MEDIA

Παππάς για Αλαφούζο, διαψεύσεις Χατζηνικολάου, Τσακνής για Μπέζο

Παππάς για Αλαφούζο, διαψεύσεις Χατζηνικολάου, Τσακνής για Μπέζο

Τι είπε ο Χατζηνικολάου για τη συνεργασία με Μαρινάκη, τι δηλώσεις έκανε ο Παππάς για τις άδειες και τον ΣΚΑΪ, τι διευκρινίζει η ΕΡΤ για τον Γιάννη Μπέζο. Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Διέψευσε ο Χατζηνικολάου για συνεργασία, επιβεβαίωσε συζητήσεις

Οι πληροφορίες στη δημοσιογραφική πιάτσα περί συνεργασίας των μιντιακών ομίλων του Νίκου Χατζηνικολάου και του Βαγγέλη Μαρινάκη υπάρχουν. Ωστόσο, ο δημοσιογράφος του Real Group φρόντισε, δις, να διαψεύσει: «Οι διαδιδόμενες "πληροφορίες" περί δήθεν συγχώνευσης του Realgroup με άλλους ομίλους ΜΜΕ είναι απολύτως ψευδείς και παντελώς ανυπόστατες» έγραψε χθες στο Facebook ενώ το πρωί στην εκπομπή του στον Real FM ο Χατζηνικολάου εμφανίστηκε με επιθετικό τόνο. Παραδέχτηκε όμως γίνονται συζητήσεις με την πλευρά του καναλιού που ετοιμάζει ο εφοπλιστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού, αλλά αυτές αφορούν πιθανή συνεργασία του στον τηλεοπτικό σταθμό με την ιδιότητα του δημοσιογράφου και όχι εκχώρηση των μετοχών του (σ.σ. ποιος έγραψε για εκχώρηση μετοχών;). Υποστήριξε ότι δεν έχει αποφασίσει αν θα συνεργαστεί ως εργαζόμενος με το υπό ίδρυση κανάλι του Μαρινάκη και με εμφατικό τρόπο αναφέρθηκε στη βιωσιμότητα του Realgroup του οποίου, όπως ανέφερε, ο δανεισμός του είναι μακράν ο χαμηλότερος από τον αμέσως προηγούμενο.

Παππάς για άδειες και Αλαφούζο

«Δεν είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε σε κανέναν από τους τέσσερις ότι θα πάρει την άδεια, συντρέχουν και άλλες προϋποθέσεις» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» απαντώντας σε σειρά ερωτημάτων για τις τηλεοπτικές άδειες. «Σε κάθε σημείο αυτή η διαδικασία δοκιμάζεται. Όταν λοιπόν τη Δευτέρα έχουμε την καταβολή των χρημάτων αυτό θα είναι περιουσία της διαδικασίας» υπογράμμισε ο κ. Παππάς και αναφέρθηκε σε μια «πραγματικότητα όπου θα έχουμε νόμιμες άδειες για πρώτη φορά» ενώ είπε ότι στην «Ελλάδα έχει συντελεστεί αυτά τα χρόνια μια αεροπειρατεία. Πήραν με σκοτεινό τρόπο τον αέρα της χώρας». «Έχουν εξαντληθεί τα επιχειρήματα για την αρτιότητα και τη διαφάνεια του διαγωνισμού» είπε ο κ. Παππάς απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον κ. Καλογρίτσα και πρόσθεσε «θα εξεταστούν όλες οι ενστάσεις που έχουν κατατεθεί». Σε όσους αναφέρουν ότι η υπόθεση Καλογρίτσα, είναι το Βατοπέδι του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς απάντησε «τους εύχομαι καλή τύχη». Ο υπουργός Επικρατείας διευκρίνισε ότι «μετά τον διάρκειας 15 ημερών έλεγχο (η αντίστροφη μέτρηση άρχισε χθες) θα έχουμε την οριστικοποίηση των υπερθεματιστών, εφόσον καταβληθούν τα χρήματα». Χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Παππάς: «Αυτός ο διαγωνισμός είχε αλλεπάλληλα φίλτρα τα οποία οι πολιτικοί μας αντίπαλοι που εξαπολύουν εμετούς υπερασπιζόμενοι συμφέροντα δικά τους δεν ομολογούν. Τώρα είμαστε στο στάδιο να εξετάσουμε τις ενστάσεις. Υπάρχει ενδεχόμενο να μην περάσουν στην επόμενη φάση κάποιοι από τους υπερθεματιστές. Αν δεν είναι εντάξει κάποιος φεύγει το επόμενο δευτερόλεπτο. Εμείς δεν είμαστε σκιτζήδες. Στην Ελλάδα έχει συντελεστεί αυτά τα χρόνια μια αεροπειρατεία. Πήραν με σκοτεινό τρόπο τον αέρα της χώρας.

Σε ερώτηση αν ένας υπερθεματιστής και μέτοχος (σ.σ. Αλαφούζος) μπορεί να δανειστεί από ναυτιλιακή και να το εμφανίσει στο πόθεν έσχες απάντησε ότι καλείται να αποδείξει αν έχει τα οικονομικά μέσα για να ανταποκριθεί στο τίμημα. Είπε ωστόσο ότι εγείρονται ερωτηματικά για το εάν κάποιος έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί οικονομικά όταν έχουν μπλοκαριστεί οι λογαριασμοί του.

Η Forthnet πάροχος καθολικής υπηρεσίας σταθερής τηλεφωνίας

Η Forthnet ανακοινώνει ότι αναδείχθηκε υπερθεματιστής στην σημερινή δημοπρασία της ΕΕΤΤ για την ανάδειξη παρόχου καθολικής υπηρεσίας για υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία για τα επόμενα χρόνιαθα εξυπηρετεί σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες αιτήματα για παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε οποιοδήποτε σημείο της ελληνικής επικράτειας, όσο απομακρυσμένο και αν είναι αυτό από υφιστάμενα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα. Η λύση σταθερής τηλεφωνίας μέσω satellite broadband που πρότεινε η Forthnet, και έγινε αποδεκτή μετά από ενδελεχή τεχνικό έλεγχο από την EETT, ήταν πολύ ανταγωνιστικότερη από τις προτάσεις των υπολοίπων παρόχων, που τελικά αποσύρθηκαν από την διαδικασία της δημοπρασίας.

Η Forthnet, η εταιρεία που έφερε το internet και την συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα, απέδειξε ότι οι διαχρονικά καινοτομικές υπηρεσίες, μπορούν να δίνουν ανταγωνιστικές λύσεις και να λειτουργούν προς όφελος του συνόλου της αγοράς και του καταναλωτικού κοινού.

Πρεμιέρα για τη σειρά UnReal στον ΟΤΕ TV

Αγωνιστική δράση από Premier League, όπου ξεχωρίζει ο αγώνας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λέστερ έρχεται το Σαββατοκύριακο στα κανάλια OTE SPORT. Αυτή την εβδομάδα ξεκινά η δράση και στο μπάσκετ, με το 1st International Basketball Tournament στην Κρήτη, όπου διαγωνίζεται ο Ολυμπιακός, το Supercopa της ACB Liga Endesa, όπου διεξάγεται το πρώτο Clásico της σεζόν Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα, και το Supercoppa Ιταλίας.

Συνεχίζονται οι πρεμιέρες νέων σειρών στο OTE CINEMA 4HD: Hooten & the Lady, Wynonna Earp, αλλά και το υποψήφιο για Emmy UnReal που αποκαλύπτει την back stage πραγματικότητα των reality shows. Στις κινηματογραφικές πρεμιέρες, ξεχωρίζουν το εξαιρετικό Creed, που χάρισε στον Σιλβέστερ Σταλόνε την τρίτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ στο OTE CINEMA 1HD, τo all-star blockbuster X-Men: Apocalypse στην υπηρεσία OTE Cinema On Demand, αλλά και το εκρηκτικό Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ του Μάρτιν Σκορσέζε με τους Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μάθιου Μακόναχι, Τζόνα Χιλ και Μάργκοτ Ρόμπι, στο Village Cinema HD. Οι συνδρομητές του ΟΤΕ TV θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το premium αθλητικό και κινηματογραφικό πρόγραμμα των καναλιών του ΟΤΕ TV όπου και αν βρίσκονται, μέσω κινητού, tablet ή laptop, από την υπηρεσία OTE TV GO.

Δήλωση Τσακνή για Μπέζο

Σε ερώτηση σχετικά με την εκπομπή «Μιλώντας για το θέατρο», ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι πλέον γνωστό, ότι η παραπληροφόρηση, αποτελεί περίπου εθνικό σπορ. Από άγνοια, ή από διατεταγμένη υπηρεσία, δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Το αποτέλεσμα είναι που μετράει. Και το αποτέλεσμα, δηλητηριώδες πάντα, δυστυχώς, δεν ανατρέπεται, όσο κι αν παραθέσει κανείς τα αληθή γεγονότα. Η ζημιά έχει συντελεστεί. Η εκπομπή που παρουσιάζει ο Γιάννης Μπέζος κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο 40 – 50.000 ευρώ, ανά επεισόδιο (αναλόγως του πόσο ευφάνταστος είναι ο τηλεοπτικός παρουσιαστής, ή ο συντάκτης κάποιου άρθρου σε εφημερίδα ή ιστότοπο).

Η αλήθεια τώρα, όπως φαίνεται και στη Διαύγεια με ημερομηνία 6/4/2016 και αρ. Πρωτοκόλλου 1087: Η εκπομπή «ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ», δώδεκα επεισοδίων με παρουσιαστή τον κύριο Γιάννη Μπέζο, έχει συνολικό κόστος, 90.240 ευρώ, άρα κόστος ανά επεισόδιο 7.520 ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος κάτοχος διδακτορικού στη θεωρία των αριθμών, για να αντιληφθεί τη διαφορά ανάμεσα στις 50.000 και στις 7.520. Και μιλώντας για το συγκεκριμένο ποσό, αναφερόμαστε στο συνολικό κόστος ανά εκπομπή και όχι στην αμοιβή του συγκεκριμένου ηθοποιού – παρουσιαστή».

«Ασφαλώς Επί Τροχών» στην ΕΡΤ3

«Ασφαλώς Επί Τροχών» … κινείται η ΕΡΤ3 τη νέα τηλεοπτική σεζόν, με τον Χάρη Θεοφράστου ‘‘στο τιμόνι’’ και ‘‘εκκίνηση’’ την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, στις 20:00. Η εβδομαδιαία εκπομπή ασχολείται με την οδική ασφάλεια, την οδική συμπεριφορά και γενικά την αυτοκίνηση, με χιουμοριστική και άμεση προσέγγιση. Στο πρώτο επεισόδιο, ο Χάρης Θεοφράστου είναι ο Επιθεωρητής Δημόσιας Οδηγικής Συμπεριφοράς και Ασφάλειας (ΕΔΟΣΑ) και επισκέπτεται τη Δημοτική Χαρτοθήκη Κοζάνης μέσω Εγνατίας Οδού. Παράλληλα, παρουσιάζονται και άλλα θέματα σχετικά με το σετ αποσκευών της Rolls Royce, τους ψηφιακούς προσομοιωτές οδήγησης, τα ιπτάμενα αυτοκίνητα, τους εξωσκελετούς, ένα αφιέρωμα στη γυναίκα και το αυτοκίνητο, και τέλος ένα ακόμη θέμα για τη συντήρηση του ποδηλάτου.

-> Ο Mediaρχης παρεμβαίνει καθημερινά στο «Βούρτσα, Μπάλα και Τραμπάλα» (18:00 με 20:00) στον Sport24 Radio 103,3 .

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ