MEDIA

Σοβαρές καταγγελίες από αθλητικό συντάκτη για την ΕΡΤ!

Εξωτερική άποψη του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Εξωτερική άποψη του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Τι ισχυρίζεται ο παραγωγός της ΕΡΑ Σπορ, Σπύρος Τσάμης για τη συμπεριφορά των ανθρώπων της Δημόσιας Τηλεόρασης, αναφορικά με τη σύμβασή του και την εκπομπή του.

Όπως λέει ο ίδιος, δεν πρόκειται για καταγγελία (επειδή ως τέτοια θα έδινε υπόσταση σε όσους την αναζητούν μέσω αναίτιας επίδειξης ισχύος). Πρόκειται για το ρεπορτάζ της… ζωής του εδώ και λίγο καιρό.

Ο λόγος για τον Σπύρο Τσάμη ο οποίος, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ που φέρει την υπογραφή του προέδρου Διονύση Τσακνή, επανήλθε ως ραδιοφωνικός παραγωγός στην ΕΡΑ Σπορ, τον Ιούλιο και στην εκπομπή "Ντουμ Σπιρο Γκολ" 09:00 με 10:00 το πρωί του Σαββατοκύριακου. Και λέμε "επανήλθε" καθώς ήταν συμβασιούχος της ΕΡΤ από το 2005. Μάλιστα ο ίδιος ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Τσακνή και ο πρόεδρος της ΕΡΤ του είπε πως ο ίδιος υπέγραψε την σχετική απόφαση...

Στα τέλη Αυγούστου, όπως εξιστορεί ο ίδιος ο Σπύρος Τσάμης, "όταν απόρησα "γιατί δεν πληρώνομαι;" μου είπαν από τη νομική υπηρεσία, τη διεύθυνση ραδιοφωνικού προγράμματος και το λογιστήριο πως "πρέπει να συνταχθεί η ετήσια σύμβαση σου από τη νομική υπηρεσία και μετά θα πληρωθείς...". Ανά διαστήματα μάλιστα του ζητούσαν και νέα δικαιολογητικά και παραστατικά, τα οποία προσκόμισε ως τις 19 Σεπτεμβρίου. "Τους παρέδωσα και τα αναγκαία παραστατικά, βάση του καταλόγου με τα "αναγκαία δικαιολογητικά για την υπογραφή της σύμβασης" που μου είχε παραδώσει η νομική υπηρεσία ένα μήνα πριν".

Την προηγούμενη εβδομάδα, λίγες ημέρες μετά την παράδοση των δικαιολογητικών, ανακοινώθηκε στον Σπύρο Τσάμη ότι η σύμβαση δεν μπορεί να συνταχθεί επειδή είναι φυσικό πρόσωπο. Και του προτάθηκε από τους ίδιους αξιωματούχους της ΕΡΤ να… ιδρύσει εταιρεία παραγωγής ως πόρτα επανόδου στην ΕΡΤ, ενώ δόθηκε εντολή να σταματήσει τη ραδιοφωνική εκπομπή, όπως και συνέβη από το Σαββατοκύριακο 28-29/9.

"Με δική μου πρωτοβουλία, απόντος του κ. Τσακνή, ("εκτός Αθήνας") όπως μου είπαν απ το γραφείο του, συνάντησα την προηγούμενη Πέμπτη τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Βασίλη Κωστόπουλο. Με ρώτησε, με υψηλούς τόνους και με δηκτικό ύφος "ποιος σε έφερε πίσω και άρχισες πάλι εκπομπές;". Απάντησα "η ίδια η ΕΡΤ! Επανήλθα με απόφαση διοικητικού συμβουλίου και υπογραφή Τσακνή!". Tόνισε με έμφαση η ΕΡΤ είμαι κι εγώ! Δεν έπρεπε να επανέλθεις και κάλεσε εσπευσμένα την επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας, κ. Σουλτανιά", αποκαλύπτει ο παραγωγός της ΕΡΑ Σπορ, απλήρωτος ακόμη και σήμερα, για τρεις μήνες εργασίας.

Σύμφωνα με τον Σπύρο Τσάμη, η απάντηση της κ. Σουλτανιά ήταν ανάλογη του κ. Κωστόπουλου: "Κακώς έκανες πάλι εκπομπές, είσαι φυσικό πρόσωπο και απαγορεύεται, η ΕΡΤ δεν χρειάζεται άλλους αθλητικούς συντάκτες.". Ο Τσάμης της απάντησε ότι "αυτό είναι σε θέση να το γνωρίζει ειδικότερα ο επικεφαλής της ΕΡΑ Σπορ", γενικότερα του αθλητικού τμήματος και ότι η νομική υπηρεσία. Απορημένη τόνισε "είστε πρωτοφανής περίπτωση κ. Τσάμη! Τέτοια επιμονή από κάποιον ώστε να επανέλθει στην ΕΡΤ μετά το κλείσιμο της το 2013 ,δεν έχουμε συναντήσει από άλλον!". Πρωτοφανή επιμονή, λοιπόν συνιστά η αυτονόητη ανάγκη επιστροφής στο επαγγελματικό σπίτι σου...", υπογραμμίζει.

Και συμπεραίνει: "Μάθαμε λοιπόν πως υπάρχουν δυο ΕΡΤ! Τονίζω την στάση του κ. Τσακνή. του υπεύθυνου ραδιοφωνικών προγραμμάτων κ. Γιουκάκη και της ΕΡΑ Σπορ κ. Δάρρα επειδή, απλούστατα, όλοι τους συμπεριφέρθηκαν με ειλικρίνεια... Γενικότερα θα μπορούσα να ευχαριστήσω τους δημιουργούς της ίδιας δίνης που ακόμη με απειλεί με αυτονόητες και μη συνέπειες... Να τους ευχαριστήσω επειδή μου απέδειξαν πως το σωματικό-κινητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζω και όχι "αναπηρία" (η ίδια λέξη και ότι συνεπάγεται ,όπως ξέρετε οι φίλοι-συνάδελφοι και όχι μόνο, δεν μου ανήκει, δεν εκφράζει την στάση ζωής μου και την αθλητική υπερπροσπάθεια που καταβάλω ώστε να με αξιώσει ο Θεός να περπατήσω και πάλι!) είναι λιγότερο σημαντικό από άλλου είδους, ψυχικές ,ηθικές αναπηρίες...".

Ο Σπύρος Τσάμης περιμένει νεότερα. Και, κυρίως, απαντήσεις…

Nίκος Μποζιονέλος ([email protected])

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ