MEDIA

"Πόρτα" ΕΣΡ σε Μαρινάκη

"Πόρτα" ΕΣΡ σε Μαρινάκη

Ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος, γράφει για τις εξελίξεις στο θέμα της τηλεοπτικές επένδυσης της Alter Ego.

Δεν φαίνεται να προχωρά εντέλει το σχέδιο του Βαγγέλη Μαρινάκη για να επενδύσει στην τηλεόραση, τουλάχιστον προς ώρας. Μετά την Digea, αφού ερωτήθηκε, και το ΕΣΡ κλείνει την πόρτα στα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας Alter Ego.

Με σημερινή (20/12) του επιστολή το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, και αφού μελέτησε τις επιστολές της εταιρείας, για να της παρασχεθεί η δυνατότητα να λειτουργήσει άμεσα τηλεοπτικό σταθμό, έκρινε πως δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο βάσει του οποίου θα μπορούσε να χορηγηθεί άδεια εκπομπής.

Τούτο σημαίνει ότι ο Μαρινάκης αλλά και όποιος άλλος θέλει να βγάλει νέο κανάλι (π.χ. Ιβάν Σαββίδης), θα πρέπει να περιμένει τη διεξαγωγή νέου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες! Πότε θα γίνει η προκήρυξη (από το ΕΣΡ, πλέον) για τον νέο διαγωνισμό; Ε, ας πούμε… καλό Πάσχα, δεν αναμένεται νωρίτερα από την άνοιξη.

Γιατί θα «τραβήξει» ως (τουλάχιστον) τότε; Διότι στο ΕΣΡ αναμένουν να καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ περί της αντισυνταγματικότητας του «νόμου Παππά» ο οποίος αφορούσε στον προηγούμενο διαγωνισμό, κατόπιν να διορθώσει ότι μη συνταγματικό υπάρχει, μετά να αποσαφηνίσει τον αριθμό των αδειών και στο τέλος να καλέσει όσους ενδιαφερόμενους για να λάβουν μέρος.

Η τελευταία εναλλακτική για την Alter Ego είναι να αιτηθεί προσωρινό δικαίωμα εκπομπής σε όσους έλαβαν μέρος στον τελευταίο διαγωνισμό. Με αυτό το ενδεχόμενο ίσως προλάβει να εκπέμψει στην επόμενη σεζόν. Διαφορετικά θα πρέπει να προχωρήσει στην εξαγορά ενός υπάρχοντος καναλιού και να περιμένει την αδειοδότηση από το ΕΣΡ.

Συνάμα, υπάρχουν πληροφορίες ότι ίσως η πλευρά Μαρινάκη, ύστερα από όλα αυτά, κάνει πίσω στο θέμα της «τηλεοπτικής επένδυσης». Άλλη μια αφορά και μια διαφημιστική πίτα με 4 κανάλια και άλλο με… 8 ή 10.

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΣΟ

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΦΕ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας, από τις 18:00 της Τρίτης, 20 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 18:00 της Τετάρτης, 21 Δεκεμβρίου 2016, για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους και τους φωτορεπόρτερ, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», «GOAL NEWS», στις ιστοσελίδες ethnos.gr, imerisia.gr, sentragoal.gr, life.gr, womenonly.gr, elle.gr, cinema.gr και caranddriver.gr, καθώς και σε όλες τις περιοδικές εκδόσεις του Ομίλου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, « η απεργία κηρύσσεται καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας, η οποία τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, που αντιστοιχούν στο β’ δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, στους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και στο α’ δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου 2016. Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων».

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ