MEDIA

ΝΔ κατά Καλογρίτσα, συμπαράσταση ΣΚΑΪ, Σπίρτζης εναντίον «4»

ΝΔ κατά Καλογρίτσα, συμπαράσταση ΣΚΑΪ, Σπίρτζης εναντίον «4»

Τι απάντησε ο Σπίρτζης στους υπερθεματιστές των αδειών, τι ερώτηση έγινε από βουλευτές για τον Καλογρίτσα. Γράφει ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος.

Την πύλη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης πέρασαν οι εκπρόσωποι των τεσσάρων υπερθεματιστών των τηλεοπτικών αδειών, για την προγραμματισμένη συνάντηση τους με τον Γενικό Γραμματέα Λευτέρη Κρέτσο.

Ωστόσο, αν και η αρχική ενημέρωση ήταν πως οι ίδιοι οι καναλάρχες θα συναντούσαν στο Μέγαρο Μαξίμου τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη και τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο, τελικά με νεότερη πληροφόρηση άλλαξε ο τόπος συνάντησης όπως και οι συμμετέχοντες σε αυτήν. Καθώς όπως έγινε γνωστό, μόνο ο κ. Κρέτσος (τελικά) θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των υπερθεματιστών. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θα ενημερώσει για τα αποτελέσματά της τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, ο οποίος θα έχει εντός της ημέρας συναντήσεις με τις ιδιοκτησίες των προσωρινών υπερθεματιστών.

Ερώτηση 52 βουλευτών της ΝΔ για Καλογρίτσα

Με αιχμή τις δηλώσεις του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου για «μαύρο χρήμα» και «πιέσεις» από τον Χρήστο Καλογρίτσα για να πάρει άδεια τηλεοπτικού σταθμού, 52 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς Επικρατείας και Δικαιοσύνης. Επισημαίνουν ότι η διαδικασία αδειοδότησης που ακολούθησε η Κυβέρνηση προσβάλλει τη Δημοκρατία, ενώ ταυτόχρονα παραμένει μετέωρη αφού δεν έχει αποφανθεί ακόμη το ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του Νόμου Παππά.

Υπενθυμίζουν ότι ο Π. Καμμένος ανέφερε ότι «με τα μαύρα λεφτά στα σάιτ και τις ψευδείς αναρτήσεις, ο Καλογρίτσας νομίζει ότι θα πιέσει για κανάλι» αλλά και ότι ο όμιλος Καλογρίτσα κατέθεσε εκπρόθεσμα την εγγυητική επιστολή.

«Όποιος δεν δώσει τα λεφτά θα χάσει την άδειά του»

Οι τέσσερις υπερθεματιστές της δημοπρασίας (Αλαφούζος, Μαρινάκης, Καλογρίτσας, Κυριακού) ζήτησαν να μην καταβάλουν την πρώτη δόση μέχρι να αποφανθεί η Δικαιοσύνη αν ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν έγκυρος. Προς απάντηση, ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, είπε (στην ΕΡΤ) ότι «όποιος δεν δώσει τα λεφτά θα χάσει την άδειά του» δήλωσε στην ΕΡΤ. Ταυτίστηκε με τη δήλωση της κας Γεροβασίλη περί καναλιών που είναι πια «σαν τα αυθαίρετα στο δάσος» ενώ διερωτήθηκε «Γιατί δεν είναι αυθαίρετα; Με το ίδιο σκεπτικό τα παράνομα ξενοδοχεία θα πρέπει να λειτουργούν». Ισχυρίστηκε ότι οι εργαζόμενοι των καναλιών που δεν πήραν άδεια θα απορροφηθούν από τα νέα κανάλια ενώ υπερασπίστηκε και τον κουμπάρο του, κ. Καλογρίτσα, λέγοντας ότι δεν έχει ευνοηθεί στις εργολαβίες που έχει πάρει η εταιρία του.

Για το ΣτΕ είπε μέχρι τώρα έχει βγάλει δυο αποφάσεις με κατεύθυνση που είναι άλλη από αυτή που λέει η ΝΔ ενώ τέλος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι υπερασπίζεται συμφέροντα εταιριών στη χώρα μας.

«Συμπαραστεκόμαστε στα κανάλια που έμειναν εκτός»

Προσερχόμενος στη συνάντηση ο διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΙ, Κώστας Κιμπουρόπουλος εξέφρασε την απόλυτη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους των καναλιών που δεν έχουν λάβει άδεια. «Συμπαραστεκόμαστε στα κανάλια που έμειναν εκτός και δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν άδεια καθώς και στους εργαζόμενους τους», δήλωσε. «Η πρόσκληση από την κυβέρνηση είναι επίσημη για να συζητηθούν διαδικαστικά και πληροφοριακά θέματα», τόνισε ο κ Κιμπουρόπουλος, κάνοντας λόγο για στρεβλώσεις που δημιούργησε αυτή η διαδικασία. Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασιών, είπε ότι αυτό είναι κάτι εξαιρετικά προσωρινό και υποθετικό.

Διαδικαστικά θέματα; Πρώτο το πόθεν έσχες που θα ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή. Θα ακολουθήσει η οριστική ανακήρυξη των υπερθεματιστών, που θα επικυρωθεί από τον γενικό γραμματέα ενημέρωσης μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου.

Παραδοχή Κατρούγκαλου

Εν τω μεταξύ, να ανατρέψει την εικόνα που έχει δημιουργηθεί από τις επαπειλούμενες απολύσεις εργαζομένων στα κανάλια που δεν πήραν άδεια, επιχειρεί από το πρωί η κυβέρνηση. Οι υπουργοί κ. Παππάς, Σπίρτζης και Κουρουμπλής, υποστηρίζουν πως οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που απειλούνται με απολύσεις, θα απορροφηθούν από τα νέα κανάλια. Ωστόσο ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχτηκε ότι δεν μπορούν να απορροφηθούν από την αγορά όλοι οι εργαζόμενοι που θα μείνουν άνεργοι από τα κανάλια που δεν αδειοδοτούνται. Μάλιστα προανήγγειλε την ένταξη των ανέργων σε επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ.

Μετέχει η ΕΡΤ στις κινητοποιήσεις του κλάδου

Με ανακοίνωση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ έγινε γνωστό ότι θα συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους, των άλλων καναλιών. «Εμείς οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ που έχουμε γνωρίσει την ανεργία και την εργασιακή ανασφάλεια εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στους συναδέλφους (δημοσιογράφους – τεχνικούς και διοικητικούς ) στους τηλεοπτικούς σταθμούς που αγωνιούν για τις επερχόμενες εξελίξεις. Καλούμε τα συνδικαλιστικά μας όργανα να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας και δηλώνουμε ότι θα συμμετέχουμε μαζικά σε όποιες κινητοποιήσεις του κλάδου αποφασιστούν».

FB page Nίκος Μποζιονέλος, Twitter @nbozionelos

Ε-mail: nbozionelos@gmail.com

Hashtag #s24media

 
SHARE

BEST OF NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24