MEDIA

Ραγδαίες μιντιακές εξελίξεις με το… καλημέρα στο 2017!

Ραγδαίες μιντιακές εξελίξεις με το… καλημέρα στο 2017!

Ποια νέα εφημερίδα βγαίνει και τι συμβαίνει σε Alpha, ΔΟΛ και «Πρώτο Θέμα», τις κινήσεις ετοιμάζει η 24Media; Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Δυναμικές κινήσεις από την 24Media

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό «Fortune» ο ισχυρός ανήρ της 24Media Δημήτρης Μάρης αποκάλυψε τα άμεσα σχέδια του μεγαλύτερου –και διαρκώς αναπτυσσόμενου δικτύου Digital Media & Technology οργανισμού στην Ελλάδα, όπως την έκδοση εφημερίδας ενώ θα υπάρξουν δυναμικές κινήσεις μέσα στο 2017 και στον χώρο του ραδιοφώνου.

Καθημερινό φύλλο από τον Real Group

Από καιρό, πάνω από χρόνο, ακουγόταν και πλέον παίρνει σάρκα και οστά η έκδοση ημερήσιου φύλλου με επικεφαλής τον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο οποίος το διέψευδε, επίσης εδώ και καιρό, ωστόσο ο κύβος ερρίφθη και η «Real News» θα γίνει… daily. Το πλάνο ανακοινώθηκε σε σημερινή σύσκεψη στα γραφεία της εφημερίδας.

Αυξήθηκε η τιμή της «Goal News»

Ένα χρόνο μετά τη μείωση της τιμής στο 1 ευρώ, η «Goal News» πήγε πλέον στο 1 ευρώ και 20 λεπτά, τιμή στην οποία βρίσκεται από τις αρχές Ιουνίου η «Live Sport», εποχή που η «SportDay» έχει πάει στα 90 λεπτά.

Αχτίδα αισιοδοξίας για το Mega

Αισιόδοξος εμφανίζεται ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης για τις εξελίξεις σχετικά με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος έγραψε στο Facebook: «Για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες, είμαι λίγο πιο αισιόδοξος ότι το Mega μπορεί να εκπέμψει ξανά με όλο του το πρόγραμμα, ενημερωτικό και ψυχαγωγικό. Γίνονται επιτέλους σοβαρές προσπάθειες. Είθε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά Βαρδινογιάννη ετοιμάζεται για νέο κύκλο συζητήσεων με τις πιστώτριες τράπεζες αναφορικά με το μέλλον του megaλου καναλιού.

Οδεύει προς τράπεζες ο ΔΟΛ!

Οι τίτλοι των εφημερίδων («Νέα», «Βήμα») και ο ραδιοσταθμός «Βήμα FM» είναι τα κυριότερα περιουσιακά στοιχεία του ΔΟΛ, που θα αναλάβει να εκποιήσει, πιθανότατα τμηματικά, ο ειδικός διαχειριστής που θα ορίσει το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με βάση σχετική αίτηση, την οποία αναμένεται να υποβάλουν αύριο οι πιστώτριες τράπεζες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες θα αξιοποιήσουν ένα πολύ ισχυρό νομικό «όπλο», που παρέχει στους πιστωτές ο νόμος 4307/2014 («νόμος Δένδια»), για την υπαγωγή σε έκτακτη διαδικασία ειδικής διαχείρισης κάθε επιχείρησης που βρίσκεται σε γενική και μόνιμη αδυναμία εκπλήρωσης ληξιπρόθεσμων χρηματικών υποχρεώσεων. Μετά την καταγγελία της δανειακής σύμβασης του κοινοπρακτικού δανείου του ΔΟΛ, οι τράπεζες θα ζητήσουν από το δικαστήριο να ορίσει μεγάλη ελεγκτική εταιρεία ως ειδικό διαχειριστή του ΔΟΛ και η σχετική απόφαση θα πρέπει, βάσει του νόμου, να συζητηθεί εντός διμήνου. Ο ειδικός διαχειριστής θα συγκεντρώσει όλες τις εξουσίες που έχουν μέτοχοι και διοίκηση της εταιρείας, δηλαδή ουσιαστικά θα πάρει τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας από τον Σταύρο Ψυχάρη.

Ραγδαίες μιντιακές εξελίξεις με το… καλημέρα στο 2017!


Η διαδικασία εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ αναμένεται ότι θα δημιουργήσει νέες ισορροπίες στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, αφού για αυτά έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον κατά καιρούς τα μεγαλύτερα εκδοτικά συγκροτήματα της χώρας, από τον όμιλο Μπόμπολα ως τον όμιλο Αλαφούζου.

Σάλλας μέσω Παναγιωτάκη στο «Πρώτο Θέμα»

Δεδομένη δείχνει η συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο του «Θέματος» από τον Διονύση Παναγιωτάκη. Ο ιδιοκτήτης του Action 24 συζητάει για την απόκτηση ενός σημαντικού μεριδίου των μετοχών του Θέμου Αναστασιάδη και του Τάσου Καραμήτσου, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους ύστερα από την πρώτη, με παρουσία δημοσιογράφων της εφημερίδας στο κανάλι. Ο σύζυγος της πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ελένης Κούρκουλα και στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Βενιζέλου έχει ιστορία στον χώρο της τηλεοπτικής παραγωγής μέσω της Pld Productions. Ακούγεται πάντως ότι ο Παναγιωτάκης θα εκπροσωπεί στην εν λόγω επένδυση τον πρώην πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα, ο οποίος ανέκαθεν είχε καλές σχέσεις με τους εκδότες της εφημερίδας και ουδέποτε έκρυψε το ενδιαφέρον του για μιντιακές επενδύσεις.

ΟΠΑΠ στον Alpha

Συνάμα, όλα δείχνουν… γάμο αναφορικά με τις επαφές Alpha και ΟΠΑΠ. Το τσέχικο fund που έχει την πλειοψηφία των μετοχών του οργανισμού φέρεται να έχει συμφωνήσει για να αποκτήσει το 25% των μετοχών του καναλιού, σε μια κίνηση-ματ από πλευράς Δημήτρη Κοντομηνά ο οποίος εδώ και καιρό είχε επαφές και με άλλους επιχειρηματίες και λειτούργησε υπό άκρα μυστικότητα.

Κάνει πίσω ο Μαρινάκης

Όσο περνάει ο καιρός ατονεί το ενδιαφέρον του Βαγγέλη Μαρινάκη για την τηλεόραση καθώς ήδη έχει «παγώσει» τα πάντα γύρω από το project και κυρίως έχοντας αποδεσμεύσει όλους τους ανθρώπους που θα απασχολούσε στο νέο κανάλι. Κι αυτό διότι θα υποχρεωθεί να επενδύσει τεράστια κεφάλαια για τη δημιουργία ενός καναλιού που είναι άγνωστο πότε θα καταφέρει να εκπέμψει.

Σε δύο μήνες η συζήτηση για τον «Ελεύθερο Τύπο»

Περιθώριο τουλάχιστον δύο μηνών μέχρι να εξεταστεί η υπόθεσή τους πήραν οι ιδιοκτήτες της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» που κατέθεσαν την προτελευταία μέρα του 2016 αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα. Κι αυτό, διότι με την κατάθεση στις 30/12/2016 η αίτησή τους θα εξεταστεί με τις προβλέψεις της παλιάς νομοθεσίας και όχι αυτής που ψηφίστηκε (ΦΕΚ 240/Α/22/12/2016) και ισχύει από τις αρχές του νέου έτους (Ν. 4446/2016).

Στα δελτία του Σ/Κ η Μαυραγάνη

Ραγδαίες μιντιακές εξελίξεις με το… καλημέρα στο 2017!


Το κανάλι Εpsilon εμπλουτίζει το πρόγραμμα ενημέρωσης του, παραδίδοντας τη σκυτάλη των ειδήσεων τα Σαββατοκύριακα στην Φαίη Μαυραγάνη. Ωστόσο, «ξυπνά» τη Ναταλία Γερμανού με την ομάδα της μία ώρα νωρίτερα. Από το Σάββατο 7 Ιανουαρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 09:00 ενώ στις 12:30 το μεσημέρι, η Μαυραγάνη θα παρουσιάζει το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων.

Στην κορυφή της ενημέρωσης το δελτίο του Alpha και τον Δεκέμβριο

Και τον Δεκέμβριο 2016, οι ειδήσεις του Alpha τερμάτισαν στην πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά από τον άμεσο ανταγωνισμό, ενώ προηγήθηκαν και των δελτίων ειδήσεων όλων των καναλιών, ανεξαρτήτως ώρας μετάδοσης, τόσο στο σύνολο κοινού, όσο και στο κοινό 15-44. Από την 1η έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2016, το κεντρικό δελτίο του Alpha ήταν στην 1η θέση στον πίνακα τηλεθέασης, στο σύνολο κοινού, σημειώνοντας μέσο όρο 22,6% (780.518 τηλεθεατές). Συγκεκριμένα: Alpha 22,6% (780.518 τηλεθεατές), Star 18,9% (717.257 τηλεθεατές), ΑΝΤ1 13,9% (479.374 τηλεθεατές), ΣΚΑΪ 12,7% (542.539 τηλεθεατές) και ΕΡΤ1 4,5 (189.338 τηλεθεατές)

Αμετακίνητο από την κορυφή της ενημέρωσης παρέμεινε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, διατηρώντας την κυριαρχία του, με διαφορά από τον ανταγωνισμό, από τον Ιανουάριο έως και τον Δεκέμβριο του 2016. Σε μια χρονιά με έντονη πολιτική επικαιρότητα και καταιγισμό γεγονότων, οι ειδήσεις του Alpha ήταν η πρώτη επιλογή για αξιόπιστη, αντικειμενική, γρήγορη και άμεση ενημέρωση, τόσο στο σύνολο κοινού όσο και στο κοινό 15-44, συγκεντρώνοντας τον υψηλότερο αριθμό τηλεθεατών απ’ όλα τα κεντρικά δελτία ειδήσεων, ανεξαρτήτως ώρας μετάδοσης. Από την 1η Ιανουαρίου 2016 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2016, το κεντρικό δελτίο του Alpha ήταν στην 1η θέση στον πίνακα τηλεθέασης, στο σύνολο κοινού, σημειώνοντας μέσο όρο 20% (542.658 τηλεθεατές). Συγκεκριμένα: Alpha 20% (542.658 τηλεθεατές), Star με 16,9% (507.512 τηλεθεατές), ΑΝΤ1 με 15,4% (423.612 τηλεθεατές), Mega (έως 28/6) με 15,3% (506.509 τηλεθεατές), ΣΚΑΪ με 11,7% (419.705 τηλεθεατές) και ΕΡΤ1 με 4,8 (173.950 τηλεθεατές).

Αποσύρθηκε από το μαγκαζίνο η Κοσιώνη

Ραγδαίες μιντιακές εξελίξεις με το… καλημέρα στο 2017!


Με ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Facebook η παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ, Σία Κοσιώνη ανακοίνωσε ότι «αποχωρεί» από το μικρόφωνο του ραδιοφωνικού σταθμού του ΣΚΑΙ 100.3 μετά από 3,5 χρόνια καθώς κρατάει πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη και κάποια στιγμή θα έσπαγε το ένα, όπως ανέφερε. Όπως έγραψε χαρακτηριστικά η Κοσιώνη «Με την αυγή της νέας χρονιάς κλείνει για μένα κι ένας κύκλος. Ένας ακόμη όμορφος ραδιοφωνικός κύκλος».

Στο NBC από το Fox News η Κέλι!

Η… κλοπή του αιώνα ολοκληρώθηκε στα αμερικανικά ΜΜΕ, με τη Μέτζιν Κέλι να ανακοινώνει και επίσημα την απόφασή της να αφήσει το Fox News, προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα της στο NBC.


FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ