MEDIA

Πλήρωσαν την πρώτη δόση Αλαφούζος, Μαρινάκης: Πόσα έδωσαν στο δημόσιο!

Πλήρωσαν την πρώτη δόση Αλαφούζος, Μαρινάκης: Πόσα έδωσαν στο δημόσιο!

Διαβάστε το ποσό που... έσκασαν στο δημόσιο για τις άδειες οι δύο ποδοσφαιρικοί παράγοντες. Μήνυση Alpha κατά Κρέτσου. Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Το deadline ήταν τη Δευτέρα ωστόσο δύο από τους τέσσερις υπερθεματιστές των αδειών κατέβαλαν προ ολίγου την πρώτη δόση.

14,5 εκατομ. ευρώ ο Αλαφούζος, 26,3 ο Μαρινάκης

Ο Γιάννης Αλαφούζος έγινε ο πρώτος υπερθεματιστής που καταβάλλει την πρώτη δόση του τιμήματος για τις τηλεοπτικές άδειες δίνοντας 14,5 εκατ. ευρώ στο δημόσιο: « Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣKAΪ, ως οριστικός υπερθεματιστής, κατέθεσε σήμερα Παρασκευή στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, την πρώτη δόση του τιμήματος για την αδειοδότησή του, ύψους 14.533.333 ευρώ, καθώς επίσης και όλα τα σχετικά παραστατικά» χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση. Ακολούθησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης που επίσης πλήρωσε το 1/3 του συνολικού ποσού για τις τηλεοπτικές άδειες δηλαδή 26,3 εκατ. ευρώ.

Η δεύτερη δόση θα πρέπει να καταβληθεί εντός ενός έτους από την ημερομηνία χορήγησης της άδειας και η τρίτη και τελευταία δόση εντός των επόμενων δύο ετών από την ημερομηνία χορήγησης της τηλεοπτικής άδειας.

Υπενθυμίζεται ότι οι άλλοι δύο υπερθεματιστές του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες έχουν προθεσμία έως τη Δευτέρα να καταθέσουν την πρώτη δόση του τιμήματος. Ο Θοδωρής Κυριακού πρέπει να καταβάλει 25,3 εκατ. ευρώ και ο Χρήστος Καλογρίτσας 17,53 εκατ. ευρώ. Οπως έχει ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση, όποιος δεν καταβάλλει έγκαιρα τα χρήματα ή δεν πληροί τις προϋποθέσεις, θα αποκλειστεί από τον διαγωνισμό και η άδεια θα περάσει στον επόμενο.

Την ίδια ώρα, υπάρχει σε εκκρεμότητα και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, σχετικά με τις προσφυγές των καναλιών κατά του διαγωνισμού.

Ο Alpha μήνυσε Κρέτσο και Επιτροπή Αδειοδότησης

Μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου κατέθεσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha. Η μήνυση στρέφεται κατά της 5μελούς επιτροπής που ήλεγξε τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, αλλά και σε βάρος του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου που υπέγραψε το σχετικό πρακτικό που συνέταξε η αρμόδια επιτροπή.

Τη μήνυση για λογαριασμό του Alpha κατέθεσε ο νομικός Πάνος Λαζαράτος, ο οποίος δήλωσε: «Οι εισαγγελικές αρχές δεν παρενέβησαν μέχρι σήμερα, όπως γνωρίζετε, στο ζήτημα του εκκρεμούς διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών. Οι εισαγγελικές αρχές έπρεπε να έχουν παρέμβει. Για το λόγο αυτό ο ΑΛΦΑ κατέθεσε μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση σε βάρος των 5 μελών της επιτροπής πόθεν έσχες και κατά του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης κ. Κρέτσου, που ενέκρινε αυτό το πρακτικό. Πρόκειται για μία μήνυση για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις των καταχραστών του Δημοσίου. Ελπίζουμε ότι η επιτροπή ενστάσεων τις προσεχείς θα κάνει το καθήκον της».

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ