Οι τηλεοπτικές άδειες, τα χρέη και η εισαγγελική έρευνα - Media - SPORT 24
MEDIA

Οι τηλεοπτικές άδειες, τα χρέη και η εισαγγελική έρευνα

Οι τηλεοπτικές άδειες, τα χρέη και η εισαγγελική έρευνα

Ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος, γράφει για το τι συμβαίνει με τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών αλλά και τα δάνεια 800, και βάλε, εκατομμυρίων ευρώ (!) των μιντιακών επιχειρήσεων.

 

-> Ακούστε την εκπομπή του Mediaρχη κάθε Σάββατο 10:00 με 11:00 το πρωί στο Sport24 Radio 103,3.

Σύμφωνα με το πλάνο της κυβέρνησης, οι άδειες για εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς αναμένεται να είναι μόλις τέσσερις. Εκτός κι αν ο αρμόδιος υπουργεός Νίκος Παππάς αποφασίσει, τελικά διαφορετικά. Αυτό προφανώς σημαίνει πως κάποιοι από τους νυν σταθμούς κινδυνεύουν να μην πάεουν άδεια ενώ υπάρχουν και ¨ονόματα επιχειρηματιών που εμφανίζονται διατεθειμένοι να πλειοδοτήσουν για μια άδεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε πριν από λίγο καιρό η «Εφημερίδα των Συντακτών», έντεκα μιντιακές επιχειρήσεις έχουν δάνεια σε τέσσερις τράπεζες: Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank και συνολικά οι οφειλές τους φτάνουν τα 808.830.190 ευρώ! Τα δάνεια που έχει το MEGA (Τηλέτυπος) φτάνουν συνολικά τα 70,42 εκατ. ευρώ, ο ΑΝΤ1 (μαζί με το "αδερφάκι" Μακεδονία TV) έχουν δάνεια και στις τέσσερις τράπεζες που αγγίζουν τα 170 εκατ. ευρώ ενώ ΣΚΑΪ και «Καθημερινή» του ομίλου Αλαφούζου παρουσιάζονται να έχουν δάνεια ύψους 105 εκατ. ευρώ, με τα περισσότερα (81 εκατ. ευρώ) να είναι στην Εθνική Τράπεζα ενώ το STAR εμφανίζει δανεισμό που φτάνει τα 56,6 εκατ. ευρώ. Ο Alpha εμφανίζεται με σχετικά χαμηλό δανεισμό (14,7 εκατ. ευρώ),.

Αν, λοιπόν, τα κανάλια δεν μπορέσουν να πάρουν άδεια, πώς θα αποπληρωθούν αυτά τα δάνεια;

Συνάμα, προκαλεί πανικό στα ανώτερο στελεχικό δυναμικό των τραπεζών η εισαγγελική έρευνα για τα θαλασσοδάνεια προς τα μεγάλα μιντιακά συγκροτήματα. Περίπου 60 στελέχη της Alpha, της Πειραιώς και της Εθνικής κλήθηκαν ήδη από τον οικονομικό εισαγγελέα Γαληνό Μπρή να καταθέσουν για χορηγήσεις προς τον πρώην ΔΟΛ και προς τον τωρινό ιδιοκτήτη του Σταύρο Ψυχάρη. Κλήσεις αναμένεται να σταλούν και σε στελέχη της Eurobank, που έχει δώσει μικρότερα ποσά στην ίδια εταιρία. Η εισαγγελική έρευνα θα επεκταθεί εν συνεχεία στα δάνεια που έχουν δοθεί σε άλλες μεγάλες επιχειρήσεις των media, συμπεριλαμβανομένου του Mega Channel (εταιρία "Τηλέτυπος") και του ΑΝΤ1.

Μεταξύ άλλων έχει κληθεί για κατάθεση και ο ιδιοκτήτης του πρώην ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης, ως ύποπτος για την τέλεση του κακουργήματος της ηθικής αυτουργίας στην απιστία.

FB page Nίκος Μποζιονέλος, Twitter @nbozionelos

Ε-mail: nbozionelos@gmail.com

Hashtag #s24media

SHARE:
ΛΙΣΤΕΣ

ΛΙΣΤΕΣ

13 καθημερινά πράγματα που συμβαίνουν μόνο σε ταινίες

Το εύκολο παρκάρισμα, τα μηνύματα στον τηλεφωνητή και πολλές ακόμη απλές καταστάσεις που θα δεις να συμβαίνουν μόνο στο σινεμά.

ONEMAN FOOD

ONEMAN FOOD

Το brunch του Odori είναι από άλλο πλανήτη

Ή έστω από άλλη χώρα, αφού πρεσβεύει το 'taste of Italy περισσότερο από οτιδήποτε έχεις φάει τις Κυριακές σου.

ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΦΩΤΙΑ

ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΦΩΤΙΑ

Κάθειρξη 8 ετών για πλαστό απολυτήριο. Πυρ και μανία η έδρα του δικαστηρίου

Αντιμέτωπη με τις επιπλήξεις του δικαστηρίου βρέθηκε η κατηγορούμενη υπάλληλος Δημοσίου. "Είχα ανάγκη τα χρήματα" είπε η 55χρονη, συνταξιούχος σήμερα, που παρέδωσε πλαστό πτυχίο και ζημίωσε έτσι κατά 176.000€ το κράτος. "Άνθρωποι με πτυχία τυλίγουν σουβλάκια" είπε ο εισαγγελέας

ΠΑΝΟΡΜΟΥ

ΠΑΝΟΡΜΟΥ

Εκτέλεση για μια κάμερα. Δράστης χρυσαυγίτης συνταξιούχος αστυνομικός

Εν ψυχρώ εκτέλεσε ο χρυσαυγίτης συνταξιούχος αστυνομικός τον γυμναστή. Οραματιζόταν "Τάγματα Ασφαλείας" στον Μελιγαλά, ενώ είχε πολιτευτεί με την Χρυσή Αυγή τον Μάιο του 2012

 
UNIQUE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24