MEDIA

Mediaκή εβδομάδα #5: Ο Πατσίτσιος, η Σαρλίζ και ο "Αβραμό"

Mediaκή εβδομάδα #5: Ο Πατσίτσιος, η Σαρλίζ και ο "Αβραμό"

Η μιντιακή, και όχι μόνο, επικαιρότητα της εβδομάδας με μια διαφορετική... ματιά από τον Mediaρχη του Sport24.gr, Νίκο Μποζιονέλο.

Δευτέρα 27/2: Δύο φορές μπροστά, δύο φορές πίσω

« Από την εφημερίδα “Documento” ανακοινώνεται η αποχώρηση του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα. Την έκδοση της εφημερίδας ανέλαβε η εταιρεία Documento Media, του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη» διαβάσαμε στο ρεπορτάζ, με τον Καλογρίτσα μέσα σε έξι μήνες να πέφτει στην κατηγορία… «Αβραμόπουλος», ήτοι δύο προσπάθειες που απέτυχαν παταγωδώς. Πρώτα με το βοσκοτόπι που μπήκε ως εγγύηση για να πάρει τηλεοπτική άδεια, κι εν συνεχεία με την εφημερίδα.

Mediaκή εβδομάδα #5: Ο Πατσίτσιος, η Σαρλίζ και ο "Αβραμό"
EUROKINISSI

Ο «Αβραμό» το 2011, έχοντας φύγει από τη Νου-Δου (και λάιτ) ίδρυσε το Κίνημα Ελεύθερων Πολιτών (ΚΕΠ) το οποίο έκλεισε το 2002, χωρίς να κατέβει ποτέ σε εκλογές. Το 2009 έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του αρχηγού της ΝΔ αλλά πρν τις εκλογές, απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Τρίτη 28/2: Λογοκρισία στη Σαρλίζ…

Λίγες ώρες μετά τα Οσκαρ, έγινε γνωστό κι άλλο ευτράπελο (μετά την ανακοίνωση λανθασμένου νικητή) και το βραβείο καλύτερης… Λογοκρισίας πήγε στο Ιράν. Όπως αποκάλυψε μέσω του Facebook η Masih Alinejad, διαχειρίστρια της σελίδας «My Stealthy Freedom Facebook» στο Ιράν ακόμη και τα σώματα των σταρ περνάνε από λογοκρισία και πέφτουν θύματα… photoshop για να προστατευθούν τα χρηστά ήθη της χώρας. Τοιουτοτρόπως (sic), το φόρεμα της Σαρλίζ Θερόν δεν το είδαν ποτέ στο Ιράν και η Νοτιοαφρικανική εμφανίστηκε… μαυρισμένη στην οθόνη.

Τετάρτη 1/3: Κλάμα

«Survivor» δεν βλέπω. Εχει μπάλα εκείνη την ώρα, σόρι. Πάντα έχει μπάλα. Χαζολογώ όμως το Twitter επ’ αυτού. Και ναι, πέφτει κλάμα.

Mediaκή εβδομάδα #5: Ο Πατσίτσιος, η Σαρλίζ και ο "Αβραμό"

Πέμπτη 2/3: Ο Παΐσιος και ο Παστίτσιος

« Όταν το Γέροντας Παστίτσιος χρειάζεται εισαγωγικά, αλλά οι προφητείες όχι» πόσταρε ο Θέμης. Και πώς να μη συμφωνήσεις; Διότι εν Ελλάδι 2017 οι προφητείες πάνε… ταμείο. Γνωστό. Όπως της Πυθίας.

Και εν Ελλάδι στον 21 αιώνα απαγορεύεται να κάνεις χιούμορ και να τρολάρεις. Ο κατά κόσμον Φίλιππος Λοΐζος, είχε καταδικαστεί τον Ιανουάριο 2014 σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών για τη δημιουργία της σελίδας Γέροντας Παστίτσιος στο Facebook. Με χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου αθωώθηκε οπότε έπαψε να είναι σε ισχύ η ποινική δίωξη και εξαλείφθηκε το αξιόποινο των πράξεων.

Εξ ου, βεβαίως, και η υπερασπιστική γραμμή του Φίλιππου Λοΐζου στο δικαστήριο, όπου ο κατηγορούμενος δήλωνε ότι Σκοπός του, όπως ορθώς είπε στην απολογία του, δεν ήταν να χλευάσει τον ίδιο τον Γέροντα Παΐσιο, αλλά να καυτηριάσει « την παραμόρφωση των διδαχών του από τρίτους που εκμεταλλεύονταν τον λόγο του για ιδιοτελείς σκοπούς, πολλές φορές αντίθετους με τη διδασκαλία του γέροντα».

Παρασκευή 3/3: Κινέζικη παροιμία…

Μετά το φιάσκο με το Γάλλο Υπουργό Μισέλ Σαπέν, η κυβέρνηση αναμένεται να προβεί σε προσλήψεις… καλωδιοτυλιχτών. Απαραίτητοι, αν μη τι άλλο, σε κάθε περίπτωση! Μια εικόνα, χίλιες λέξεις, άλλωστε…

Mediaκή εβδομάδα #5: Ο Πατσίτσιος, η Σαρλίζ και ο "Αβραμό"


Σάββατο 4/3: Γραφείο Τύπου

« Η ΕΡΤ είναι τραγική όπως είναι, είναι τριτοκοσμική αυτή τη στιγμή και γενικά δεν υπάρχει κανένας τηλεοπτικός σταθμός που να κάνει πρωτογενή έρευνα» ανέφερε χαρακτηριστικά στο οικονομικό φόρουμ που λαμβάνει χώρα στους Δελφούς ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι η ΕΡΤ, ανάλογα την κυβέρνηση, επιτελεί άψογα τον ρόλο της ως γραφείο Τύπου των εκάστοτε πρωθυπουργών.

Mediaκή εβδομάδα #5: Ο Πατσίτσιος, η Σαρλίζ και ο "Αβραμό"
ANDREA BONETTI

Κυριακή 5/3: Ιδέες για εκπομπές

«Με αρετή και τόλμη»: η εκπομπή των ενόπλων δυνάμεων που ξεκίνησε από τη δεκαετία του ’60 στη δημόσια τηλεόραση, επέστρεψε από σήμερα στην ΕΡΤ σε παρουσίαση της Αλεξίας Τασούλη και της πανέμορφης Βίκυς Παπαλουκά (φωτό), σε σκηνοθεσία του Τάσου Μπιρσίμ (φυσικά), που μετέχει αφιλοκερδών.

Mediaκή εβδομάδα #5: Ο Πατσίτσιος, η Σαρλίζ και ο "Αβραμό"

Είναι μια καταπληκτική ιδέα από το υπουργείο Αμύνης που θαρρώ ότι δίνει το έναυσμα για εκπομπές και άλλων υπουργείων. Επί παραδείγματι, το υπουργείο Οικονομικών θα μπορούσε να κάνει την εκπομπή «Λεφτά Υπάρχουν», κάθε Δευτέρα, για να μας μπαίνει καλά (η εβδομάδα).

ΥΓ. Το χιούμορ δεν είναι παρά ένας παράξενος τρόπος να λες σοβαρά πράγματα (Πήτερ Ουστίνοφ).

FB page Nίκος Μποζιονέλος, Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ