MEDIA

Mega... ελπίδες με πρωτοβουλία Βαρδινογιάννη, Μαρινάκη

Mega... ελπίδες με πρωτοβουλία Βαρδινογιάννη, Μαρινάκη

Ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος, καταγράφει τις τελευταίες εξελίξεις στο megaλο κανάλι και την απόφαση να διεκδικήσει θεματική άδεια.

Η πιο κρίσιμη ημέρα στην ιστορία του Mega, μέχρι την… επόμενη, είναι η αυριανή. Τη Δευτέρα 5 Μαρτίου συνεδριάζει το ΕΣΡ και αποφασίζει οριστικά για το μέλλον του καναλιού που, ως γνωστόν, δεν κατέθεσε φάκελο υποψηφιότητας για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας.

Κανονικά το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα είχε λάβει σχετική απόφαση από τις 28 Φεβρουαρίου αλλά είχε δοθεί μικρή παράταση. Τι είδους απόφαση; «Μαύρο» καθώς δεν έχει το Mega δικαίωμα πανελλαδικής εκπομπής προγράμματος, από τη μία. Από την άλλη, δυνητικά θα μπορούσε να διεκδικήσει μια θεματική άδεια, με τον ανάλογο διαγωνισμό να διεξάγεται κάποια στιγμή μέσα στην άνοιξη.

Και υπάρχει και το επιχείρημα ότι εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ για το αν είναι (και αυτός) ο διαγωνισμός συνταγματικός ή όχι, αλλά η σχετική συνεδρίαση θα λάβει χώρα, ύστερα από μια πρώτη αναβολή, στις 4 Μαΐου.

Τούτο ακριβώς λοιπόν, θα γίνει! Το Mega λοιπόν, θα διεκδικήσει θεματική άδεια, όπως ενημέρωσαν προ ολίγου εκπροσώπους των εργαζομένων του μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας Τηλέτυπος Α.Ε., η οποία συνεδρίαση σήμερα, εκτάκτως.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου δεν συνεδρίασαν για να προετοιμάσουν την πτώχευση του καναλιού, όπως διαρρεόταν, αλλά για να καταθέσουν αύριο στη συνεδρίαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου πρόταση για να ενταχθεί το Mega στην διαδικασία των θεματικών αδειών. Μια πρόταση που φυσικά είναι εντός προθεσμιών, και υπάρχει η αισιοδοξία ότι το ΕΣΡ θα την κάνει αποδεκτή.

«Μπροστάρηδες» στο εν λόγω πλάνο, το plan b για την επιβίωση του Mega, είναι (όπως ενημέρωσαν τα μέλη του Δ.Σ.) οι μέτοχοι Γιάννης Βαρδινογιάννης και Βαγγέλης Μαρινάκης ενώ σε ερώτηση για τις προθέσεις του (επίσης μετόχου) Ιβάν Σαββίδη, η απάντησή τους ήταν πως «βρίσκεται μακριά από την υπόθεση Mega».

Τέλος, αναφορικά με το μέλλον των εργαζομένων αλλά και τα (πάρα πολλά) δεδουλευμένα που τους οφείλονται, η ενημέρωση ήταν πως από Τρίτη, και μετά την απόφαση του ΕΣΡ, θα γίνει γνωστό τι ποσοστό εξ αυτών θα συνεχίσουν στο κανάλι, στο επόμενο… βήμα του, ενώ υπήρξε διαβεβαίωση για καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων. Κι αυτό διότι έχει γίνει επιλεκτική πληρωμή ορισμένων εργαζομένων με μισθούς δύο μηνών.

Nίκος Μποζιονέλος ([email protected])

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ