MEDIA

Προθεσμία 15 ημερών στον Σαββίδη

Προθεσμία 15 ημερών στον Σαββίδη

Πώς θα ανακηρυχτεί, από προσωρινός, οριστικός υπερθεματιστής της τέταρτης τηλεοπτικής άδειας ο Ιβάν Σαββίδης. Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Ο Ιβάν Σαββίδης ανακηρύχθηκε και… τυπικά ανακηρύσσεται προσωρινός υπερθεματιστής της τέταρτης τηλεοπτικής άδειας, έπειτα από τις ραγδαίες εξελίξεις που ακολούθησαν την αποχώρηση της πλευράς Καλογρίτσα από τη διεκδίκηση . Πριν ο κ. Σαββίδης ανακηρυχθεί και επίσημα ως υπερθεματιστής θα προηγηθεί έλεγχος του πόθεν έσχες του για πέντε ημέρες και έπειτα θα έχει 15 ημέρες προθεσμία ώστε να καταθέσει την πρώτη δόση του τιμήματος ύψους 20,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Επικρατείας, « η απόσυρση του οριστικού υπερθεματιστή Ι.Β. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΜΑΕ πριν την εκπνοή της προθεσμίας καταβολής της α’ δόσης του τιμήματος, όπως άλλωστε και τυχόν αντίστοιχη ενέργεια οποιουδήποτε άλλου εκ των τεσσάρων υπερθεματιστών, ουδόλως επηρεάζει το κύρος του διαγωνισμού ούτε επηρεάζει/κωλύει την συνέχιση και ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης. Ο ν. 4339/2015 (άρθρο 13.3) και η Προκήρυξη 1/2016 (παρ. 8.4) είχαν προβλέψει και μία τέτοια εξέλιξη, θεσπίζοντας συγκεκριμένες διατάξεις για την αντιμετώπιση του ενδεχόμενου παραίτησης (ρητής ή εν τοις πράγμασι) οριστικού υπερθεματιστή και συνεπακόλουθης μη πληρωμής της α’ δόσης του τιμήματος εντός της νόμιμης προθεσμίας, προκειμένου να διασφαλίζεται πλήρως το επιδιωκόμενο δημόσιο συμφέρον. Σε αυτή την περίπτωση, ο αποσυρόμενος οριστικός υπερθεματιστής κηρύσσεται έκπτωτος και καταπίπτει η εγγυητική επιστολή συμμετοχής του στο διαγωνισμό (ύψους 3 εκ. ευρώ) με σχετική απόφαση του ΓΓΕΕ, ενώ στη θέση του υπεισέρχεται ο αμέσως επόμενος πλειοδότης, σύμφωνα με τον ενιαίο πίνακα κατάταξης επιλαχόντων. Ο πλειοδότης αυτός, εν προκειμένω η εταιρία DIMERA, θα ανακηρυχθεί οριστικός υπερθεματιστής μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του ελέγχου «πόθεν έσχες» του από την Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού (με τη συνδρομή της εταιρίας Ορκωτών Ελεγκτών) και θα κληθεί να καταβάλει την α’ δόση του τιμήματος που προσέφερε (61.500.000:3) εντός 15 ημερών από την ανακήρυξή του».

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας απόψε, αφού εκπνεύσει και επίσημα η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του τιμήματος. Υπενθυμίζεται ότι η πλευρά Καλογρίτσα ζήτησε παράταση 48 ωρών από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας προκειμένου να καταβάλει το ποσό της πρώτης άδειας, το οποίο όμως δεν έγινε δεκτό.

Νωρίτερα, το επιχειρηματικό σχήμα του ομίλου ΑΝΤ1 κατέθεσε στη ΓΓΕΕ το ποσό των 25,3 ευρώ, ως την πρώτη δόση που του αναλογεί, για την κατοχύρωση της τηλεοπτικής άδειας. Υπενθυμίζεται ότι πρώτος κατέθεσε την δόση ύψους 14.53 εκατ. ευρώ οτηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ ήδη από την Παρασκευή, ενώ το μεσημέρι της ίδιας μέρας και ο Βαγγέλης Μαρινάκης εκ μέρους της εταιρείας ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ κατέθεσε το ποσό των 24,6 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, εκκρεμεί και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, σχετικά με τις προσφυγές των καναλιών κατά του διαγωνισμού.

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ