MEDIA

Οι διώξεις σε Μαυρίκο, Ψυχάρη και η ΔΑΠ στον "Ενικό"!

Οι διώξεις σε Μαυρίκο, Ψυχάρη και η ΔΑΠ στον "Ενικό"!

Ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος, γράφει για το... φίλα προσκείμενο στον Κυριάκο Μητσοτάκη πάνελ χθες στον "Ενικό" του Star και για τις διώξεις σε εκδότες.

Δίωξη για κακούργημα στον εκδότη της "Ακρόπολης"

Οι διώξεις σε Μαυρίκο, Ψυχάρη και η ΔΑΠ στον "Ενικό"!


Ποινική δίωξη για βαρύτατα κακουργήματα ασκήθηκαν σε βάρος τριών κατηγορουμένων για την υπόθεση εκβιασμών μέσω της εφημερίδας "Ακρόπολη" . Οι τρεις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της εκβίασης κατ' επάγγελμα και κατά συναυτουργία και δωροδοκία. Ο Παναγιώτης Μαυρίκος βαρύνεται και για την πράξη της παράβασης του νόμου περί όπλων. Η δράση του κυκλώματος στο οποίο φαίνεται ότι συμμετείχαν τουλάχιστον άλλα δύο άτομα, ξεκίνησε τουλάχιστον από το 2009, ενώ η αρχή του τέλους τους ξεκίνησε από πριν περίπου έναν χρόνο, όταν ένα θύμα τους κατήγγειλε στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών τα όσα βίωνε και συγκεκριμένα ένα στέλεχος ΔΕΚΟ, που κατήγγειλε ότι δεχόταν ακόμα και απειλές κατά της ζωής της και μελών της οικογένειάς της από τον κακοποιό εκδότη και τους «δημοσιογράφους».

Μάλιστα, οι δυσφημιστικές δημοσιεύσεις που έκανε η εφημερίδα «Ακρόπολη» οδήγησαν στην παραίτηση τότε του στελέχους της ΔΕΚΟ. Οι πολύμηνες έρευνες των Αρχών ανέδειξαν πως θύματα των δραστών υπήρξαν ακόμα και ένας γνωστός επιχειρηματίας, διάφορες ΔΕΚΟ και τράπεζες, ενώ μέλη του κυκλώματος ελίσσονταν μέσα από τις σχέσεις τους με πολιτικούς και κόμματα.

Η σύλληψη του εκδότη και δύο δημοσιογράφων από τους αστυνομικούς της Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής της ΕΛΑΣ προέκυψε έπειτα από εισαγγελική παραγγελία και κατόπιν πολύμηνης παρακολούθησης. Ο σούπερ κοριός κατέγραψε συνομιλίες από τα τηλεφωνήματα που έκαναν και τα οποία πολλές φορές έφταναν τα 40 την ημέρα προκειμένου να εξασφαλίσουν χρήματα από τα θύματά τους. Ηταν τόσο πιεστικοί που τους έβριζαν και τους ζητούσαν να καταθέσουν μεγάλα ποσά. Κάποιοι λένε ότι τα συγκεκριμένα ποσά ξεπερνούσαν τις 500.000 ευρώ τον μήνα.

Οι διώξεις σε Μαυρίκο, Ψυχάρη και η ΔΑΠ στον "Ενικό"!


Πάντως οι εφημερίδες του Μαυρίκου, "Ακρόπολη" και "Αθλητική Ημέρα", σήμερα κυκλοφόρησαν κανονικά...

Ποινική δίωξη (και) κατά Ψυχάρη

Ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε απιστία σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε κατά του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, μετά από παραγγελία του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Π. Αθανασίου.Μαζί του διώκονται για απιστία οι υπάλληλοι της τράπεζας Alpha Bank. Η υπόθεση αφορά προσωπικά δάνεια που είχε λάβει ο Σταύρος Ψυχάρης ύψους περίπου 57 εκατ. ευρώ, χωρίς να προκύπτουν επαρκείς εγγυήσεις. Ως φυσικοί αυτουργοί της πράξης της απιστίας ελέγχονται τα στελέχη των τραπεζών, οι οποίοι ως μέλη επιτροπών ενέκριναν τη χορήγηση των δανείων, καθώς οι οικονομικοί εισαγγελείς εξετάζουν το ενδεχόμενο να χορηγήθηκαν χωρίς να δοθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις.

Οι διώξεις σε Μαυρίκο, Ψυχάρη και η ΔΑΠ στον "Ενικό"!


Ο Ψυχάρης σε επιστολή του προς την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» αναφέρει ότι διαθέτει αντίγραφα και αποδεικτικά για τα τελευταία έξι χρόνια, όμως δεν έχει κρατήσει αντίγραφα, (!) για τα προηγούμενα δ΄λεκα χρόνια. Υπενθυμίζεται πως η επιτροπή της Βουλής που είναι αρμόδια για τον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης έστειλε, στις αρχές του Φεβρουαρίου, επιστολή στον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη, προκειμένου να προσκομίσει αποδείξεις ότι είχε καταθέσει δήλωση «πόθεν έσχες» την περίοδο 2000 -2008.

Στον "Ενικό" με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ!

Οι διώξεις σε Μαυρίκο, Ψυχάρη και η ΔΑΠ στον "Ενικό"!


Είναι, συχνά, να γελάει κανείς με τα πάνελ του Νίκου Χατζηνικολάου στον "Ενικό". Κατανοητό να θέλει, ένας καλεσμένος πολιτικός, να του ασκηθούν... φιλικές ερωτήσεις αλλά χθές το κακό παράγινε καθώς οι "Ελληνες πολίτες" που ρωτούν στην εκπομπή του Star ήταν (πρώην ή νυν) ΔΑΠίτες και γενικώς μέλη της ΝΔ, χωρίς πλάκα μόνο η... Παπαγγελή έλειπε! Είδαμε λοιπόν να ρωτούν τον προσκεκλημένο Κυριάκο Μητσοτάκης ο Αλέξανδρος Σωτηρόπουλος (γνωστός από το γραφειάκι της ΔΑΠ στην ΑΣΟΕΕ), ο Κωνσταντίνος Γιαννελάκης που ήταν υποψήφιος στον δήμο Αθηναίων στο πλευρό του Αρη Σπηλιωτόπουλου, ο Δημήτρης Χατζηαράπης που μεταξύ άλλων γράφει και στο "δεξιόστροφο" marketnews.gr του Κωνσταντίνου Μπογδάνου (του ΣΚΑΪ), η Ναταλία Κρίτσαλη που εργάζεται σε μια ΜΚΟ της Νίκης Κεραμέως και ο αντιδήμαρχος Αχαρνών-Θρακομακεδόνων Μιχάλης Βρεττός που εμφανίστηκε ως "επιχειρηματίας, 31 ετών" και επίσης προέρχεται από τη δεξιά παράταξη. Δεν είναι νέο τούτο, ήτοι η επιλεκτική επιλογή κοινού, στον "Ενικό" και τα ίδια γίνονται και στο "On Line", την εκπομπή του Mega με Ολγα Τρέμη και Νίκο Χατζηνικολάου που δεν... φτούρησε, εντέλει.

Οριστικά στις 19:00 το δελτίο του ΑΝΤ1

Ανανεωμένο και σε νέα ώρα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ξεκινά από τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού θα προβάλλεται καθημερινά στις 19:00 με τη Μαρία Χούκλη, κοπιάροντας πρακτικά την επιλογή του Alpha...

-> Ο Mediaρχης παρεμβαίνει καθημερινά στο «Βούρτσα, Μπάλα και Τραμπάλα» (18:00 με 20:00) στον Sport24 Radio 103,3 .

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ