MEDIA

Πότε θα βγάλει… λευκό ή μαύρο καπνό το ΣτΕ;

Πότε θα βγάλει… λευκό ή μαύρο καπνό το ΣτΕ;

Την άλλη εβδομάδα οι δύο επόμενες διασκέψεις της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου. Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, προσδιόρισε να είναι κεκλεισμένων των θυρών οι δύο επόμενες διασκέψεις της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου για τις τηλεοπτικές άδειες, για τις 5 μ.μ. τόσο την ερχόμενη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου όσο και την ερχόμενη Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016.

Η διάσκεψη της ερχόμενης Δευτέρας θα ξεκινήσει με τον εισηγητή της υπόθεσης και σύμβουλο Επικρατείας, Γεώργιο Παπαγεωργίου, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρώσει την εισήγησή του, που ξεκίνησε χθες το βράδυ, αλλά δεν ολοκληρώθηκε. Ο κ. Παπαγεωργίου τάχθηκε χθες υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου 4339/2015, με τον οποίο παρακάμφθηκε το ΕΣΡ για τη διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών σταθμών και στη συνέχεια θα λάβουν το λόγο οι δικαστές, οι οποίοι θα αναπτύξουν τις θέσεις τους επί του Συνταγματικού.

Με τα την ολοκλήρωση της εισήγησης του κ. Παπαγεωργίου θα λάβουν το λόγο οι αντιπρόεδροι και σύμβουλοι Επικρατείας και θα αναπτύξουν τις θέσεις τους επί του συνταγματικού και των άλλων ζητημάτων που έχουν τεθεί στο τραπέζι της διάσκεψης. Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, η ψηφοφορία επί της συνταγματικότητας -ή μη- του νόμου Παππά αναμένεται να διεξαχθεί στη διάσκεψη της ερχόμενης Τετάρτης.

Στη χθεσινή διάσκεψη της Ολομέλειας, 16 δικαστές τάχθηκαν με την άποψη ότι πρέπει να ξεπεραστεί ο σκόπελος των τριών σημείων, δηλαδή του παραδεκτού, του βάσιμου των αιτήσεων των τηλεοπτικών σταθμών , κρίνοντας παράλληλα ότι έχουν το έννομο συμφέρον για προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Η μειοψηφία των εννέα δικαστών εξέφρασε την αντίθετη άποψη, ακολουθώντας την πρόταση του εισηγητή της υπόθεσης, κ. Παπαγεωργίου.

Από 12 μήνες και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων σε Τατούλη και Νικολάκου

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα χρόνο επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου για παράβαση καθήκοντος. Τη μήνυση έχει καταθέσει η εφημερίδα «Ελευθερία» για τον αυθαίρετο, παράνομο και εκδικητικό τρόπο αποκλεισμού της από την δημοσίευση διακηρύξεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως αντίποινα εκ μέρους Τατούλη - Νικολάκου της έντονης πολιτικής κριτικής που τους ασκούσε και συνεχίζει να τους ασκεί η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το Ν. 3548/2007 προβλέπεται ίση κατανομή των δημοσιεύσεων στις εφημερίδες που έχουν το σχετικό από το νόμο δικαίωμα. Παρ’ όλα αυτά το ηγετικό δίδυμο της Περιφέρειας αγνόησε επί διετία (2011-2012) το νόμο και τον εφάρμοσε μόνο με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων. Το αδίκημα όμως είχε συντελεστεί στην διάρκεια της πρώτης διετίας της θητείας τους. Η δίκη έγινε μετά από δύο αναβολές. Την πρώτη επειδή οι κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο και την δεύτερη λόγω αποχής των δικηγόρων. Η ποινή 12μηνης φυλάκισης έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ