Παρασκήνιο για 66 ώρες, 119 «χτυπήματα» και 246 εκατ. ευρώ! - Media - SPORT 24
MEDIA

Παρασκήνιο για 66 ώρες, 119 «χτυπήματα» και 246 εκατ. ευρώ!

Παρασκήνιο για 66 ώρες, 119 «χτυπήματα» και 246 εκατ. ευρώ!

Πώς φτάσαμε στους τέσσερις νικητές της δημοπρασίας, πόσα πρόσφερε κάθε πλευρά και ποιοι έχασαν σε κάθε τελικό γύρο;

Η δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης και τελείωσε τα ξημερώματα της Παρασκευής: διήρκησε 66 ώρες! Τόσος χρόνος απαιτήθηκε προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να προκύψουν οι τέσσερις υπερθεματιστές.

Πρώτη άδεια

Η δημοπρασία ξεκίνησε στις 09:00 της Τρίτης όταν και ολοκληρώθηκε η κλήρωση για τα οχτώ ειδικά δωμάτια στα οποία κλείστηκαν οι οχτώ υποψήφιοι. Για την πρώτη άδεια απαιτήθηκαν σχεδόν 10 ώρες και 58 «χτυπήματα» από τους οχτώ τότε συμμετέχοντες. Κατακυρώθηκε αντί 43.6 εκατομμυρίων ευρώ στον Γιάννη Αλαφούζο του ΣΚΑΪ, ο οποίος ξεπέρασε στον τελικό γύρο (των δύο, με φακέλους και όχι στα PC) τον Χρήστο Καλογρίτσα.

 

Δεύτερη άδεια

Ξεκίνησε αργά την Τρίτη και ο τελικός υπερθμετατιστής αναδείχθηκε στις 15:25 το μεσημέρι της Τετάρτης: ο Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος πρόσφερε 52.6 εκατ. ευρώ. Χρειάστηκαν περίπου 18 ώρες και 80 «χτυπήματα» από τη στιγμή που κατακυρώθηκε η πρώτη άδεια προκειμένου να κλείσει και ο δεύτερος κύκλος, με τον Καλογρίτσα να «νικά» τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

 

Τρίτη άδεια

Έξι εναπομείναντες έκαναν συνολικά 101 «χτυπήματα»! Η διαδικασία ολοκληρώθηκε μεσημέρι της Πέμπτης και η άδεια πέρασε στα χέρια του ΑΝΤ1 της οικογένειας Κυριακού που χρειάστηκε να φτάσει 23 εκατ. ευρώ περισσότερα από αυτά που δόθηκαν για τη δεύτερη άδεια: 75,9 εκατ. ευρώ! Και εδώ, στον τελικό γύρο, ο Θόδωρος Κυριακής έφτασε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τέταρτη άδεια

Χρειάστηκαν σχεδόν 15 ώρες προκειμένου η δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας να ολοκληρωθεί με την τέταρτη και τελευταία. Τελευταίος υπερθεματιστής αναδείχθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσφέροντας 73.9 εκατ. ευρώ, μετά από 119 γύρους προσφορών (!), επικρατώντας στον τελικό γύρο του Ιβάν Σαββίδη.

 

Στα πόσα έφτασαν οι άλλοι τέσσερις;

Η μεγαλύτερη προσφορά του Ιβάν Σαββίδη ήταν στα 61.5 εκατ. ευρώ. Στα 61 εκατ. ευρώ έφτασε το ανώτατο χτύπημα του Δημήτρη Κοντομηνά, στα 18 εκατ. ευρώ η προσφορά των Κυπρίων και στα 13 εκατ. ευρώ το Star.

 

Ουπς…

Η… σιγή ασυρμάτου τηρήθηκε και όσοι απέφυγαν να κάνουν προβλέψεις, έπραξαν σοφά. Ούτε ο χρόνος που έκλειναν οι άδειες, ούτε τα χρήματα, ούτε η σειρά των υποψηφίων, ήταν μεταξύ των σεναρίων, που διακινήθηκαν τις προηγούμενες μέρες, στο πλαίσιο του «ρεπορτάζ» που ορισμένοι επινόησαν.

 

FB page Nίκος Μποζιονέλος, Twitter @nbozionelos

Ε-mail: nbozionelos@gmail.com

Hashtag #s24media

SHARE:
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η 3η σεζόν ‘Black Mirror’ σε προκαλεί να της βάλεις λιγότερα από 5 αστεράκια

Τα νέα επεισόδια της σειράς ανθολογίας sci-fi τρόμου ντεμπουτάρουν στο Netflix κι εμείς γράφουμε για τα επεισόδια καθώς τα βλέπουμε.

SPECIAL EDITION

SPECIAL EDITION

Οι σέξι Ελληνίδες της νέας τηλεοπτικής σεζόν

Δυνατά comeback, δυναμικά ντεμπούτα και πλούσια μπούστα. Ναι, δεν είναι πολλές. Αλλά αυτό, το μόνο που σημαίνει, είναι ότι είναι ακόμη πιο πολύτιμες.

ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΦΩΤΙΑ

ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΦΩΤΙΑ

Κάθειρξη 8 ετών για πλαστό απολυτήριο. Πυρ και μανία η έδρα του δικαστηρίου

Αντιμέτωπη με τις επιπλήξεις του δικαστηρίου βρέθηκε η κατηγορούμενη υπάλληλος Δημοσίου. "Είχα ανάγκη τα χρήματα" είπε η 55χρονη, συνταξιούχος σήμερα, που παρέδωσε πλαστό πτυχίο και ζημίωσε έτσι κατά 176.000€ το κράτος. "Άνθρωποι με πτυχία τυλίγουν σουβλάκια" είπε ο εισαγγελέας

ΠΑΝΟΡΜΟΥ

ΠΑΝΟΡΜΟΥ

Εκτέλεση για μια κάμερα. Δράστης χρυσαυγίτης συνταξιούχος αστυνομικός

Εν ψυχρώ εκτέλεσε ο χρυσαυγίτης συνταξιούχος αστυνομικός τον γυμναστή. Οραματιζόταν "Τάγματα Ασφαλείας" στον Μελιγαλά, ενώ είχε πολιτευτεί με την Χρυσή Αυγή τον Μάιο του 2012

 
UNIQUE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24