλος ([email protected])

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ