MEDIA

Πότε δημοσιεύεται η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες

Πότε δημοσιεύεται η προκήρυξη για τις τηλεοπτικές άδειες

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί βάσει των όσων προβλέπει ο νόμος, διαβεβαιώνει η κυβέρνηση. Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Από την ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης εγκρίθηκε ομόφωνα η προκήρυξη των επτά τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας, γενικού περιεχομένου, ενημερωτικού προγράμματος που θα δημοσιευτεί την ερχόμενη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου.

Η προκήρυξη θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΣΡ και η δημοπρασία θα διεξαχθεί βάσει των όσων προβλέπει ο νόμος. Το χρονικό περιθώριο για τους νυν και επίδοξους καναλάρχες, για την κατάθεση των φακέλων με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, είναι 45 ημέρες από τη δημοσίευση της προκήρυξης.

Ο,τι πρέπει να ξέρετε για τον νέο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, το χρονοδιάγραμμα, τη διαδικασία και τους υποψήφιους καναλάρχες, το αναφέραμε τις προάλλες…

Τι προβλέπει ο νόμος; "Γνωρίζαμε ότι πάγια πολιτική της ΝΔ είναι να μην πληρώνουν τίποτα οι ιδιοκτησίες των τηλεοπτικών σταθμών. Την ενημερώνουμε ότι και τίμημα για τις άδειες θα καταβληθεί και ο φόρος διαφήμισης δεν θα μηδενιστεί και οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα έχουν τουλάχιστον 400 εργαζόμενους ο καθένας", απάντησε με σχετικό tweet ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς. Η αναφορά του οφείλεται σε αίτημα των καναλαρχών, στην πρόσφατη συνάντησή τους με πρόσωπα της κυβέρνησης στου Μαξίμου, περί μείωσης του αριθμού σε 300 εργαζομένους.

Nίκος Μποζιονέλος ([email protected])

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ