MEDIA

Ο Τάφος του Ιησού στο National Geographic

Ο Τάφος του Ιησού στο National Geographic

Η έρευνα του ΕΜΠ που προκάλεσε παγκόσμιο δέος, σε ειδική εκπομπή.

Προ ενός μήνα αποκαλύφθηκε η ανακάλυψη που προκαλεί παγκόσμιο δέος και την έκανε για το National Geographic η καθηγήτρια του ΕΜΠ Τόνια Μοροπούλου: ο Τάφος του Ιησού στην Ιερουσαλήμ είναι ο αυθεντικός.

Η επιστημονική χρονολόγηση έδειξε ότι τα πετρώματα του μνημείου χρονολογούνται στο 345 μ.Χ., την ώρα που γνωρίζουμε από ιστορικές πηγές ότι οι Ρωμαίοι είχαν εντοπίσει το ακριβές σημείο της ταφής του Ιησού το 326.

"Αν και είναι αρχαιολογικά αδύνατον να επιβεβαιωθεί ότι ο τάφος είναι το σημείο ταφής ενός Εβραίου που ήταν γνωστός ως Ιησούς από την Ναζαρέτ και ο οποίος, σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη, σταυρώθηκε στην Ιερουσαλήμ το 30 ή το 33 μ.Χ., οι νέες επιστημονικές χρονολογήσεις επιβεβαιώνουν πως η πρώτη κατασκευή του ταφικού μνημείου έγινε την εποχή του Κωνσταντίνου, του πρώτου Χριστιανού αυτοκράτορα της Ρώμης", αναφέρει το δημοσίευμα του Νational Geographic.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο προχώρησε σε εργασίες αναστήλωσης του μνημείου και άνοιξε για πρώτη φορά τον τάφο τον Οκτώβριο του 2016 όταν και πήραν δείγματα για να προχωρήσουν την έρευνά τους.

Η σχετική εκπομπή «Explorer: Αφιέρωμα στον Πανάγιο Τάφο» θα προβληθεί από το κανάλι του National Geographic αύριο, ανήμερα των Χριστουγέννων, στις 21:00.

Nίκος Μποζιονέλος ([email protected])

Hashtag #s24media



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ