MEDIA

Προς συνεργασία Μαρινάκης-Χατζηνικολάου. Για άρθρο 99 ο ΔΟΛ

Προς συνεργασία Μαρινάκης-Χατζηνικολάου. Για άρθρο 99 ο ΔΟΛ

Ο νέος μιντιακός… οίκος, η κρίσιμη κατάσταση του ΔΟΛ και ο χάρτης συχνοτήτων. Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Ενας νέος εκδοτικός, αλλά τηλεοπτικός «γάμος» βρίσκεται στα… σκαριά. Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Νίκος Χατζηνικολάου ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας έναν μιντιακό όμιλο που θα έχει ένα κανάλι (από την άδεια της Alter Ego), πέντε εφημερίδες («Real News», «Αγορά», «Παραπολιτικά», «Επένδυση» και «Freddο») καθώς και δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς (Real FM και Παραπολιτικά FM). Στόχος είναι μέχρι το τέλος της χρονιάς να ολοκληρωθεί επιτυχώς το νέο σχήμα αλλά και να εκπέμψει και ο νέος τηλεοπτικός σταθμός με την άδεια του καναλάρχη πλέον Μαρινάκη.

Ωστόσο κάθε τέτοια εκτενής συνεργασία ή συγχώνευση έχει και «απώλειες»: απορίας άξιον αν κρατηθούν και οι πέντε εφημερίδες, καθώς «Αγορά» και «Επένδυση» είναι σαββατιάτικες οικονομικές… Ο δε Χατζηνικολάου προορίζεται για κεντρικός σχολιαστής στο δελτίο ειδήσεων του νέου καναλιού ενώ ακούγεται και ο Νίκος Στραβελάκης για τον ρόλο του διευθυντή ειδήσεων.

Παπαδημούλης για άδειες: «Όποιος δεν είναι εντάξει, πρέπει να φύγει από τη μέση»

«Η ΝΔ προσπαθεί να σαμποτάρει τον διαγωνισμό, ωστόσο ο διαγωνισμός θα προχωρήσει. Ταυτίζομαι με το δημόσιο συμφέρον που λέει: διαγωνισμός. Τόσο η Κομισιόν όσο και ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ. Σχοινάς, λένε ότι ο διαγωνισμός είναι ένα θετικό γεγονός και ότι μέσω αυτού θα πάρουμε χρήματα», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο STAR. Και πρόσθεσε: «Τον κ. Καλογρίτσα ούτε τον ξέρω, ούτε θέλω να τον γνωρίσω. Όποιος δεν είναι εντάξει, είτε στο θέμα της καταβολής των χρημάτων, είτε στο πόθεν έσχες, πρέπει να φύγει από τη μέση και να πάμε στον επόμενο. Από εκεί και πέρα, πάει πολύ να μας “κουνάει το δάχτυλο” η διαπλοκή και όσοι τη στήριξαν τόσα χρόνια».

Κρίσιμη η κατάσταση στον ΔΟΛ

Η πρόσφατη συνέλευση των εργαζομένων στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη είναι μόνο το ένα κομμάτι από τα πολλά στην πίτα της δεινής κατάστασης, στην οποία έχει περιέλθει ο άλλοτε πανίσχυρος όμιλος Μέσων Ενημέρωσης. Οι επί μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι εξετάζουν το ενδεχόμενο της επίσχεσης εργασίας ώστε να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους και λέγεται ότι δεν αποκλείεται ο Σταύρος Ψυχάρης να εξετάσει την περίπτωση της υπαγωγή στο περιβόητο άρθρο 99, την ώρα που οι προσωπικοί του λογαριασμοί είναι δεσμευμένοι με εντολή εισαγγελέα (στο πλαίσιο των ερευνών για αποκλίσεις 10 εκατ. ευρώ σε δηλώσεις και τραπεζικούς λογαριασμούς του). Άλλες πληροφορίες φέρουν τα ασφαλιστικά ταμεία να προχωρούν σε δεσμεύσεις ποσών, που οφείλονται σε αυτά από τον ΔΟΛ.

Παρουσίαση του χάρτη συχνοτήτων

Αύριο, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα συσκέψεων του ΥΠΥΜΕΔΙ θα παρουσιαστεί ο νέος Χάρτης Συχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής Τηλεοπτικού Σήματος. Ο χάρτης προβλέπει συνολικά 307 κύρια Κέντρα εκπομπής ανά την Ελλάδα και 600 gap fillers κατανεμημένα ανά περιφέρεια.

-> Ο Mediaρχης παρεμβαίνει καθημερινά στο «Βούρτσα, Μπάλα και Τραμπάλα» (18:00 με 20:00) στον Sport24 Radio 103,3 .

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ