MEDIA

Μαρινάκης, Σαββίδης και άλλα ονόματα για τέσσερις άδειες!

Μαρινάκης, Σαββίδης και άλλα ονόματα για τέσσερις άδειες!

Δύο 24ωρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος, παρουσιάζει τα ονόματα όσων θα διεκδικήσουν μια από τις τέσσερις άδειες τηλεοπτικής εκπομπής πανελλαδικής εμβέλειας.

Αντίστροφη μέτρηση πια για τις τηλεοπτικές άδειες καθώς τη Δευτέρα 4 Ιουλίου εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τη διεκδίκηση τεσσάρων εξ αυτών, ως έχει προαναγγείλει με σχετικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση.

Τρεις αιτήσεις είναι ήδη κατατεθειμένες στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, για την παροχή άδειας τηλεοπτικής εκπομπής πανελλαδικής εμβέλειας, ενώ αναμένεται έως τη λήξη της σχετικής προθεσμίας να φτάσουν τις οκτώ. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου, ΑΝΤ1 της οικογένειας Κυριακού και Star του ομίλου Βαρδινογιάννη κατέθεσαν ήδη τους σχετικούς φακέλους με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, και τη Δευτέρα θα καταθέσει και ο Alpha του Δημήτρη Κοντομηνά.

Ερώτημα αποτελεί το Mega, που κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβει τις σχετικές προθεσμίες. Η τελευταία εξέλιξη στο μεγάλο κανάλι ήταν η τελευταία πρωτοβουλία του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου που έκανε κίνηση και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι θέλει να προχωρήσει στην (απαιτούμενη) κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου μια ομάδα επενδυτών υπό τον ίδιο. Ωστόσο κάτι τέτοιο δείχνει δύσκολο, όπως δύσκολο δείχνει το (νέο) επιχειρηματικό σχέδιο που υπέβαλλε να εγκριθεί από τις πιστώτριες τράπεζες. Σύμφωνα με στελέχη του Mega, διασφαλίστηκε η ασφαλιστική ενημερότητα, έπειτα από διακανονισμό των ληξιπρόθεσμων οφειλών του προς το ΙΚΑ και το μόνο που λείπει για να θεωρηθεί άρτιος ο φάκελος της υποψηφιότητας, είναι η τραπεζική ενημερότητα. Αλλοι όμως θεωρούν ότι είναι σχεδόν αδύνατον να εγκριθεί από τις (τέσσερις διαφορετικές) τράπεζες το νέο επιχειρησιακό σχέδιο του καναλιού, μέσα σε ελάχιστα 24ωρα, και ιδίως όταν αυτό δεν συνοδεύεται και από κατάθεση νέων κεφαλαίων από πλευράς των μετόχων…

Ακριβώς ό,τι δεν έλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες (τραπεζική ενημερότητα δηλαδή) το Epsilon TV του Φίλιππου Βρυώνη και όλα δείχνουν ότι μένει εκτός κούρσας για πανελλαδική άδεια. Θα διευκρινιστεί με τη λήξη της προθεσμίας…

Και ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα διεκδικήσει όμως τηλεοπτική άδεια, όπως επιβεβαιώνει η εφημερίδα «Παραπολιτικά» αναφερόμενη στο επόμενο βήμα του αφεντικού του Ολυμπιακού ενώ στο site της αναφέρθηκε χθες ότι «ο εφοπλιστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού καταθέτει τον πλήρη και απολύτως άρτιο φάκελο της αίτησης μόνος του, με ένα εντυπωσιακά υψηλό ποσό έτοιμο να επενδυθεί στο νέο κανάλι».

Αλλες πληροφορίες φέρνουν τουλάχιστον μια υποψηφιότητα από επιχειρηματικό σχήμα της Θεσσαλονίκης, στο οποίο συμμετέχουν γνωστοί επιχειρηματίες, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ και της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ Ιβάν Σαββίδης θα καταθέσει υποψηφιότητα. Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη όμως αν ο Σαββίδης είναι μαζί με την ομάδα των επιχειρηματιών ή πρόκειται για δύο ξεχωριστές υποψηφιότητες. Προγενέστερες πληροφορίες έφεραν τον ομογενή επιχειρηματία ως ενδιαφερόμενο για κανάλι τοπικής εμβέλειας στη Θεσσαλονίκη και για ένα δεύτερο θεματικό – όχι ειδησεογραφικό και πανελλαδικής εμβέλειας. Για το προαναφερθέν κονσόρτσιουμ των επιχειρηματιών δεν υπάρχει κατατεθειμένος φάκελος αλλά σε Εφορία της Θεσσαλονίκης πληρώθηκε παράβολο με αιτιολογία «αίτηση τηλεοπτικής αδείας», και δη από πρόσωπο που συνδέεται με τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ.

Το τοπίο θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει από τη Δευτέρα, μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Οι διαδικασίες «τρέχουν» χωρίς να ανακύψει εμπλοκή, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις προσφυγές που είχαν ασκηθεί για τις τιμές εκκίνησης και για άλλους όρους του διαγωνισμού.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες θα συνέλθει αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας (τη Δευτέρα), παρουσία και των εκπροσώπων των υποψηφίων, προκειμένου να ανοίξει τους σφραγισμένους φακέλους και να πιστοποιήσει ότι πληρούν όλα τα προαπαιτούμενα για τη δημοπρασία. Μετά το άνοιγμα των φακέλων, αυτοί θα είναι προσβάσιμοι σε όλους τους υποψηφίους κατ’ ανάλογη εφαρμογή όρου της προκήρυξης. Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι οφείλουν μέχρι τις 4 Ιουλίου και ώρα 15.00 να υποβάλλουν στο Τμήμα Γενικού Πρωτοκόλλου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Το ύψος της τιμής εκκίνησης για κάθε μία από τις τέσσερις άδειες ιδιωτικών καναλιών έχει οριστεί στα 3 εκατ. ευρώ σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης. Η διαδικασία δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί από τις 12 ως τις 17 Αυγούστου, είναι όμως πιθανό να μετατεθεί για τον Σεπτέμβριο.

FB page Nίκος Μποζιονέλος , Twitter @nbozionelos

Ε-mail: [email protected]

Hashtag #s24media

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ