MEDIA

Super League - Nova: Η νέα πρόταση και το deadline για τους "μικρούς"

PRE GAME / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports)
PRE GAME / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Γιατί όλα τα νομικά επιτελεία μελετούν πια το σπάσιμο της Κεντρικής διαχείρισης. Ποια είναι η νέα πρόταση που έπεσε στο τραπέζι και το deadline για τους "μικρούς". Ώρα αποφάσεων για τα τηλεοπτικά στο αυριανό (8/8) Δ.Σ της Λίγκας.

Το πρωτάθλημα της Super League ξεκινά το προσεχές Σάββατο (19/8) και ακόμα δεν έχει υπάρξει λύση στο τηλεοπτικό. Μπορεί στο τελευταίο Δ.Σ. να πάρθηκε ομόφωνη απόφαση ότι "πάμε ως έχουμε και υπάρχει συμφωνία που τρέχει και αυτή θα τηρήσουμε", όμως η Nova επιμένει σε μείωση τιμήματος.

Το αυριανό (18/8) Δ.Σ. της Λίγκας είναι κρίσιμο, αφού θα πρέπει να παρθούν οριστικές αποφάσεις και δεν υπάρχει... αύριο.

Οι 12 μικρομεσαίες ομάδες είναι αυτές που κατά κύριο λόγο δεν θέλουν να αλλάξει το παραμικρό ούτε στο οικονομικό, ούτε στη μείωση των ομάδων, όπως είχε αποφασιστεί τον περασμένο Μάρτιο. Αυτές θα πλήξουν κυρίως τα νέα δεδομένα και γι' αυτό θέλουν όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες, με τον κίνδυνο όμως να τα χάσουν όλα, αν το πράγμα φτάσει στο απροχώρητο.

Η ΕΡΤ δεν φαίνεται να δίνει πάνω από 2.000.000 ευρώ για 30 αγώνες σε παράλληλη μετάδοση με το συνδρομητικό, μεταξύ των οποίων και αρκετά παιχνίδια των τεσσάρων "μεγάλων".

Συν τις άλλοις, η Cosmote ΤV σύμφωνα με δημοσιεύματα αποτίμησε τη Super League με ένα ποσό στα 20 με 22.000.000 ευρώ, δηλαδή πολύ λιγότερα απ' αυτά που προσφέρει η Nova, ακόμα και με τη μείωση του 18% που προτείνει.

Μοναδική λύση στο αδιέξοδο της Κεντρικής Διαχείρισης μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα από την πρόταση που έχει βάλει στο τραπέζι ο Μάκης Γκαγκάτσης και με την οποία φαίνεται να συμφωνούν και οι υπόλοιποι του "Big-4", αλλά και η Nova!

Η πρόταση αυτή κινείται σε τρεις άξονες:

Α) Οι 15 από τις 16 ΠΑΕ να δεχτούν να πάρουν τα 30.000.000 ευρώ της Nova.

B) Οι 4 "μεγάλοι" (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) να μην πάρουν χρήματα από τη χορηγία Σαββίδη μέσω της "Σουρωτής". Κατά συνέπεια να μοιραστούν οι 12 ΠΑΕ το ποσό των 1.200.000 ευρώ.

Γ) Η Nova να δώσει επιπλέον 1.200.000 ευρώ στις 12 "μικρομεσαίες" ΠΑΕ.

Με αυτά τα δεδομένα θα πραγματοποιηθεί το αυριανό Δ.Σ. το μεσημέρι της Παρασκευής (18/8) στα γραφεία του συνεταιρισμού, με την ελπίδα να υπάρξει λύση, να τα βρουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, να δώσουν τα χέρια και να πάμε στη σέντρα με μια λύση που να εξυπηρετεί τους πάντες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ