MEDIA

Παραίτηση Τσακνή από την ΕΡΤ!

Παραίτηση Τσακνή από την ΕΡΤ!

Καταγγελίες για «καλφαγιανισμό» από τον Διονύση Τσακνή, που υπέβαλλε την παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ. Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Εδώ και καιρό ο πρόεδρος Διονύσης Τσακνής και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Βασίλης Κωστόπουλος βρίσκονται σε μια διαρκή κόντρα. Πλέον το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ είναι… ακέφαλο μετά την παραίτηση Τσακνή, μια απόφαση που λήφθηκε χθες το μεσημέρι, αμέσως μετά την επίσημη εκδήλωση παρουσίασης της νέας διοίκηση της ΕΡΤ από τoν υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά.

Ο Τσακνής, ως μέλος της ΑΕΠΙ είχε καταθέσει εναντίον του νυν διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ για τη μεταξύ τους σύμβαση, ένα ζήτημα που είχε επανέλθει το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια του ελέγχου από την οικονομική αστυνομία και ο Κωστόπουλος είχε «παγώσει» τη διαδικασία. Το προηγούμενο Δ.Σ., υπό την προεδρία Τσακνή είχε εξουδιοδοτήσει τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη για να την υπογράψει αλλά όταν ο Ταγματάρχης αποχώρησε, τον διαδέχθηκε ο Κωστόπουλος.

Σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «Εφημερίδα των Συντακτών» ο συνθέτης θεώρησε ότι μετά τη χθεσινή εκδήλωση υπήρξε νομιμοποίηση του «καλφαγιανισμού» στην ΕΡΤ (σ.σ. αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη), από την κυβέρνηση και ανέφερε στην εφημερίδα πως αυτό «ας γίνει χωρίς εμένα».

Ο συνθέτης για δεύτερη φορά δήλωσε πρόθεση αποχώρησης αλλά τούτη τη φορά η απόφασή του δείχνει οριστική. Η πρώτη ήταν τον Αύγουστο εξαιτίας της διαφωνίας του για την τοποθέτηση του Βασίλη Κωστόπουλου στην ΕΡΤ, σε θέση διευθύνοντος συμβούλου.

Ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης ζήτησε να υπάρξει ενοποίηση της θέσης του προέδρου της ΕΡΤ με εκείνη του διευθύνοντος συμβούλου καταγγέλλοντας ουσιαστικά ότι υπό αυτές τις συνθήκες την τελευταία διετία επικράτησε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση... ρουσφετολογία και εξυπηρέτηση ημετέρων.

Οι εξελίξεις στην ΕΡΤ είναι ραγδαίες καθώς εκτός του Τσακνή έχει απομακρυνθεί προ ημερών και το μέλος του Δ.Σ. Μιχάλης Γρηγορίου.

Nίκος Μποζιονέλος ([email protected])

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ