MEDIA

Ραγδαίες οι εξελίξεις στον ΔΟΛ!

Ραγδαίες οι εξελίξεις στον ΔΟΛ!

Ο Νίκος Μποζιονέλος αναλύει τα τελευταία νέα στο ιστορικό συγκρότημα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), με τις εξελίξεις να αναμένονται ραγδαίες.

Αμετάβλητη παραμένει η περιουσία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με απόφασή του, πριν από λίγο, έκανε δεκτή εξ ολοκλήρου την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των τραπεζών.

Με βάση αυτήν, αναστέλλεται κάθε μέτρο εναντίον της εταιρίας από τους πιστωτές και απαγορεύεται η μεταβολή της περιουσιακής της κατάστασης μέχρι να εκδικαστεί το αίτημα των τραπεζών για υπαγωγή του ΔΟΛ σε διαδικασία ειδικής διαχείρισης.

Ταυτόχρονα, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την παρέμβαση των εργαζομένων (και της ΕΣΗΕΑ) που ζητούσαν να εξαιρεθούν από τα μέτρα προστασίας καθώς και να αποδεσμευτεί λογαριασμός 3 εκατ. ευρώ (στο «Αργος») για να μπορεί ο ΔΟΛ να ανταποκριθεί στις ανάγκες της καθημερινής του λειτουργίας. Στο αίτημα των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών φορέων του Τύπου ζητούνταν να ξεμπλοκάρει ο τροφοδότης – λογαριασμός του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, προκειμένου να πληρωθούν οι εδώ και επτά μήνες 500 απλήρωτοι εργαζόμενοι.

Πλέον, το ερώτημα είναι αν η εταιρία μπορεί να αυτοχρηματοδοτηθεί για να συνεχίσει να υπάρχει (άρα να κυκλοφορούν «Νέα» και «Βήμα».

Η εκδίκαση της κύριας αίτησης για να τεθεί ο ΔΟΛ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου. Με την εν λόγω αίτηση των τεσσάρων πιστωτριών τραπεζών (Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Eurobank) θα υπάρξει υπαγωγή του συγκροτήματος σε καθεστώς έκτακτης ειδικής διαχείρισης εν λειτουργία και προτάθηκε ως ειδικός διαχειριστής η εταιρεία Grant Thornton.

Ωστόσο, μετά και τη σημερινή απόρριψη του δικαστηρίου, δείχνει σαν να… καταδικάζεται το συγκρότημα σε «λουκέτο». Αμεσα. Και πριν υπάρξει η τελική απόφαση του δικαστηρίου επί της κύριας προσφυγής των τραπεζών τον επόμενο μήνα.

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ