MEDIA

ΣτΕ για άδειες, διαψεύσεις Alpha, ΣΚΑΪ, αγγελιόσημο τέλος!

ΣτΕ για άδειες, διαψεύσεις Alpha, ΣΚΑΪ, αγγελιόσημο τέλος!

Πότε συνεδριάζει το ΣτΕ για τις άδειες; Γιατί εξέδωσαν ανακοινώσεις Alpha και ΣΚΑΪ και γιατί μήνυσε ο Σαββίδης τον Κοντομηνά; Θα πάει ο Θέμος στην Εξεταστική; Απαντά ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Η εθνική βόλεϊ ανδρών στην ΕΡΤ3

Η ΕΡΤ3 μεταδίδει τους δύο σημαντικούς αγώνες της εθνικής ομάδας βόλεϊ ανδρών με τις ομάδες του Βελγίου και της Ουκρανίας στο πλαίσιο της προσπάθειας πρόκρισης στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου, στις 21:00 μεταδίδεται σε απευθείας σύνδεση με την Κοζάνη ο αγώνας με την εθνική Βελγίου και την Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, η αναμέτρηση με την ομάδα της Ουκρανίας. Στην περιγραφή των αγώνων είναι ο Θόδωρος Χατζηπαντελής, στο ρεπορτάζ αγωνιστικού χώρου, η Ευγενία Γήτα και ο Μάκης Νασιάδης, στη σκηνοθεσία ο Γιώργος Μπότσος και στην παραγωγή ο Πέτρος Μόδης.

30 Σεπτεμβρίου η διάσκεψη ΣτΕ για τις άδειες

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί τελικά η πρώτη διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που θα κρίνει τη συνταγματικότητα ή μη της χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών. Οι προσφυγές των καναλιών Mega Channel, Antenna, Αlpha, Skai, Star Channel και Epsilon TV (E-TV), καθώς και της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, συζητήθηκαν στις 4 Ιουλίου 2016 ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ. Οι σταθμοί στρέφονται κατά του συνόλου του νομοθετικού πλαισίου χορήγησης των 4 τηλεοπτικών αδειών, 3 εκ. ευρώ η κάθε μια, για τη μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition).

Alpha και ΣΚΑΪ… διέψευσαν τον Χατζηνικολάου!

Σχολιάζοντας τις τελευταίες συναντήσεις και συνεννοήσεις στο νέο τηλεοπτικό τοπίο, ο Νίκος Χατζηνικολάου από την εκπομπή του στον Real FM το πρωί υποστήριξε ότι έχουν ξεκινήσει συζητήσεις μεταξύ του Γιάννη Αλαφούζου και του Δημήτρη Κοντομηνά για πλήρη συνεργασία στο τηλεοπτικό πεδίο, με τον ΣΚΑΪ να έχει τον κυρίαρχο ρόλο στον ενημερωτικό τομέα και ο Alpha στον ψυχαγωγικό. Σύμφωνα με όσα είπε, ακόμα δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία, είναι όμως πιθανό αυτό να συμβεί τις επόμενες ημέρες.

« Ο Alpha διαψεύδει όλες τις φήμες περί συνεργασίας, εντός της Ελλάδας, με άλλους μιντιακούς ομίλους ή επιχειρηματίες - επενδυτές. Ο Alpha εξακολουθεί να πορεύεται αυτόνομος και δυνατός, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα. Για οποιαδήποτε εξέλιξη σε σχέση με το μέλλον του, θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τον ίδιο τον σταθμό» η ανακοίνωση του Alpha. « Με αφορμή δημοσιογραφικές φήμες και δημοσιεύματα σχετικά με “επικείμενες συνεργασίες” του ΣΚΑΪ με άλλες τηλεοπτικές επιχειρήσεις, το Γραφείο Τύπου του ΣΚΑΪ ανακοινώνει τα εξής: «Ο ΣΚΑΪ, μετά την επιτυχημένη συμμετοχή του στο διαγωνισμό και την ανακήρυξή του ως οριστικού υπερθεματιστή για τα επόμενα 10 χρόνια, πορεύεται αυτοτελώς και σχεδιάζει τα επόμενα βήματά του στο νέο τηλεοπτικό περιβάλλον» η ανακοίνωση από το Φάληρο.

Συνάμα, ο Ιβάν Σαββίδης μηνύει (με τη σειρά του) τον Δημήτρη Κοντομηνά «για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης» όπως ενημέρωση ο δικηγόρος του Ρώσου, Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Η μήνυση Σαββίδη έρχεται σε απάντηση της μήνυσης που έχει υποβάλλει ο ALPHA του Δημήτρη Κοντομηνά κατά της εταιρείας Dimera του Ιβάν Σαββίδη για «ενέργειες και τις δηλώσεις του κ. Σαββίδη σύμφωνα με τις οποίες προσπάθησε σκόπιμα να ανεβάσει το τίμημα εις βάρος των άλλων συμμετεχόντων στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και μάλιστα έδωσε δύο μηδενικές προσφορές».

«Δεν κλείνουμε εμείς τον σταθμό»

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι εργαζόμενοι του Mega τονίζοντας πως το κανάλι δεν κλείνει, επειδή οι ίδιοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας και σημειώνουν πως οι ίδιοι, παρά το γεγονός, πως παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες, συνεχίζουν να εργάζονται ώστε το κανάλι να παραμείνει ανοιχτό.

Τέλος το Αγγελιόσημο

Δεν θα δοθεί νέα, τρίτη, παράταση στην ισχύ του αγγελιόσημου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Η δεύτερη παράταση λήγει σήμερα, 15 Σεπτεμβρίου. Αύριομ Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του υπουργού Εργασίας με εκπροσώπους των δημοσιογράφων για να συζητηθούν οι επόμενες κινήσεις. Ο Γ. Κατρούγκαλος προτείνει την αντικατάσταση του αγγελιόσημου από έναν πόρο χρηματοδότησης που θα συμφωνηθεί μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών.

Η νέα τροπή των πραγμάτων σημαίνει ότι ο κλάδος της κύριας ασφάλισης θα περιέλθει στον ΕΦΚΑ ενώ η επικούρηση των δικαιούχων εργαζομένων στα ΜΜΕ θα μείνει στο τραπέζι του διαλόγου για το νέο αγγελιόσημο. Να σημειωθεί ότι από το αγγελιόσημο για τα ασφαλιστικά ταμεία του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, τον ΕΔΟΕΑΠ και τις συνδικαλιστικές Ενώσεις και μόνο για τον μήνα Ιούλιο αποδεσμεύθηκε το ποσό των 12.213.614 ευρώ, το οποίο θα διανεμηθεί στους δικαιούχους.

Αυτοπροσώπως στην Εξεταστική ο Θέμος

Την απόφαση του να προσέλθει στην Εξεταστική Επιτροπή και να καταθέσει αυτοπροσώπως σχετικά με τα τραπεζικά δάνεια του Πρώτου Θέματος ανακοίνωσε ο Θέμος Αναστασιάδης μεταστρέφοντας τη στάση του έπειτα από το τελεσίγραφο που δέχτηκε από τη Βουλή. Ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος» είχε αρνηθεί αρχικά να αποδεχτεί την πρόσκληση της Εξεταστικής Επιτροπής να καταθέσει την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά τελικά απέστειλε επιστολή ανακοινώνοντας ότι δέχεται να καταθέσει. Ζήτησε, μάλιστα, από την Εξεταστική Επιτροπή να προσδιοριστεί εντός των επόμενων 15 ημερών η ημερομηνία κατάθεσής του, κάτι που έγινε αποδεκτό από το Προεδρείο.

-> Ο Mediaρχης παρεμβαίνει καθημερινά στο «Βούρτσα, Μπάλα και Τραμπάλα» (18:00 με 20:00) στον Sport24 Radio 103,3 .

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ