MEDIA

Οι τηλεοπτικές άδειες, τα χρέη και η εισαγγελική έρευνα

Οι τηλεοπτικές άδειες, τα χρέη και η εισαγγελική έρευνα

Ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος, γράφει για το τι συμβαίνει με τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών αλλά και τα δάνεια 800, και βάλε, εκατομμυρίων ευρώ (!) των μιντιακών επιχειρήσεων.

 

-> Ακούστε την εκπομπή του Mediaρχη κάθε Σάββατο 10:00 με 11:00 το πρωί στο Sport24 Radio 103,3.

Σύμφωνα με το πλάνο της κυβέρνησης, οι άδειες για εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς αναμένεται να είναι μόλις τέσσερις. Εκτός κι αν ο αρμόδιος υπουργεός Νίκος Παππάς αποφασίσει, τελικά διαφορετικά. Αυτό προφανώς σημαίνει πως κάποιοι από τους νυν σταθμούς κινδυνεύουν να μην πάεουν άδεια ενώ υπάρχουν και ¨ονόματα επιχειρηματιών που εμφανίζονται διατεθειμένοι να πλειοδοτήσουν για μια άδεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε πριν από λίγο καιρό η «Εφημερίδα των Συντακτών», έντεκα μιντιακές επιχειρήσεις έχουν δάνεια σε τέσσερις τράπεζες: Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank και συνολικά οι οφειλές τους φτάνουν τα 808.830.190 ευρώ! Τα δάνεια που έχει το MEGA (Τηλέτυπος) φτάνουν συνολικά τα 70,42 εκατ. ευρώ, ο ΑΝΤ1 (μαζί με το "αδερφάκι" Μακεδονία TV) έχουν δάνεια και στις τέσσερις τράπεζες που αγγίζουν τα 170 εκατ. ευρώ ενώ ΣΚΑΪ και «Καθημερινή» του ομίλου Αλαφούζου παρουσιάζονται να έχουν δάνεια ύψους 105 εκατ. ευρώ, με τα περισσότερα (81 εκατ. ευρώ) να είναι στην Εθνική Τράπεζα ενώ το STAR εμφανίζει δανεισμό που φτάνει τα 56,6 εκατ. ευρώ. Ο Alpha εμφανίζεται με σχετικά χαμηλό δανεισμό (14,7 εκατ. ευρώ),.

Αν, λοιπόν, τα κανάλια δεν μπορέσουν να πάρουν άδεια, πώς θα αποπληρωθούν αυτά τα δάνεια;

Συνάμα, προκαλεί πανικό στα ανώτερο στελεχικό δυναμικό των τραπεζών η εισαγγελική έρευνα για τα θαλασσοδάνεια προς τα μεγάλα μιντιακά συγκροτήματα. Περίπου 60 στελέχη της Alpha, της Πειραιώς και της Εθνικής κλήθηκαν ήδη από τον οικονομικό εισαγγελέα Γαληνό Μπρή να καταθέσουν για χορηγήσεις προς τον πρώην ΔΟΛ και προς τον τωρινό ιδιοκτήτη του Σταύρο Ψυχάρη. Κλήσεις αναμένεται να σταλούν και σε στελέχη της Eurobank, που έχει δώσει μικρότερα ποσά στην ίδια εταιρία. Η εισαγγελική έρευνα θα επεκταθεί εν συνεχεία στα δάνεια που έχουν δοθεί σε άλλες μεγάλες επιχειρήσεις των media, συμπεριλαμβανομένου του Mega Channel (εταιρία "Τηλέτυπος") και του ΑΝΤ1.

Μεταξύ άλλων έχει κληθεί για κατάθεση και ο ιδιοκτήτης του πρώην ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης, ως ύποπτος για την τέλεση του κακουργήματος της ηθικής αυτουργίας στην απιστία.

FB page Nίκος Μποζιονέλος, Twitter @nbozionelos

Ε-mail: nbozionelos@gmail.com

Hashtag #s24media

 
SHARE:

BEST OF NETWORK

Σαφάρι για τις αναρτήσεις μίσους Φιλιππάκη και άλλων δέκα

Ο δικηγόρος του Γιώργου Φιλιππάκη ανέφερε στο News 24/7 πως κάποιος άλλος έκανε ανάρτηση στο Facebook περί σύλληψης και πως ο πελάτης του δεν έχει οδηγηθεί ακόμη στις αρχές για όσα δήλωσε για τον Γ. Στουρνάρα

10 λόγοι που το κορίτσι σου φωνάζει στο κρεβάτι

(Και μάλιστα,περισσότερη από σένα) Πριν παρεξηγηθείς, να πούμε ότι δεν το λέμε εμείς, αλλά οι επιστήμονες.

Μέρκελ: Η Ευρώπη δεν μπορεί να βασίζεται στους συμμάχους της

"Πρέπει να αγωνιστούμε μόνοι μας για το μέλλον μας, για τη μοίρα μας ως Ευρωπαίοι", δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος μετά τις συνόδους του ΝΑΤΟ και της G7 και την επικριτική θέση και αντίθεση του Αμερικανού προέδρου σε πολλά ζητήματα

Ποιο θέλουμε να είναι το γυναικείο ρόστερ του επόμενου Survivor;

Ότι είχε να μας δείξει αυτό το Survivor, το έχει ήδη κάνει. Το ερώτημα είναι τι επίπτωση θα έχει στο ρόστερ -ειδικά το γυναικείο- του επόμενου.

 
UNIQUE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24