MEDIA

Νέα απεργία στα ΜΜΕ, βόλεϊ και… Vodafone TV

Νέα απεργία στα ΜΜΕ, βόλεϊ και… Vodafone TV

Απεργούν, ξανά, οι δημοσιογράφοι, μεθαύριο Πέμπτη. Την Τετάρτη ξεκινούν τα play offs της Volley League, τι έγινε με την καμπάνια της Vodafone TV. Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Ηρακλής – Ολυμπιακός αύριο

Την Τετάρτη 6 Απριλίου στις 19:30 διεξάγεται ο εξ’ αναβολής αγώνας Ηρακλής – Ολυμπιακός για την 25η αγωνιστική της Super League. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί από τα Novasports 1 και Novasports 1 HD, από την πρωτοποριακή υπηρεσία Nova GO και ηχητικά από το Novasports.gr. Στην περιγραφή από το «Καυτανζόγλειο Στάδιο» θα είναι ο Δημήτρης Κανελλάκης και στο ρεπορτάζ οι Ευγένιος Δαδαλιάρας και Νίκος Γαβαλάς.

Live τα play offs της Volley League

Οι φίλοι του βόλεϊ από την Τετάρτη 6 Απριλίου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά και αποκλειστικά στα κανάλια Novasports το ξεκίνημα των play offs της Volley League. Ολυμπιακός, Κηφισιά, ΠΑΟΚ και Φοίνικας Σύρου ρίχνονται στη μάχη του τίτλου και τα αθλητικά κανάλια της Nova θα καλύψουν όλες τις συναρπαστικές μάχες στα φιλέ. Αύριο στις 18:00 θα αναμετρηθούν στο Ζηρίνειο η Κηφισιά με τον Φοίνικα Σύρου, σε ένα παιχνίδι που θα μεταδοθεί από το Novasports 2 και στις 20:30 θα ακολουθήσει στο Novasports 3 η αναμέτρηση Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ.

Οι 2οι αγώνες της σειράς των ημιτελικών θα διεξαχθούν την Παρασκευή 8 Απριλίου (στις 18:00 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ και στις 20:30 Κηφισιά – Φοίνικας) και οι 3οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα (18:00 Φοίνικας – Κηφισιά και στις 20:30 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός).

Νέα απεργία των ΜΜΕ

Η ΕΣΗΕΑ, όπως ανακοίνωσε, «συμμετέχει μαζί με όλους τους κοινωνικούς φορείς στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016 και καλεί τους συναδέλφους να πάρουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση που γίνεται στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Η απεργία αρχίζει στις 06.00 π.μ. της Πέμπτης, 7 Απριλίου 2016 έως τις 06.00 π.μ. της Παρασκευής, 8 Απριλίου 2016 και αφορά τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους που εργάζονται:

– Σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά) του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

– Στην ΕΡΤ, στο ΑΜΠΕ, στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου.

Διεκδικούμε την αυτονομία των ασφαλιστικών Ταμείων του κλάδου και τη διασφάλιση των πόρων τους.

Απεργούμε μαζί με όλη την κοινωνία, τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους απλήρωτους και τους συνταξιούχους, απέναντι στα μνημόνια που:

– Φτωχοποιούν την ελληνική κοινωνία.

– Ανατρέπουν ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

– Διαλύουν τον κοινωνικό ιστό και προσπαθούν να χειραγωγήσουν την ενημέρωση.

3. Διεκδικούμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας.

Οι δημοσιογράφοι απαιτούμε:

– Κανόνες διαφάνειας στην αδειοδότηση και λειτουργία των ΜΜΕ και δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι στη συγκέντρωση των ΜΜΕ, είτε αυτό εξυπηρετεί την πολιτική εξουσία είτε επιχειρηματικά συμφέροντα.

– Συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των εργαζομένων στα ΜΜΕ και της Ενημέρωσης.

Στη διάρκεια της απεργίας η ΕΣΗΕΑ σε συνεννόηση με την ΠΟΣΠΕΡΤ θα επιτρέψουν:

– Τη μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 12:15-12:30 το μεσημέρι.

– Τη μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00-20:15.

Την ώρα των συγκεκριμένων μεταδόσεων έχουν τη δυνατότητα για απεργιακό δελτίο τα ειδησεογραφικά sites και οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων (πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών), όπως και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για ροή ειδήσεων σε αυτό το 15λεπτο.

Η κάλυψη των θεμάτων, η μετάδοση και οι αναρτήσεις θα γίνουν σε αυτά τα απεργιακά δελτία, ΜΟΝΟ από το απολύτως απαραίτητο συντακτικό και τεχνικό προσωπικό και από τους συναδέλφους, που καλύπτουν τα εργατικά θέματα.

Οι δημοσιογράφοι, που θα απασχοληθούν, θα αναγγελθούν στην απεργιακή επιτροπή της Ένωσης εκ των προτέρων, από τους εκπροσώπους της ΕΣΗΕΑ σε κάθε ΜΜΕ ή τους υπεύθυνους των δελτίων.

Η ΕΣΗΕΑ επαναλαμβάνει για μια ακόμη φορά ότι η αξιολόγηση γίνεται στους δρόμους, στα μπλόκα, στα συσσίτια, στα σύνορα και στα hot spots».

Πρόβλημα με την καμπάνια της Vodafone

Η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Ελέγχου Επικοινωνίας, όπως προβλέπεται από τον Ελληνικό Κώδικα Διαφήμισης – Επικοινωνίας και τον Κανονισμό Λειτουργίας, εξέτασε την υπό έλεγχο επικοινωνία σε σχέση με τις υποβληθείσες αιτήσεις ελέγχου και έλαβε υπ’ όψιν της τα στοιχεία και επιχειρήματα που αναπτύχθηκαν στη συνεδρίαση, προκειμένου να αξιολογήσει εάν η διαφημιστική καμπάνια της Vodafone είναι σύμφωνη με τις διατάξεις του ΕΚΔ-Ε.

Η Επιτροπή αξιολογώντας αναλυτικά τόσο τους επιμέρους διαφημιστικούς ισχυρισμούς που διατυπώνονται στην καμπάνια Vodafone Home Triple Play κατέληξε ότι οι ισχυρισμοί «10.000 ταινίες και σειρές» και «χιλιάδες σειρές» τεκμηριώθηκαν επαρκώς και μπορεί να οδηγήσουν σε εσφαλμένες εντυπώσεις. Επιπλέον, σύμφωνα με όσα συζητήθηκαν κατά τη συνεδρίαση, ορισμένες από τις «10.000 ταινίες και σειρές» και από τις «χιλιάδες σειρές», καθώς και ορισμένα από τα « … περισσότερα από 50 κανάλια» δεν περιλαμβάνονται στο περιεχόμενο που προσφέρεται στη διαφημιζόμενη τιμή των 24,90/μήνα, αλλά χρεώνονται επιπλέον.

Ο ισχυρισμός «για να απολαμβάνεις… πρώτος όλες τις μεγάλες πρεμιέρες όχι όποτε τα ‘χει αλλά όποτε εσύ τα θες» κρίθηκε ομόφωνα ότι είναι απόλυτος και υπερβολικός και ότι επικοινωνεί το μήνυμα πως στο σύνολο τους όλες οι μεγάλες πρεμιέρες προβάλλονται στο Vodafone TV πριν από οπουδήποτε αλλού – ελεύθερα κανάλια, συνδρομητικά κανάλια, on demand υπηρεσίες. Από τα στοιχεία που προσκομίσθηκαν δεν αποδείχθηκε ότι αυτό ισχύει πάντοτε, αφού υπάρχουν περιπτώσεις που η πρώτη προβολή στο Vodafone TV συμπίπτει χρονικά με αυτή στον ΟΤΕ TV. Αναλυτικά όλη η απόφαση.

-> Ο Mediaρχης παρεμβαίνει καθημερινά στο «Βούρτσα, Μπάλα και Τραμπάλα» (18:00 με 20:00) στον Sport24 Radio 103,3 .

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ