MEDIA

Προθεσμία έως 15 Μαρτίου υπό όρους στο Mega

Προθεσμία έως 15 Μαρτίου υπό όρους στο Mega

Τι όροι πρέπει να τηρηθούν και τι κλήση έκανε η ΕΕΤΤ σε Digea και Mega; Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Στην έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία απαγορεύει στη Digea να υποβαθμίσει το σήμα του Mega υπό προϋποθέσεις μέχρι την εκδίκαση της κύριας αίτησης ασφαλιστικών μέτρων ενώσεων εργαζομένων και εργαζομένων του Mega η οποία έχει ορισθεί για την 15η Mαρτίου προχώρησε το δικαστήριο.

Οι προϋποθέσεις είναι αφενός ο Mega να εξοφλήσει τις τρέχουσες υποχρεώσεις του, δηλαδή αυτές που προέκυψαν μετά τη ληξιπρόθεσμη υποχρέωση των 980.000 ευρώ και, β), να καταβάλλει 40.000 ευρώ έως την 28η Φεβρουαρίου με σκοπό της απομείωση της ληξιπρόθεσμης οφειλής των 980.000 ευρώ. Αν το Mega δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις του η Digea δικαιούται να υποβαθμίσει το σήμα του τηλεοπτικού σταθμού.

Υπενθυμίζεται πως η Digea είχε αποφασίσει την «αλλοίωση» του σήματος του σταθμού για οφειλές προς τον ψηφιακό πάροχο. Μια απόφαση που οι εργαζόμενοι και τα σωματεία εργαζομένων κατήγγειλαν ως υποκινούμενη προκειμένου να πάψει το Mega να εκπέμπει.

Συνάμα, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων προχωρά σε άμεση κλήση των εταιρειών ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. και DIGEA με θέμα το Mega. Η κλήση γίνεται, μετά από αίτημα της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. προς την Αρχή, αναφορικά με την επαπειλούμενη υποβάθμιση του ψηφιακού σήματος του τηλεοπτικού σταθμού MEGA από τον πάροχο DIGEA.

Για την κλήση των εταιρειών προς διερεύνηση του αιτήματος της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ αποφάσισε η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ, σε συνεδρίασή της σήμερα, Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου.

FB page Nίκος Μποζιονέλος, Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ