MEDIA

Στα περίπτερα οι σαββατιάτικες, βγαίνουν... Σάββατο οι κυριακάτικες

Στα περίπτερα οι σαββατιάτικες, βγαίνουν... Σάββατο οι κυριακάτικες
EUROKINISSI

Τα νεότερα από το απεργιακό... μέτωπο των ΜΜΕ. Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Ο δημοσιογραφικός κλάδος απεργεί εκ νέου σήμερα και αύριο. Ωστόσο, ως συμβαίνει σε κάθε απεργία, επικρατεί εκ νέου ένα... χάος. Οχι τόσο από τις ιστοσελίδες, που εργάζονται κανονικά (και καλά κάνουν) μιας και οι εργαζόμενοί τους δεν αναγνωρίζονται ως μέλη της ΕΣΗΕΑ, όσο με τον εβδομαδιαίο Τύπο.

Για να ξέρετε, η περισσότερη "ύλη" των σαββατιάτικων και κυριακάτικων εντύπων κλείνει την Πέμπτη, την Παρασκευή απομένουν ελάχιστα, επίκαιρα να προστεθούν. Τούτη τη φορά οι σαββατιάτικες (π.χ. "Καρφί", "Παρασκήνιο" κλπ.) έκλεισαν ύλη άρον άρον την Πέμπτη αργά και κρεμάστηκαν σήμερα το πρωί στα περίπτερα ( δείτε τα πρωτοσέλιδα ).

Οσο για τις κυριακάτικες; Οπως φαίνεται από τις αναρτήσεις στα sites τους (σε κάθε link, το βλέπετε) η " Real News ", το " Βήμα " και το " Εθνος " θα βγουν... Σάββατο: έτσι διαφημίζονται. Απορίας άξιον το πώς, όπως και απορίας άξιον αν η ΠΟΕΣΥ θέλει όντως να διασφαλίσει την 48ωρη απεργία που εξήγγειλε, τι θα πράξει.

Κατά τα λοιπά, ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό έστειλε το ΔΣ του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) σχετικά με το Ασφαλιστικό και την κατάργηση του αγγελιοσήμου. Στην επιστολή του ο ΕΔΟΕΑΠ επισημαίνει πως η κατάργηση γίνεται χωρίς να υπάρχει απολύτως καμία πρόβλεψη για το μέλλον δεκάδων χιλιάδων ασφαλισμένων. Επιπλέον καταγγέλλεται ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, που ακόμη δεν είναι σε θέση να αιτιολογήσει την ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΦΚΑ, όπως και την κατάργηση του βασικού πόρου του, του αγγελιόσημου, αρκούμενος μόνο στο στερεότυπο ότι το πρώτο γίνεται για λόγους «ισονομίας και δικαιοσύνης» (!) και το δεύτερο «επειδή το ζητούν οι δανειστές».

H ΕΣΗΕΑ εξέδωσε επίσης ανακοίνωση , με τη σειρά της, υποστηρίζοντας ότι "η οριστική υποταγή της κυβέρνησης στους δανειστές και στη διαπλοκή, βάζει τίτλους τέλους στην ελεύθερη ενημέρωση, στη δημοσιογραφική ανεξαρτησία και στα ασφαλιστικά Ταμεία. Με το νόμο λαιμητόμο Κατρούγκαλου-Πετρόπουλου να ψηφίζεται άρον-άρον την Κυριακή, 8 Μαΐου η κυβερνητική πλειοψηφία Τσίπρα-Καμμένου μαζί με άλλες κοινοβουλευτικές παρουσίες, που τους στηρίζουν αλά καρτ, βάζει ταφόπλακα στην ελληνική κοινωνία".

Και, μέσα σε όλα, μια νέα... κίνηση, συνδικαλιστική. Θυμίζει λίγο τις ιδρύσεις νέων κομμάτων τον τελευταίο καιρό, η αλήθεια είναι, όπως και από τις 200+ υπογραφές δημοσιογράφων απουσιάζουν παντελώς δημοσιογράφοι φίλα προσκείμενοι στην κυβέρνηση (όχι τυχαίο). Εν πάση περιπτώσει, δημοσιογράφοι εκφράζουν "τη βαθιά τους ανησυχία για την κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα στα ΜΜΕ, αλλά και στο δημοσιογραφικό συνδικαλισμό". Και με αφορμή τις απεργιακές κινητοποιήσεις ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ, οι δημοσιογράφοι διαπιστώνουν στο κείμενό τους "την ανάγκη για ριζικές αλλαγές στο δημοσιογραφικό συνδικαλισμό, μέσα από «συντακτικού τύπου» διαδικασίες, οι οποίες θα οδηγήσουν σε νέο Καταστατικό, νέους Κώδικες Δεοντολογίας, κατάργηση των Πειθαρχικών και όλων των αρχαϊκών δομών". Το κείμενο αλλά και οι (πολλές) υπογραφές, εδώ.

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ