MEDIA

Νέα ανάσα για "Το Βήμα" και "Τα Νέα"

Νέα ανάσα για "Το Βήμα" και "Τα Νέα"

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των τραπεζών να κλείσει ο λογαριασμός για συνέχιση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης μέχρι την έλευση του ειδικού διαχειριστή.

Mε την παρουσία πολλών εργαζομένων συζητήθηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο της Αθήνας (Τμήμα Εκουσίας Μονομελούς) η αίτηση που έχουν καταθέσει τέσσερις τράπεζες (Αlpha, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς) κατά του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) ζητώντας να τεθεί η επιχείρηση σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, με βάση τον «νόμο Δένδια». Κατά τη διάρκεια της σημερινής εκδίκασης της αίτησης των τραπεζών άσκησαν παρεμβάσεις οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ, μέσω των συνδικαλιστικών τους σωματείων.

Η μισθοδοσία των εργαζομένων

Με την έναρξη της διαδικασίας οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των τραπεζών ζήτησαν την άρση της πρόσφατης προσωρινής διαταγής με βάση την οποία αποδεσμεύτηκε ένας συγκεκριμένος λογαριασμός, προκειμένου να εξασφαλιστούν τα λειτουργικά έξοδα για τη λειτουργία των ιστορικών εντύπων, του ΔΟΛ, των ΝΕΩΝ και του ΒΗΜΑΤΟΣ, καθώς και η μισθοδοσία των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου σήμερα, αφού άκουσε προσεκτικά τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών, τελικά αποφάσισε να διατηρηθεί η ισχύς της προσωρινής διαταγής μέχρι την έκδοση της δικής της απόφασης. Αυτό πρακτικά σημαίνει, όπως γράφει tovima.gr , πως μέχρι την ημέρα που θα δημοσιευθεί η απόφαση επί της αίτησης για την ειδική διαχείριση , ο λογαριασμός θα παραμένει ενεργός για την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας της επιχείρησης και την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων, οι οποίοι πριν από αυτή τη δικαστική εξέλιξη παρέμεναν απλήρωτοι για 7 μήνες .

«Να μείνουν ανοιχτές οι εφημερίδες»

«Αυτός ο λογαριασμός είναι η πνοή της επιχείρησης που λειτουργεί », τόνισε χαρακτηριστικά ο πληρεξούσιος δικηγόρος του ΔΟΛ Νϊκος Πιμπλής αντιλέγοντας στο αίτημα των τραπεζών. Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, ο οποίος εκπροσώπησε του εργαζομένους του ΔΟΛ επισήμανε προς το δικαστήριο ότι «βασικός άξονας του νόμου Δένδια είναι να μην υποστεί ζημία και να μην μειωθεί η αξία της επιχείρησης. Γι ΄αυτό είναι αναγκαίο να μείνουν ανοιχτές οι εφημερίδες».

Υπέρ της διατήρησης του ανοιχτού λογαριασμού, μέσω του οποίου διασφαλίζεται η λειτουργία των μέσων του ΔΟΛ και η καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων τάχθηκαν και οι δικηγόροι των Σωματείων τονίζοντας ότι το άνοιγμα του επίμαχου λογαριασμού αποτελεί την καλύτερη υπεράσπιση των συμφερόντων των τραπεζών , παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα από τη δική τους πλευρά.

Η δικαστική λειτουργός επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της τις επόμενες ημέρες που θα κρίνει το αίτημα περί της ειδικής διαχείρισης, ενώ μέχρι τότε ο λογαριασμό παραμένει ανοιχτός εξασφαλίζοντας και τη λειτουργία των ιστορικών μέσων του ΔΟΛ.

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ