MEDIA

Οι δύο "Ελευθερίες" και οι καταγγελίες από τον ΔΟΛ!

Οι δύο "Ελευθερίες" και οι καταγγελίες από τον ΔΟΛ!

Ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος, προσπαθεί να εξηγήσει γιατί δύο εφημερίδες… μοιάζουν τόσο και γιατί δύο εφημερίδες έχουν σχεδόν ίδιο όνομα!

Σήμερα εμφανίστηκαν δύο νέες εφημερίδες στα περίπτερα. Η «Ελευθερία του Τύπου» του ομίλου των «Παραπολιτικών» και η «Ελευθερία στην Ενημέρωση» του ομίλου Φιλιππάκη.

Φυσικά η λέξη «Ελευθερία» είναι πολύ μεγαλύτερη στο πρωτοσέλιδο από τα… συμπαρομαρτούντα. Δεν είναι νέο, είναι κανόνας: θυμηθείτε την εφημερίδα «Ειδήσεις» του Νίκου Χατζηνικολάου που έχει με μικρά γράμματα το «Αληθινές» (καθότι ο τίτλος «Ειδήσεις» ανήκει από δεκαετίες… αλλού, όπως είχαμε γράψει σχετικά !).

Η «Ελευθερία του Τύπου» κυκλοφόρησε σήμερα για πρώτη φορά ως καθημερινή, ως γνωστόν τα κυριακάτικα φύλλα είναι διαφορετικά, ακόμη και εταιρικά, πολλές φορές μάλιστα ακολουθείτε ο τίτλος από «της Κυριακής» (όπως π.χ. ήταν το «Βήμα»), αν υπάρχει καθημερινό έντυπο.

Η έκπληξη ήταν με την κυκλοφορία της «Ελευθερίας στην Ενημέρωση». Έκπληξη αλλά… όχι για τούτη εδώ τη στήλη αφού είχαμε γράψει σχετικά από τις 22 Φεβρουαρίου ! Έκπληξη ήταν το όνομα καθότι κρατούνταν ως επτασφράγιστο μυστικό από τον Γιάννη Φιλιππάκη και τους ανθρώπους του. Γνωρίζαμε απλά ότι οι «Προβλέψεις», το γνωστό στοιχηματικό περιοδικό, θα αποκτούσε και καθημερινή… οντότητα.

For the record, η «Ελευθερία του Τύπου» κοστίζει 1 ευρώ και 30 λεπτά ενώ η «Ελευθερία στην Ενημέρωση» μόνο 50 λεπτά του ευρώ.

Κι αν στην «Ελευθερία του Τύπου»… βράζουν σχετικά, για το όνομα της άλλης εφημερίδας, με την «Ελευθερία του Τύπου» βράζουν στον… ΔΟΛ. Και ολοένα και αυξάνονται άρθρα αλλά και posts στα social media αναφορικά με το clopy paste, όπως καταγγέλλουν, του lay out του «Βήματος». Όπου «lay out» για τους μη γνώστες, βάλτε το «στήσιμο» και τα «κασέ» μιας εφημερίδας.

Μάλιστα εργαζόμενους του ΔΟΛ… πειραματίστηκε (χθες, Κυριακή) για να πείσει για του λόγου το αληθές. Τι έκανε; Αντιγράφουμε το ποστάρισμά του: « Αριστερά, βλέπετε την νέα εφημερίδα “Ελευθερία του Τύπου” που κυκλοφόρησε σήμερα. Δεξιά, βλέπετε την ίδια εφημερίδα απλά με το λογότυπο του “Βήματος”, και κάτω το αντίστροφο, όπως τη φαντάστηκε το παρανοϊκό μου μυαλό με ένα απλό photoshop (…). Καλοτάξιδη παιδιά και να μην ξεχνάτε ότι δεν σας υποχρεώνει κανείς να αντιγράφετε. Αν και όπως έλεγε ο Ερικ Χόφερ: “ακόμα και όταν οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να κάνουν αυτό που θέλουν, συνήθως μιμούνται τους άλλους”».

Οι δύο "Ελευθερίες" και οι καταγγελίες από τον ΔΟΛ!


Η δε «Ελευθερία στην Ενημέρωση» σε lay out μοιάζει πολύ με τη… «Δημοκρατία»: λογικό αφού η έκδοση της γίνεται με έδρα το γραφείο της Σόλωνος όπου είναι η άλλη έδρα των επιχειρήσεων του Φιλιππάκη.

Σύμφωνα δε με τις πρώτες εκτιμήσεις των πρακτορείων για τις κυριακάτικες εφημερίδες, η νεόκοπη «Ελευθερία του Τύπου» πούλησε 38.000 φύλλα, όσα και… το «Βήμα»! Τα περισσότερα πούλησε χθες το «Πρώτο Θέμα» με 66.000 φύλλα…

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ