MEDIA

Στα χέρια του Μαρινάκη ο ΔΟΛ

Στα χέρια του Μαρινάκη ο ΔΟΛ
EUROKINISSI

Πώς αναδείχθηκε υπερθεματιστής στη σημερινή δημοπρασία; Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Με 22.892.000 ευρώ, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν η προσφορά του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε δικό του τον ΔΟΛ καθώς πλειοδότησε στον σχετικό διαγωνισμό.

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, μεταξύ άλλων, αποκτά:

* To 22,11% των μετοχών του Mega

* Τις εφημερίδες "Βήμα" και "Τα Νέα".

* Τις ιστοσελίδες in.gr, vima.gr, και tanea.gr

* Τον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM

* To 50% των μετοχών της εκτυπωτικής "Ιρις"

* Το 41,22% των μετοχών του πρακτορείου διανομής "Αργος".

Πέντε ήταν εντέλει οι προσφορές κατατέθηκαν για τον ΔΟΛ το μεσημέρι, οπότε και ήταν προγραμματισμένη η αποσφράγισή τους. Οι προσφορές που κατατέθηκαν ήταν από τον Βαγγέλη Μαρινάκη ύψους 22.892.600 ευρώ, από τον Ιβάν Σαββίδη ύψους 11,9 εκατ. ευρώ, από την κυπριακή εταιρεία Vegata ύψους 21 εκατ. ευρώ, από μια βρετανική με μόλις 100.000 ευρώ, αλλά και από μια εταιρεία εργαζομένων του ΔΟΛ.

Στον άλλο, πρώτο χρονικά, διαγωνισμό για τα ακίνητα του ΔΟΛ, αυτά κατέληξαν στην Alpha Bank έναντι 3.780.000 ευρώ. Η εταιρεία «Σαντορίνη» κατέθεσε προσφορά η οποία διαμορφώθηκε στα 3.001.123 ευρώ και η εταιρεία «New Mile Ακίνητα» με προσφορά στα 100.000 ευρώ.

Πλέον στο megaλο κανάλι θα… συστεγάζονται Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ αφού πρόσφατα ο Ιβάν Σαββίδης είχε πάρει το 19,6% των μετοχών! Αν μη τι άλλο η νέα εποχή είναι άκρως ενδιαφέρουσα και στο Mega αλλά και στον ΔΟΛ. Σημειωτέον ότι από τα 22,89 εκατ. ευρώ του Μαρινάκη το 75% πάει στις τράπεζες και τους προμηθευτές, ενώ το υπόλοιπο 25% μοιράζονται σε δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία για οφειλές. Τελευταίοι μένουν οι εργαζόμενοι για τα δεδουλευμένα τους. Ήτοι περίπου 3,5 εκατ. ευρώ θα πάρουν οι εργαζόμενοι τα οποία χρήματα ισοδυναμούν μόνο με τα δεδουλευμένα της περιόδου της ειδικής διαχείρισης…

Το κτήριο του ΔΟΛ στην οδό Μιχαλακοπούλου θύμιζε… φρούριο από νωρίς. Τόσο στην είσοδο όσο και στους υπόλοιπους ορόφους του κτηρίου ήταν έντονη η παρουσία ανδρών ιδιωτικής εταιρείας security που επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε εργαζομένους, στελέχη τραπεζών και εκπροσώπους των ενδιαφερομένων για τον ΔΟΛ.

Συνάμα, λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με την κατάθεση εγγυητικής επιστολής από την εταιρεία Dimera Media, συμφερόντων Σαββίδη, δόθηκε εγκαίρως ανοίγοντας τον δρόμο για να συμμετάσχει κανονικά στον δεύτερο πλειοδοτικό διαγωνισμό. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, συμφωνήθηκε να καταθέσει εγγυητική μέσω τραπεζιτικής επιταγής, η οποία ισοδυναμεί με μετρητά (πληρωτέα από την τράπεζα επί τη εμφανίσει) και έτσι ξεπεράστηκε ο… σκόπελος της Κύπρου, όπου εδρεύει η Dimera Media.

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

E-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ