MEDIA

Στα… χνάρια του Mega ο ΔΟΛ, περιμένουν οι τράπεζες

Στα… χνάρια του Mega ο ΔΟΛ, περιμένουν οι τράπεζες

Η επιστολή Ψυχάρη στους (απλήρωτους) εργαζομένους είναι αποκαλυπτική για την κατάσταση που επικρατεί στον όμιλο. Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Το άλλοτε ισχυρό εκδοτικό συγκρότημα του Δημοσιογραφικού Ομίλου Λαμπράκη δείχνει να… πνέει τα λοίσθια όσο το ταμείο παραμένει άδειο. Τα χρονικά περιθώρια για τον Σταύρο Ψυχάρη έχουν εξαντληθεί αφού έχουν συσσωρευτεί ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις και ως τα τέλη του έτους πρέπει να καταβληθούν δόσεις ύψους 12 εκατ. σε δόσεις σε δάνεια, την ώρα που οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες.

Συν ότι υπάρχει η (ανεπιβεβαίωτη, ακόμη) πληροφορία για δέσμευση των λογαριασμών της εταιρείας ενώ παραμένουν δεσμευμένοι και οι προσωπικοί λογαριασμοί του Ψυχάρη για τη γνωστή ιστορία με το πόθεν έσχες.

Στην τελευταία συνέλευση των απλήρωτων εργαζομένων, ο διευθυντής του «Βήματος» Αντώνης Καρακούσης παρουσίασε επιστολή του Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος έκανε λόγο για μια κρίσιμη ημερομηνία: τη 15 Οκτωβρίου. Αν ως τότε δεν υπάρξει εξεύρεση λύσης, τότε το μέλλον του ΔΟΛ δεν αποκλείεται να είναι ανάλογο με αυτό του Mega. Στην επιστολή έκανε λόγο βέβαια και για διαπραγματεύσεις με υποψήφιους επενδυτές, επισημαίνοντας όμως ότι αν δεν καρποφορήσουν, όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον του συγκροτήματος θα είναι ανοιχτά: είτε σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές και ένταξη στο άρθρο 99, είτε ακόμη και διακοπή εργασιών του ομίλου, ήτοι αναστολή έκδοσης των εφημερίδων «Βήμα» και «Νέα»).

Οι πιστώτριες τράπεζες λέγεται ότι έχουν προτείνει ένα σχέδιο διάσωσης αλλά ήταν απαιτητή μια μεγάλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σε συνδυασμό με αναδιάρθρωση δανεισμού (ήτοι, ότι ακριβώς είχε προταθεί στο Mega – και δεν έγινε). Ωστόσο μια ΑΜΚ είναι αδύνατη όσο οι προσωπικοί λογαριασμοί του Ψυχάρη είναι δεσμευμένοι: μόνη λύση είναι να βρεθεί επενδυτής.

-> Ο Mediaρχης παρεμβαίνει καθημερινά στο «Βούρτσα, Μπάλα και Τραμπάλα» (18:00 με 20:00) στον Sport24 Radio 103,3 .

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ