MEDIA

Συγγνώμη από τον ΣΚΑΪ για την ατάκα του Μπογδάνου κατά Τσίπρα

Συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, το Σάββατο 6 Μαΐου 2017, στην εκπομπή "Καλημέρα" του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.
(EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
ΣΚΑΪ EUROKINISSI

Ο ΣΚΑΪ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά συγγνώμη για τις "ανάρμοστες και αδόκιμες αναφορές του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου κατά του Έλληνα πρωθυπουργού".

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, αναφέρθηκε στην εκπομπή του την Τρίτη (4/7) στο τρομοκρατικό χτύπημα κατά του Λουκά Παπαδήμου, λέγοντας ότι πρώην σύντροφοι του Αλέξη Τσίπρα χτύπησαν τον πρώην πρωθυπουργό.

Διερωτήθηκε, μάλιστα, γιατί ο νυν πρωθυπουργός δεν είχε πάει τόσο καιρό στο νοσοκομείο "να του πει ένα γεια, είστε καλά, χρειάζεστε κάτι; Ως Πρωθυπουργός, σε Πρθυπουργό τέλος πάντων". Ο τηλεοπτικός σταθμός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά συγγνώμη "για τις ανάρμοστες και αδόκιμες αναφορές" του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Αναλυτικά: " Ο ΣΚΑΙ ζητάει συγγνώμη για τις ανάρμοστες και αδόκιμες αναφορές του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος στην σημερινή του εκπομπή άφησε απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ο ΣΚΑΙ εγγυάται την ελεύθερη έκφραση σε όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου, υπό τον όρο να τηρούνται απαρέγκλιτα οι κανόνες δεοντολογίας και να μη γίνονται φορείς παραπληροφόρησης και ανοίκειων επιθέσεων".

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σε αυτή ανέφερε: " Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μπογδάνος μπερδεύει μέσα στο παραλήρημά του την ενημέρωση με την προπαγάνδα, τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, τη συκοφαντία και τις ύβρεις. Είναι εξάλλου γνωστός για το ήθος και το ύφος του. Είναι για αυτόν ακριβώς το λόγο, που ούτε εμείς αλλά ούτε και κανένας εχέφρων πολίτης δεν τον παίρνει στα σοβαρά.

Η αναγνώριση εκ μέρους του ΣΚΑΙ της αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς του δημοσιογράφου του αποτελεί θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της ποιότητας της παρεχόμενης ενημέρωσης αλλά και της βελτίωσης των όρων διεξαγωγής της δημόσιας συζήτησης".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ