MEDIA

ΣΚΑΙ και Αλαφούζος ζητούν να κλείσει το MEGA

Κατάθεση του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ και της "Καθημερινής", Γιάννη Αλαφούζου, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά τη νομιμότητα χορήγησης δανείων από τράπεζες σε κόμματα και ΜΜΕ, την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Κατάθεση του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ και της "Καθημερινής", Γιάννη Αλαφούζου, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά τη νομιμότητα χορήγησης δανείων από τράπεζες σε κόμματα και ΜΜΕ, την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Με επιστολή του στο ΕΣΡ ο ΣΚΑΙ ζητά να ρίξει "μαύρο" στο MEGA κάνοντας λόγω για συνθήκες "αθέμιτου ανταγωνισμού" και για "παράνομη λειτουργία" του.

Ο ΣΚΑΙ με επιστολή του στο ΕΣΡ ζητά το οριστικό κλείσιμο του MEGA. Ο σταθμός του Γιάννη Αλαφούζου προβάλει έξι επιχειρήματα σύμφωνα με τα οποία καλεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να ρίξει οριστικά "μαύρο" στο "μεγάλο κανάλι".

Μεταξύ άλλων στην επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:

1) Ο σταθμός λειτουργεί παρανόμως αφού έχει παρέλθει το τρίμηνο (28/2) από την διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και θα έπρεπε από την 1η Μαρτίου να έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

2) Οι ενημερωτικοί σταθμοί με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δεν μπορούν να αλλάξουν φυσιογνωμία και έτσι το MEGA δεν μπορεί να αλλάξει.

3) Το πρόγραμμα που μεταδίδει τώρα o συγκεκριμένος τηλεοπτικός σταθμός δεν εμπίπτει σε καμία κατηγορία θεματικού περιερχομένου.

4) Ο σταθμός λειτουργεί προβάλλοντας συνεχώς επαναλήψεις κάτι που δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό αφού έχει μηδενικά έξοδα και λαμβάνει έσοδα από τις διαφημίσεις.

Τέλος, επισημαίνεται στην επιστολή ότι η συνέχιση της λειτουργίας του καναλιού από τη στιγμή που οι μέτοχοί του έχουν επανειλημμένως τονίσει την πρόθεσή τους να μην τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους, το μόνο που κάνει είναι να διαιωνίζει την υπάρχουσα κατάσταση.

Η επόμενη συνεδρίαση του ΕΣΡ έχει προγραμματιστεί για τις 13 Μαρτίου και τότε θα εξεταστεί το περιεχόμενο της επιστολής του ΣΚΑΙ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ