MEDIA

Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα στα κανάλια;

Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα στα κανάλια;

Ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος, περιγράφει το νέο τηλεοπτικό τοπίο μετά τη δημοπρασία και την είσοδο των δύο νέων "παικτών".

Τα 43,6 εκατ. ευρώ που προσέφερε ο ΣΚΑΪ και τα 75,9 εκατ. ευρώ του ΑΝΤ1 στη δημοπρασία επιτρέπουν στα δύο υπάρχοντα κανάλια να συνεχίσουν… ως έχουν, με άδεια ενημερωτικού περιεχομένου. Οι δύο νέοι παίκτες είναι οι Χρήστος Καλογρίτσας (με τίμημα 52,6 εκατ. ευρώ) και Βαγγέλης Μαρινάκης (με 73,9 εκατ. ευρώ).

Για τους τέσσερις, θα υπάρξει έλεγχος του πόθεν έσχες. Εκ νέου, είχε γίνει και όταν κατέθεσαν υποψηφιότητας. Αν κατά την κρίση της επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού τα επίμαχα στοιχεία δεν δικαιολογούν τον τρόπο απόκτησης των χρηματικών ποσών τότε θα ζητηθούν πρόσθετα δικαιολογητικά. Οι υπερθεματιστές από προσωρινοί θα μετατραπούν σε οριστικούς εφόσον δεν διαπιστωθεί κάτι στα στάδια επανεξέτασης του πόθεν έσχες. Αν όμως υπάρξει πρόβλημα, τότε θα τον διαδεχθεί ο επιλαχών πλειοδότης από την λίστα κατάταξης σε φθίνουσα σειρά, βάση της υψηλότερης προσφοράς όλων των φάσεων που υπέβαλλαν οι συμμετέχοντες. Ακραίο, αλλά μπορεί να συμβεί.

Ταυτόχρονα θα ξεκινήσει η χρονική περίοδος κατά τη διάρκεια της οποίας θα μπορούν να υποβληθούν τυχόν ενστάσεις και προσφυγές με την μορφή των ασφαλιστικών μέτρων. Ο κάθε αδειοδοτημένος θα πρέπει να καταβάλλει την πρώτη από τις τρεις ισόποσες δόσεις του τιμήματος εντός 15 ημερών και τις άλλες δυο εντός 12 και 24 μηνών. Οι άδειες χορηγούνται εντός 90 ημερών από την κατακύρωσή τους και έχουν ισχύ για δέκα χρόνια.

Κατόπιν όλων αυτών, και μόνο τότε, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς θα μπορεί να εκδώσει την υπουργική απόφαση με την οποία θα επικυρώνει πλέον, οριστικά, τις τέσσερις νέες τηλεοπτικές άδειες.

Αμέσως μετά, και σε διάστημα 90 ημερών, η Digea είναι υποχρεωμένη να διακόψει την εκπομπή κάθε καναλιού που θα έχει μείνει εκτός (στην προκειμένη περίπτωση Alpha, Star, Epsilon TV και φυσικά και το Mega και να παρουσιάζει μόνο τα τέσσερα αδειοδοτημένα κανάλια.

Χαρακτηρίζοντας την διαδικασία « απάνθρωπη, πολύ κουραστική και επίμονη», ο διευθύνων σύμβουλος του ALPHA, Δημήτρης Φουρλεμάδης γνωστοποίησε ότι το κανάλι θα κινηθεί δικαστικά κατά της διαδικασίας. « Δεν το χωράει ο νους μας το τι έγινε εκεί πέρα, ήταν χειρότερα απ' ό,τι τα φανταζόμασταν».

Σε δηλώσεις του προς τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων του τηλεοπτικού σταθμού STAR Γιώργος Βοτσκάρης εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον των εργαζομένων, δηλώνοντας ότι νέοι άνεργοι θα έρθουν να προστεθούν στη μακρά λίστα ανέργων της Ένωσης Συντακτών. « Το σίγουρο είναι ότι έχουμε μια απορία την οποία έχουμε εκφράσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Τι θα γίνει με τους υπάρχοντες σταθμούς δεν παίρνουν άδεια; Δεν είναι μόνο το STAR, είναι και το Epsilon, το MEGA, το ΑΡΤ. Αθροιστικά μιλάμε για περίπου 1500 εργαζόμενους» ανέφερε εμφανώς προβληματισμένος ο δημοσιογράφος και τόνισε πως η ανεργία στο χώρο της δημοσιογραφίας αγγίζει ήδη το 45%.

Και δεν είναι μόνο το STAR, είναι και το Epsilon, το MEGA, το ΑΡΤ. Αθροιστικά μιλάμε για περίπου 1500 εργαζόμενους…

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ