MEDIA

Πρόσωπο της χρονιάς ένα… κίνημα

Πρόσωπο της χρονιάς ένα… κίνημα

Το κοινωνικό κίνημα #MeToo αναδείχθηκε πρόσωπο της χρονιάς για το 2017 σύμφωνα με το περιοδικό "Time".

Το αμερικανικό περιοδικό "Time", όπως κάθε χρόνο τέτοιον καιρό, ανέδειξε το πρόσωπο της χρονιάς. Που δεν είναι… ντε και καλά, πρόσωπο κάθε φορά, εξ ου και φέτος επέλεξε το κοινωνικό κίνημα #MeToo για την ευαισθητοποίηση κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, το οποίο αναπτύχθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

"Είναι η ταχύτερα εξελισσόμενη κοινωνική αλλαγή που έχουμε δει εδώ και δεκαετίες, η οποία άρχισε με ατομικές πράξεις θάρρους από εκατοντάδες γυναίκες και μερικούς άνδρες επίσης -οι οποίοι βγήκαν μπροστά για να πουν τη δική τους ιστορία», δήλωσε ο διευθυντής του περιοδικού Εντουαρντ Φέλσενταλ μιλώντας στην εκπομπή «Today» του NBC τονίζοντας ότι οι άνθρωποι αυτοί "έσπασαν τη σιωπή".

Πρόσωπο της χρονιάς ένα… κίνημα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που ήταν το "πρόσωπο της χρονιάς" το 2016, ήταν δεύτερος στη φετινή κατάταξη ενώ τρίτος ήταν ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Ζινπίνγκ.

Η τιμητική διάκριση ανακοινώθηκε την ώρα που πλήθος κατηγοριών για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά διατυπώνονται δημόσια σε βάρος μερικών από τους πλέον επιφανείς άνδρες της αμερικανικής πολιτικής, των Μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας, γεγονός που οδηγεί στην αποπομπή τους ή στη διεξαγωγή αστυνομικών και δικαστικών ερευνών σε βάρος τους.

Nίκος Μποζιονέλος ([email protected])

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ